Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ügynök. Ügynöki szerződés Ügynöki szerződés áll fenn két utazási iroda között akkor, amikor az utazásszervező engedélyt ad az ügynöknek arra, hogy árualapját.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ügynök. Ügynöki szerződés Ügynöki szerződés áll fenn két utazási iroda között akkor, amikor az utazásszervező engedélyt ad az ügynöknek arra, hogy árualapját."— Előadás másolata:

1 Ügynök

2 Ügynöki szerződés Ügynöki szerződés áll fenn két utazási iroda között akkor, amikor az utazásszervező engedélyt ad az ügynöknek arra, hogy árualapját értékesítse a nevében. Így egy esetleges foglalás (rendelés) esetén az utazásszervező a lejelentett utas nevére számlázza a bruttó szerződött összeget. Az ügynökként fellépő utazási iroda nem számláz az utasnak, viszont kötelessége a jutalékról ellenszámlát (jutalékszámlát kiállítani.

3 Ügynök (utazási iroda) Foglaláskor csak bevételi pénztárbizonylatot állít ki. NEM állít ki számlát (előleg, végszámlát). Utazási szerződést ad Ismerteti az utazási feltételeket Ő adja a részvételi jegyet, vagy vouchert A szervezőnek jutalékszámlát küld

4 Bizományos

5 Bizományosi szerződés Bizományosi szerződés áll fenn két utazási iroda között akkor, amikor az utazásszervező kiajánlja a bizományosi közvetítőnek árualapját, mellyel az élhet. Foglalás esetén az utazásszervező a bizományos nevére számlázza ki a megrendelt szolgáltatások árának jutalékkal csökkentett (nettó) összegét. A szolgáltatások árát ebben az esetben a bizományos tovább számlázza saját nevében az utasnak. Ebben az esetben az utas a bizományossal köt utazási szerződést. Jutalékszámla itt nem készül.

6 Bizományos (utazási iroda) Bevételi pénztárbizonylat Számla (Előlegszámla vagy végszámla)(Bizományos nevében) Utazási szerződés Utazási feltételek Részvételi jegy vagy voucher Jutalékszámla nincs A szervező a jutalékkal csökkentett részvételi díjról nettó számlát küld.


Letölteni ppt "Ügynök. Ügynöki szerződés Ügynöki szerződés áll fenn két utazási iroda között akkor, amikor az utazásszervező engedélyt ad az ügynöknek arra, hogy árualapját."

Hasonló előadás


Google Hirdetések