Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Művészetek és Tudományok városa Valenciában,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Művészetek és Tudományok városa Valenciában,"— Előadás másolata:

1 A Művészetek és Tudományok városa Valenciában,
Santiago Calatrava építész megvalósult álma

2 A Művészetek Városa (Ciutat de les Art) megvalósítására a Valenciai Kormány 1995-ben 350 ezer négyzetmétert jelölt ki és Santiago Calatrava építészt bízta meg felépítésével, aki Antonio Gaudi ornamentális művészetéből kiindulva öt futurisztikus épületet tervezett: Palau de les Arts Reina Sofía (Zsófia Királyné Művészeti Palota) – két ponton alátámasztott, négyzetméteres, 70m magas, hihetetlen akusztikájú operaház ban készült el; Museu de les Ciéncies Príncep Felipe (Fülöp herceg Tudományok Múzeuma), három emeletes interaktív tudományos múzeum, amely az elektromosság, a lézerek, az emberi test, a fizikai törvények, a sportok, hangok, és fények világába nyújt egyedülálló betekintést [1996]; L'Umbracle (Lugas) az ingyenesen látogatható növényház 7000 négyzetméteren, különleges növényeket mutat be a világ minden tájáról [1996]; L'Hemisféric (Félteke) félgömb alakú 3D IMAX filmszínház és planetárium[1998]; L'Oceanográfic az óceán világát bemutató épületet 2003-ban adták át, melyen Calatraván kívül Felix Candela Outerino is dolgozott. Ez Európa legnagyobb akváriuma. A tengeri flóra és fauna több ezer példányát lehet itt megtekinteni, köztük cápákat, és delfineket. Két víz alatti, 70 méter hosszú csatornájában lépve a cápák, és a különböző tengeri állatok szószerint az ember körül úszkálnak. Az építési költségek meghaladták a 250 millió eurót.

3 Opera Mozi Múzeum Növényház (Lugas) Oceánográfia

4 Kezdjük a Lugassal…

5 Látványos a növényház íves fém tetőszerkezete…

6 Hosszú, kecses formája pihentető

7 Magassága csak fele a háttérben látható operaházénak…

8 ám gyönyörűen tükröződik a vízen…

9 Híd ível a városrész tava fölött…

10 és víz szegélyezi a Tudományok Múzeumát is,

11 mely egy őskövületre emlékeztet…

12 Bámulatos sarkai vannak…

13 Gigantikus…

14 …kívül, belül

15 Nézzük a jobbra lévő félgömb alakú mozit…

16 A planetárium és 3D Imax filmszínház kupolájában lévő képernyő 180º-os

17 Egyesek szerint úgy néz ki, mint egy UFO…

18 vagy hátulról, mint egy pók…

19 vagy a Tudományok Múzeumával, mint egy hal

20 Lenyűgöző a kupola megnyitása…

21 mintha kinyitotta volna a szemét…

22 vagy - a víztükörrel - a száját?

23 És mindenütt a hűsítő víz veszi körül

24 Nézzük a Palau De Les Arts, a koncertek és operák palotáját

25 Oldalról úgy néz ki, mint egy gladiátor sisak…

26 A bejárat… a víztükörrel cápa szájára hasonlít!

27 A óceánpark bejárata egy kihagyhatatlan élmény kezdete

28 01 Főbejárat 05 Óceánok 09 Vörös-tenger - Víz alatti Auditorium 14 Pizzéria és fagylaltozó 02 Földközi-tenger 06 Sarkvidék 10 Szigetvilág 15 Hamburguer bár 03 Vizes élőhelyek 07 Antarktisz 11 Submarino Étterem 16 Fagylaltozó 04 Sablon és Trópusi 08 Delfinárium 12 Oceanos Étterem 17 Irodák 13 La Lonja Étterem 18 Oktatás és Kutatás épülete

29 Opera Mozi Múzeum Növényház (Lugas) Oceánográfia

30 Santiago Calatrava Valls
Az július 28-án Benimámetben, Valencia közelében született nemzetközileg ismert és elismert, többszörösen díjazott spanyol építész, szobrász, és szerkezetépítő, diplomáját a valenciai Építész-, és Iparművész Egyetemen szerezte 1975-ben, majd Zürichbe ment, a Svájci Szövetségi Műszaki Intézetbe, ahol különböző építőmérnöki témakörökkel foglalkozott. Doktori címét 1981-ben szerezte meg, majd építész-, és egyéb mérnöki munkákkal kezdett foglalkozni. Kezdetben hidakat és vasútállomásokat tervezett, ám karrierje az 1992-es barcelonai olimpia Montjuïc Kommunikációs Torony megépítésével vette kezdetét, melyet a sevillai világkiállításra épített hídjai, a lisszaboni Gare de Oriente vagy a Milwaukee Művészeti Múzeum tovább erősítettek. Calatrava szokatlan, modern vonalvezetésű, jellegzetes, gyakran az emberi test, vagy a természet formáiból merítő stílusa átmenetet képez az építészet és a szerkezetépítés között, folytatva a spanyol modernisták ilyen irányú hagyományát. Calatrava az építészeten túl szobrászattal, és festészettel is foglalkozik, az építészet gyakorlatába átültetve a más művészeti ágakban szerzett tapasztalatokat.

31 Zene: Burn Into Memory, Instrumental Visions Vol 2 Composed by Steven Wayne Margoshes, ASCAP Published by Freeplay Music, BMI (50%) & Phoenix Cloak Sounds, BMI (50%) Magyar változat: Kapitán József Képek és információ:


Letölteni ppt "A Művészetek és Tudományok városa Valenciában,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések