Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

E-számla konferencia Előadó: Bodó Katalin November 15.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "E-számla konferencia Előadó: Bodó Katalin November 15."— Előadás másolata:

1 E-számla konferencia Előadó: Bodó Katalin 2011. November 15.
e-Számlacentrum termékbemutató E-számla konferencia Előadó: Bodó Katalin 2011. November 15. First Line Experts Kft. Hotel Griff Irodaház H-1113 Budapest, Bartók Béla út

2 E-számla – kis lépés az üzletnek, nagy segítség a környezetnek
Mi az E-Számla? Elektronikusan kiállított, hitelesített, továbbított és tárolt számla, amely a NAV által elfogadott formátumban és adattartalommal rendelkezik Nincs nyomtatás és postaköltség Nincs többé elveszett számla A számla mellékletek nem tudnak elveszni Minden példány eredeti és hiteles Automatikusan importálható a könyvelési rendszerbe Elektronikusan tárolt számla, bármikor előkereshető Az Innovatív Megoldás !

3 E-számla – kis lépés a felhasználónak, nagy megtakarítás az üzletnek
Miért jó ez nekem? Gyors: a számla azonnal eljut a vevőhöz Olcsó: nincs posta és nyomtatási költség, csökken a számla előállítására és továbbítására fordított idő Pontos: nincs elveszett számla vagy melléklet, nincs szükség másodpéldányok előállítására vagy pótlására Biztonságos: a tárolás, visszakereshetőség, adminisztráció, kimutatás elektronikus így a számla nem veszik el vagy semmisül meg Innovatív: kevesebb káros anyag kibocsátás, munkaerő felhasználás a számlázáskor, így kíméli a környezetet és a vállalat anyagi forrásait Az Innovatív Megoldás !

4 Kimenő számla folyamata
Oracle ERP Számla XML Az Innovatív Megoldás !

5 Kimenő számla folyamata
Számla megérkezik az e-Számlacentrumba: ERP rendszerből Szakmai rendszerből Fájl feltöltéssel Számla ellenőrzés: Tartalmi ellenőrzése a számlának XML formátumba készítjük el a számlákat Hiteles aláírás és időbélyegzés: A számla lenyomata kerül az időbélyeg szolgáltatóhoz Számla továbbítása az ügyfélnek: en Értesítéssel Az Innovatív Megoldás !

6 Devizás kimenő számlák kezelése
Kimenő számláknál oda lehet elektronikus számlát küldeni, ahol erre már felkészültek az országok EU-n belül van egy egységes szabályozás, amihez az adott ország szabályai igazodnak EU-s országok fogadják az e-számlákat A többi országban egyedi vizsgálat szükséges, hogy küldhető e-számla (USA, Mexikó igen; Japán, Orosz. nem) Az Innovatív Megoldás !

7 Bejövő számla - folyamata
Oracle ERP Számla XML Számla XML

8 Bejövő számla folyamata
Számla megérkezik az e-Számlacentrumba: en Fájl feltöltéssel Számla ellenőrzés: Tartalmi és számszaki ellenőrzése a számlának NAV XML formátumra alakítjuk a számlákat Számla továbbítása ERP rendszerbe Számlára utólag rákerülhetnek a kontírozással kapcsolatos adatok Az Innovatív Megoldás !

9 Devizás bejövő számlák kezelése
Bejövő számlákat már most is kell fogadni Az e-számlát kinyomtatni és a papírt lefűzni nem szabályos Az e-Számlacentrumban a bejövő számlákat NAV XML formátumra alakítjuk A rendszer tanítható – ismeretlen devizás számlánál megtanítjuk neki, hogy mi hol van és onnantól tudja ezeket konvertálni Mindig az adott ország törvényei az irányadóak a számlázásra vonatkozóan Az Innovatív Megoldás !

10 Rugalmas illeszkedés Beállítások
Mindenkinek más egy kicsit a folyamata Nem kell egyformán kezelni az e-számlákat Folyamat testre szabható, az Önök igényeihez igazítható Beállítási képernyőn az egyéni beállításokat el tudjuk végezni Manuális beavatkozási pontok illeszthetőek a folyamatban Az Innovatív Megoldás !

11 e-Számlacentrum - Beállítások
Az Innovatív Megoldás !

12 Gyakorlati működés A First Line ezt szolgáltatás keretében nyújtja
A szerver biztonságos szerverparkban van Mindenki saját címmel és jelszóval tud belépni (Regisztráció) Egy személy több vállalatot is láthat Az e-Számlacentrumban tároljuk a számlákat a számla dátumot követő év május 30-ig. Utána Ön dönti el, hogy a számlák tárolását Ön oldja meg, vagy mi tároljuk Az Önök ügyfele is saját címmel tud belépni és tudja letölteni a számláit. Az Innovatív Megoldás !

13 Gyakorlati megvalósítás
Kialakítjuk közösen az Önök folyamatát Fokozatos átállást javaslunk, hogy egyre nagyobb vevőkör kerüljön át e-számlára. (Vevő vagy akár számla szinten is állítható, hogy e-számla készüljön vagy sem.) Először egy teszt környezeten tesztelünk és utána megyünk élesben Fontos, hogy a vevőket értesíteni kell, hogy a jövőben e-számlát fognak kapni és hogy hogyan tudják letölteni a számláikat. Az Innovatív Megoldás !

14 e-Számlacentrum - Számlakezelés
Az Innovatív Megoldás !

15 Mennyi az annyi? Mibe kerül ez nekem? Regisztrációs díj és havi díj
Kiállított és fogadott e-számlák után kell fizetni havonta utólag Számlatárolás 11 évre Mit kapok érte Kimenő és bejövő e-számla kezelést Teljes háttér biztosítása (HW, SW, mentések stb.) Teljes körű integráció az Oracle ERP-vel Ügyfélszolgálat – Munkanapokon 9h-17h

16 Miért válasszam az e-Számlacentrumot?
A First Line a piacon az egyetlen beszállító jelenleg, akinek E-számla megoldása van és az Oracle ERP rendszerekhez is ért. Egy kézben tartjuk a megoldást és garanciát vállalunk az integrációért Komplett szolgáltatást nyújtunk, amivel levesszük az Ön válláról az üzemeltetési terheket Az e-Számlacentrum és az Oracle ERP között upgrade esetén is biztosítjuk az integrációt Jelentős költségmegtakarítást jelent az Ön cégének, környezettudatos és innovatív megoldás Jelenleg a piac 3%-a e-számlázik – 1 éven belül várható a BUMM a piacon

17 E-számla, az új generáció
Innováció Környezettudatosság Költséghatékonyság Nemzetközi trend További információért kérjük látogassa meg honlapunkat: Az Innovatív Megoldás !


Letölteni ppt "E-számla konferencia Előadó: Bodó Katalin November 15."

Hasonló előadás


Google Hirdetések