Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó (Magyarország, 2010–2012) Közös úton a fogyasztók, a vállalkozók, a hatóságok, az oktatás és a tudomány…

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó (Magyarország, 2010–2012) Közös úton a fogyasztók, a vállalkozók, a hatóságok, az oktatás és a tudomány…"— Előadás másolata:

1 Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó (Magyarország, 2010–2012) Közös úton a fogyasztók, a vállalkozók, a hatóságok, az oktatás és a tudomány…

2

3

4

5

6

7

8 Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó (Magyarország, 2010–2012)

9 Együtt egymásért Ismeretterjesztő-szakmai találkozó Cél: fogyasztói szemléletformálás Szervező: FOODLAWMENT – Európai Élelmiszerlánc Parlament Egyesület Támogatók: Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

10 Rendezvénysorozat Három egymást követő évben megrendezendő találkozó Egyenként többnapos, több szakmai eseményt tartalmaz

11 Rendezvénytípusok Központi rendezvények: a rendezvénysorozat fő témái hoz kapcsolódnak Kísérőrendezvények: a) az adott év központi témájához kapcsolódó rendezvények b) mindegyik évben megrendezhető, bármelyik témastruktúrába beilleszthető rendezvény

12 RendezvényekRendezvények

13 Központi rendezvény 2010 X. Jubileumi Húshigiéniai és Húsvizsgálati Világkongresszus Helysz í n: Budapest, Budai vár Időpont: 2010. augusztus 18–22.

14 14 Kulcst é m á k H ú shigi é nia, húsminőség a fenntarthat ó é lelmiszerl á ncban Kontinensek, partner orsz á gok, elt é rő probl é m á k – k ö z ö s megold á sok Specialit á sok, é rdekess é gek, leg ú jabb fejleszt é sek, dial ó gus, vita Meghat á roz ó tud ó sok, i g é retes fiatal szakemberek Mi az Ö n diagn ó zisa ? Húslánc nyomkövetés H ú shigi é niai é s Fenntarthat ó É lelmiszerl á nc Vil á g alap- é s szakvizsga X. Jubileumi Húshigiéniai és Húsvizsgálati Világkongresszus

15 15 X. Jubileumi Húshigiéniai és Húsvizsgálati Világkongresszus Résztvevők Öt kontinens országainak „HÚS-lánc” hatóság ai és a tudományok szakemberei

16 16 Speciális szervezés Előadók az egy-egy témában elnöklő kontinens adja az előadókat Interaktivitás minden kontinens és minden ország lehetőséget kap, hogy reflektáljon az elhangzottakra, és bemutassa a hússal és hústermékekkel kapcsolatos tevékenységét Szempontok: élelmiszerbiztonság élelmiszerminőség fenntarthatóság X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus

17 Vendéglátó-szervező kontinensek: Európa, Ausztrália-Óceánia, Ázsia, Afrika, Dél-Amerika, Észak-Amerika Vendéglátó-szervező országok: Hungary, Greece, Bulgaria, Románia,Netherland, France, Estonia, Spain, Portugal, Finnland, Slovakia, United, Kingdom, Ireland, Belgium…(EU27) X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus

18 Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó Nyitó Rendezvény (2010. augusztus 17.) 1. nap (2010. augusztus 18.) Reggeli Szekció: 09:00-10:30 Élelmiszerlánc és a Hús Házigazda kontinens Európa 1. Házigazda országok Magyarország, Ausztria, Szlovénia, Horvátország Vendéglátó EU ország CVO Magyarország Fő téma Szakmatörténet, hús és élelmiszerlánc

19 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Előadás témák, előadások tartására felkért országok, szervezetek: 1. A húshigiénia és vizsgálat, az élelmiszerlánc, az élelmiszerbiztonság, az egészséges táplálkozás, az állat közegészségügy, a mezőgazdasági és élelmiszer vállalkozások története, jelene és jövője. – dr. Süth Miklós, Hungarian CVO 2. Állatjárványok, egzotikus betegségek. – OIE 3. A hús és az éhezés. – FAO 4. Hústermelés és a fenntarthatóság a mezőgazdaságban. – Európa - EU biztos Szünet

20 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Délelőtti Szekció: 11:00-12:30 Hús Higiénia és Húsvizsgálat, Speciális Házigazda kontinens Európa 2. Házigazda országok Oroszország, Dánia, Németország, Málta Vendéglátó EU ország CVO Magyarország Fő állatfaj Sertés I.

21 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Előadás témák, előadások tartására felkért országok, szervezetek: 5. A létesítmények nyilvántartása és az irányítók engedélyezése – Európa - Dánia 6. Élelmiszerlánc és a Hús – Talajvédelem, növénytermesztés, környezetvédelem – Európa/Ázsia - Oroszország 7. Húsok, húskészítmények minőségellenőrzése, húsbiztonság. Konzervek. – Európa - Magyarország /OHKI 8. Az élelmiszerhigiénia és Húsellenőrzés felépítése – SERTÉS – prof. Sótonyi Péter Szünet

22 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Délutáni Szekció: 14:00-15:30 Érdekes hírek és Legfrissebb fejlesztések a Húshigiéniában és Húsvizsgálatokban Házigazda kontinens Á zsia 1. Házigazda országok Oroszország, Korea, Japán, Vietnam Vendéglátó EU ország CVO Spanyolország Fő állatfaj Sertés II.

23 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Előadás témák, előadások tartására felkért országok, szervezetek: 9. Hús minőség őshonos fajták esetében. – Európa - Hungary/ÁTKI 10. Mikrobiológia, szennyezések + Hús - Észak-Amerika – USA 11. Érdekességek és legfrissebb fejlesztések a gyakorlati Húshigiéniában és a Húsvizsgálatokban - Észak-Amerika - USA/USDA 12. Hús és a takarmányozás összefüggései. – Európa - Magyarország /SzIE-ÁoTK Szünet

24 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Napvégi Szekció: 16:00-17:30 Beszélgetés és Vita a Húshigiéniáról és a Húsvizsgálatokról Házigazda kontinens Amerika 1. Házigazda országok Brazília, Kanada, Mexikó, Costa Rica Vendéglátó EU ország CVO Egyesült Királyság Fő állatfaj Sertés III.

25 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Előadás témák, előadások tartására felkért országok, szervezetek: 13. Parazitológiai problémák a húsláncban, a trichinellózis elleni védekezés lehetőségei. – Európa - Horvátország 14. Élelmiszerbiztonsági rendszerek a húsláncban. – TÜV-SÜD 15. Sertések sebészi kasztrációja vagy immunológiai ivartalanítása? - Pfizer 16. Élelmiszerbiztonsági veszélykezelés, veszélykommunikáció a gyakorlatban – dioxin- szennyezettség sertéshúsban. – Európa - Írország Szünet, majd vacsora, kulturális programok

26 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus 2. nap (2010. augusztus 19.) Reggeli Szekció: 09:00-10:30 Élelmiszerlánc és a Hús Házigazda kontinens Ausztrália- Ó ceánia 1. Házigazda országok Ausztrália, Ú j-Zéland, Pápua Ú j-ginea, Pitcairn szigetek Vendéglátó EU ország CVO Görögország Fő állatfaj Kérődzők/vízi állatok I.

