Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MON-TEK GENERÁTOR használati útmutató A Mon-Tek Generátor átvétele 1. A Mon-Tek Mo99/Tc99 Generátor szállítása Type A konténerben történik, magassága 41.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MON-TEK GENERÁTOR használati útmutató A Mon-Tek Generátor átvétele 1. A Mon-Tek Mo99/Tc99 Generátor szállítása Type A konténerben történik, magassága 41."— Előadás másolata:

1 MON-TEK GENERÁTOR használati útmutató A Mon-Tek Generátor átvétele 1. A Mon-Tek Mo99/Tc99 Generátor szállítása Type A konténerben történik, magassága 41 cm átmérője 30 cm. A konténer külső felületén sugárzó anyag szimbóluma található, valamint a szállítmány címzettjének adatai. Kérjük ellenőrizze, hogy az önöknek címzett termék érkezett meg. Győződjön meg arról, hogy a konténer ép és sérülésmentes. 2. Nyissa ki a gyűrűt hogy levegye a konténer fedelét. A generátor és tartozékai biztonságos habbetétbe vannak ágyazva. Az okmányokon kívül az alábbiakban felsorolt kiegészítőket tartalmazza a konténer. Amennyiben először vásárol Mon-Tek Generátort, illetve külön megrendelésre, fejőtokot is szállítunk. Minden Type A Generátor Konténer tartalmaz : 1 db. Mo99/Tc99 Generátort (kék színű) 2 db. 5 x1 kiszerelésű vákuum amplullás dobozt (rózsaszínű dobozok) 1db. 5 x10 ml kiszerelésű sóoldat (0.9 % NaCl) ampullás dobozt (piros) 1db. 5 x 5 ml kiszerelésű sóoldat (0.9 % NaCl) ampullás dobozt (sárga) **Örizze meg a konténert és a hozzá tartozó habbetétet a generátor visszacsomagolásához, annak visszaszállításához (a sugárvédelmi és bztonsági előírások függvényében )** 3. Kérjük ellenőrizze a generátor cimkéjét. A cimkén a következő adatok jelennek meg: Aktivitás (GBq-ban), Rendelés Száma, Gyártási szám, Kalibráció dátuma és gyártás dátuma. Kérjük győződjön meg arról, hogy ezt rendelte. 4. Helyezze a generátort tiszta környezetbe (Lamináris fülkébe, stb.). Kérjük tegye meg a szükséges sugárvédelmi intézkedéseket. Kövesse a helyi higiéniás és sugárvédelmi törvényeket és előírásokat. 5. A generátor fedelét vegye le oly módon, hogy mindkét oldalon az óra járásának megfelelően elfordítja a zárat. 6. A generátoron két üres ampullát talál két mélyedésbe ágyazva. Ezen ampullák biztosítják a generátor tűinek tisztántartását. Ezen védőampullák eltávolíthatóak, helyezze őket a radioaktív hulladékgyűjtőbe.

2 Elúció 7. Annak függvényében, hogy milyen aktivitást szeretne használni, válassza ki a 10ml-es vagy a 5ml-es sóoldat ampullát ( 0.9% NaCl oldat). 5 ml oldat elegendő a Tc-99m eltávolításához az oszlopból. 8. Vegyen egy vákuum ampullát. (rózsaszín kupakos) 9. Távolítsa el a védőkupakot mindegyik ampulláról. A gumidugók felületét tisztítsa meg a dobozban található alkoholos tamponnal. 10. Helyezze a sóoldatos ampulla gumi dugóját a tűre. Ezen ampullát a generátor kisebb bemélyedésére helyezze. 11. Nyissa ki a fejőtokot, és helyezze bele a vákuum ampullát. A gumidugó elhelyezkedése illeszkedjen a fejőtok tetején található nyiláshoz. 12. Illessze a fejőtokot a helyére. Kérjük győződjön meg arról, hogy a tok nyílása a tűre került. Ellenkező esetben a tű eltörhet vagy károsodhat. 13. Ekkor elkezdheti az elúciót. A sóoldatban levegő buborékok jelennek meg, a folyadék szintje csökken. Várjon 3 percig. 14. Ezután vegye ki a fejőtokot. Mérje meg az ampullát dóziskalibrátorral, hogy megállapítsa az eluált aktivitást. 15. Az eluálás bármikor megismételhető a fenti módon. · Kérjük tartsa be az előírt antiszeptikus technikákat a teljes munkafolyamat során. · Kérjük kövesse a sugárvédelmi előírásokat a teljes munkafolyamat során. · Ha eltérést észlel a fenti eljárások vagy annak eredménye során, kérjük forduljon disztribútorához segítségért.

3 Mon-Tek Generátor visszafogadása 16. Az Izotóp Intézet Kft visszafogadja a használt Mon- Tek generátort. 17. A Mon-Tek generátor a gyártástól számított 3 hétig használható. Lejárat után az eredeti csomagolásban tárolja a kijelölt helyiségben. Amennyiben szeretné visszaküldeni, kérjük vegye fel a kapcsolatot disztribútorával. OGYI határozat: 141/ 8195/ 39/ 09 Manufacturer: Eczacibasi-Monrol Nukleer Urunler Sanayi ve Ticaret A.S. TUBITAK MAM Teknoloji Gel. Bolgesi Gebze Kocaeli 41470 Turkey Tel: +90 262 648 0200 Fax:+90 262 646 4039 Web: www.monrol.com


Letölteni ppt "MON-TEK GENERÁTOR használati útmutató A Mon-Tek Generátor átvétele 1. A Mon-Tek Mo99/Tc99 Generátor szállítása Type A konténerben történik, magassága 41."

Hasonló előadás


Google Hirdetések