Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szórakozás a középkorban. A középkorban úgy találták, hogy a földi élet csak egy átmenet az örök élet felé: érdemes vidámnak lenni, nem szabad remény.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szórakozás a középkorban. A középkorban úgy találták, hogy a földi élet csak egy átmenet az örök élet felé: érdemes vidámnak lenni, nem szabad remény."— Előadás másolata:

1 Szórakozás a középkorban

2 A középkorban úgy találták, hogy a földi élet csak egy átmenet az örök élet felé: érdemes vidámnak lenni, nem szabad remény nélkül élni.

3 Vallási ünnepek

4 Karácsony December végétől vízkeresztig ünnepelték. Húsvét Egy hétig tartott.

5 A keresztelő, eljegyzés, házasságkötés ünneplése a királyi családban jó alkalom volt népünnepélyek rendezésére, szórakozásra.

6 Színházi előadások

7 Zene, tánc

8 A trubadúrok a maguk szerezte dalaikat adták elő. A trubadúrok a legkülönbözőbb társadalmi osztályokból származtak: gazdagok, szegények, főurak, polgárok, férfiak, nők. A legműveltebbek közé tartoztak valamennyien.

9

10 Az énekszó mellett népszerűek voltak a szórejtvények, rímes feladványok, találós kérdések. Az összejöveteleken a nők szőttek, fontak, hímeztek, a férfiak kosarat kötöttek, fát faragtak: közben mandulát, diót, mogyorót, édességet eszegettek, hozzá fűszeres bort kínáltak körbe.

11 Sport Szívesen és gyakran úsztak, nyilaztak, birkóztak, versenyt futottak, labdával, golyóval játszottak, bottal vívtak, labdát rúgtak, vagy botokkal terelgették. A legnépszerűbb azonban a vadászat volt.

12 Köszönöm a figyelmet Pleiner Lóránd IX. A


Letölteni ppt "Szórakozás a középkorban. A középkorban úgy találták, hogy a földi élet csak egy átmenet az örök élet felé: érdemes vidámnak lenni, nem szabad remény."

Hasonló előadás


Google Hirdetések