27 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Előadás témák, előadások tartására felkért országok, szervezetek: 17. Húshigiénia és húsvizsgálatok felépítése – KÉRŐDZŐK – prof. Sótonyi Péter 18. Közösségi, nemzeti minőségirányítási rendszerek az oltalom alatt álló eredet megjelölésű /OEM/, az oltalom alatt álló földrajzi jelzésű /OFJ/, a hagyományosan különleges hústermékek /HKT/ kategóriáihoz tartozó szabályok, feltételek. – Európa - EU biztos 19. A vidékfejlesztés, a vidék megtartó ereje, húshagyományok. – Európa - Védegylet 20. Ökológiai gazdálkodásból származó húsok és a minőség, biztonság, fenntarthatóság. – Európa - Biokontroll Szünet

28 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Délelőtti Szekció: 11:00-12:30 Húshigiénia és Húsvizsgálat, Speciális Házigazda kontinens Amerika 2. Házigazda országok USA, Argentína, Haiti, Nicaragua Vendéglátó EU ország CVO Hollandia Fő állatfaj Kérődzők/vízi állatok II.

29 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Előadás témák, előadások tartására felkért országok, szervezetek: 21. Előfeltétel programok + Hús - Ausztrália-Óceánia - Új-Zéland 22. Hús + állattenyésztési, állategészségügyi technológiák, egyedazonosítás, nyomonkövethetőség. - Dél-Amerika - Argentína 23. Vizsgálati eljárások, Intézkedések, Monitoring és Ellenőrzések, Mintavételi és vizsgálati eljárások + Hús – Afrika - Dél-Afrikai Köztársaság 24. Maradékvizsgálatok + hús ; rituális előírások – húshigiénia – Ázsia - Izrael Szünet

30 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Délutáni Szekció: 14:00-15:30 Érdekes hírek és Legfrissebb fejlesztések a Húshigiéniában és Húsvizsgálatokban Házigazda kontinens Afrika 1. Házigazda országok Egyiptom, Tunézia, Dél-Afrikai Köztársaság, Kongói Demokratikus Köztársaság Vendéglátó EU ország CVO Portugália Fő állatfaj Kérődzők/vízi állatok III.

31 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Előadás témák, előadások tartására felkért országok, szervezetek: 25. Tuberkulózis. – Ázsia - India 26. A húsvizsgálat dokumentálása, ellenőrzési szintek UK-ban. – Európa - UK/FSA 27. Húshigiéniai közösségi előírások a kereskedelem területén. Élelmiszerbitonságot növelő programok. – Európa - EU/DG SANCO 28. Húshigiéniai közösségi előírások, s azok összevetése a z Élelmiszerkönyv előírásaival. - Codex Alimentarius Bizottság Szünet

32 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Napvégi Szekció: 16:00-17:30 Beszélgetés és Vita a Húshigiéniáról és a Húsvizsgálatokról Házigazda kontinens Ázsia 2. Házigazda országok Izrael, Thaiföld, Irak, Szaúdi Arábia Vendéglátó EU ország CVO Írország Fő állatfaj Kérődzők/vízi állatok IV.

33 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Előadás témák, előadások tartására felkért országok, szervezetek: 29. Élelmiszerlánc-veszélyek és a RASFF, Infosan. – Európa - EU/EFSA 30. Kistermelői hústermék előállítás gyakorlata és szabályozása, jó példák a Világból – Európa - Lengyelország 31. A vidékfejlesztés, a vidék megtartó ereje, hagyományok. Kistermelői élelmiszer előállítás Magyarországon. – Európa - Élő Tiszáért Egyesület 32. Húshigiénia a vendéglátásban, a gasztronómia területén. – Európa - Gasztronómiai szövetség Szünet, majd vacsora, kulturális programok

34 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus 3. nap (2010. augusztus 20.) Reggeli Szekció: 09:00-10:30 Élelmiszerlánc és a Hús Házigazda kontinens Ázsia 3. Házigazda országok Kína, Laosz, Mongólia, Indonézia Vendéglátó EU ország CVO Bulgária Fő állatfaj Baromfi I.

35 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Előadás témák, előadások tartására felkért országok, szervezetek: 33. A fenntartható élelmiszerlánc. – Európa - Foodlawment 34. Húshigiénia a fogyasztó oldaláról, a fogyasztó konyhájában. Fogyasztói elvárások. – Európa - OFE/FLM – Zoltai Anna 35. Húslánc eredetű európai zoonózisok. – Európa - ECDC 36. Mezőgazdasági egészség. - WHO Szünet

36 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Délelőtti Szekció: 11:00-12:30 Húshigiénia és Húsvizsgálat, Speciális Házigazda kontinens Ázsia 4./Amerika 3. Házigazda országok India, Honduras, Törökország, Bolívia Vendéglátó EU ország CVO Franciaország Fő állatfaj Baromfi II.

37 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Előadás témák, előadások tartására felkért országok, szervezetek: 37. Húshigiénia és húsvizsgálat felépítése – BAROMFI – prof. Sótonyi Péter 38. Csomagolás és Címkézés, Szállítás és Fogadás, Import, Export + Hús - Ázsia – Kína 39. Élelmiszer Állatok Szállítása és Vágása – Állatjólét, Szükséghelyzetek – Ázsia - Törökország 40. Hamisítások az élelmiszerláncban + Hús – Európa - Olaszország Szünet

38 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Délutáni Szekció: 14:00-15:30 Érdekes hírek és Legfrissebb fejlesztések a Húshigiéniában és Húsvizsgálatokban Házigazda kontinens Európa 3. Házigazda országok Lengyelország, Ukrajna, Olaszország, Szerbia Vendéglátó EU ország CVO Finnország Fő állatfaj Baromfi III.

39 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Előadás témák, előadások tartására felkért országok, szervezetek: 41. Nehézfémek a húsban. – Afrika - Egyiptom 42. Húshigiénia – hatósági – ellenőrző rendszerek. Egy ideális hatóság felépítése és működése. – Amerika - Kanada 43. Salmonellózis, Campylobacteriósis Európában, a csökkentés lehetőségei. – Európa - EU/EFSA 44. Az FVO húshigiéniai ellenőrzései tapasztalata a világban. – Európa - EU/FVO Szünet

40 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Napvégi Szekció: 16:00-17:30 Beszélgetés és Vita a Húshigiéniáról és a Húsvizsgálatokról Házigazda kontinens Afrika 2. Házigazda országok Madagaszkár, Marokkó, Kenya, Mali Vendéglátó EU ország CVO Belgium Fő állatfaj Baromfi IV.

41 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Előadás témák, előadások tartására felkért országok, szervezetek: 45. Hulladékok a húsláncban, csökkentésük lehetőségei. – Európa - HUMUSZ 46. Oktatás, képzés, továbbképzés, fogyasztói tájékoztatás. – Európa - EU biztos 47. XX. századi háború nyomai az élelmiszerláncban. – Európa - Szerbia 48. Élelmiszerlánc + Hús – Az élelmiszerlánc energia-függősége. – Európa - Románia Születésnapi party, kulturális programok

42 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus 4. nap (2010 aug. 21.) Reggeli Szekció: 09:00-10:30 Élelmiszerlánc és a Hús Házigazda kontinens Afrika 3. Házigazda országok Mozambik, Angola, Líbia, Kongó Vendéglátó EU ország CVO Románia Fő állatfaj Egypatások, vadon élő állatok I.

43 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Előadás témák, előadások tartására felkért országok, szervezetek: 49. Húshigiénia és Húsvizsgálat felépítése – EGYPATÁSOK, VADON ÉLŐ ÁLLATOK – prof. Sótonyi Péter 50. Az élelmiszerlánc radiológiai szennyezettsége. Nyomonkövethetőség, eredetigazolás izotópok segítségével. - ENSZ NAÜ 51. Hatósági szakemberek képzésének gyakorlata, problémái, eredményei. – Európa - AIVEMP 52. Élelmiszerlánc + Hús – TSE/BSE összefüggések. – Európa - Szlovákia Szünet

44 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Délelőtti Szekció: 11:00-12:30 Húshigiénia és Húsvizsgálat, Speciális Házigazda kontinens Európa 4. Házigazda országok Svédország, Svájc, Üzbegisztán, Albánia Vendéglátó EU ország CVO Észtország Fő állatfaj Egypatások, vadon élő állatok II.

45 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Előadás témák, előadások tartására felkért országok, szervezetek: 53. Élelmiszerbiztonsági megoldások sivatagi körülmények között + hús. – Afrika - Marokkó 54. Csomagoló- és adalékanyagok, élelmiszeripari technológiák + hús. – Európa - Svájc 55. Élelmiszer eredetű megbetegedések, zoonózisok + vadhús, halhús, egypatások húsa. - Dél-Amerika - Chile 56. Ante és Post mortem Vizsgálatok. Személyzeti előírások és Ergon ómiai megfontolások + Hús – Ázsia - Koreai Köztársaság Szünet

46 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Délutáni Szekció: 14:00-15:30 Érdekes hírek és Legfrissebb fejlesztések a Húshigiéniában és Húsvizsgálatokban Házigazda kontinens Amerika 4. Házigazda országok Chile, Peru, Ecuador, Kuba Vendéglátó EU ország CVO Szlovákia Fő állatfaj Valamennyi állatfaj I.

47 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Előadás témák, előadások tartására felkért országok, szervezetek: 57. Megfelelőség értékelő rendszer, Minőségellenőrzés + Hús – Európa - Hollandia 58. Klasszikus Analitikai (minőség) + Hús – Európa - Németország 59. Érdekes hírek és Legfrissebb fejlesztések a Húshigiéniában és Húsvizsgálatokban – Európa - Spanyolország 60. A vadon élő állatok húshigiéniájának és húsvizsgálatának különlegessége – Európa - Magyarország Szünet

48 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Szekció: 16:00-17:30 Beszélgetés és Vita a Húshigiéniáról és a Húsvizsgálatokról Házigazda kontinens Ázsia 5. Házigazda országok Tadzsikisztán, Grúzia, Malajzia, Omán Vendéglátó EU ország CVO Magyarország Fő állatfaj Valamennyi Kongresszusi téma I.

49 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Előadás témák, előadások tartására felkért országok, szervezetek: 61. Állati eredetű melléktermékek gyűjtése, kezelése, csökkentésének lehetőségei. – Európa - Ausztria 62. Állategészségügyi ellenőrzések jelentősége az országhatárokon. – Európa - Ukrajna 63. Az élelmiszerlánc, mint kritikus infrastruktúra, s annak védelme. – Európa - Szlovénia 64. Fogyasztói veszélytudatosság, veszélykezelés tapasztalatai. – Európa - Magyarország /MÉbIH dr. Szeitzné dr. Szabó Mária 65. Az élelmiszerlánc és a hús – Magyarországon – Európa - Magyarország /KÉKI prof. Bánáti Diana

50 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Együttes Ülés az Alkalmazott Hústudomány Világkonferenciával, Magyarország 2010. Joint Meeting with the World Conference on Meat Science in Practice, Hungary 2010. Együttes Ülés a Hús és Fogyasztók Világfórumával, Magyarország 2010.Joint Meeting with the Meat and Consumers World Forum, Hungary 2010. Szünet, kulturális programok, Vacsora

51 X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus Fenntartható Élelmiszer Világtalálkozó 2010 zárása II. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó 2011 „megnyitása” Élelmiszerlánc – InterCity – Világ Diákkonferencia, 2011, Nyitó ülés Konferencia a 2011. évi EU Élelmiszerlánc Elnökségről – Nyitó Fórum Zárónap (2010. augusztus 22.)

52 52 Speciális szervezés A konferencia ideje alatt kiemelt esti programként a r é sztvevő orsz á gok nemzeti vacsor á it tálalják fel Betekintő: magyar alapanyagokból kivétel nélkül elkészíthetőek a világ nemzeteinek ételei X. Jubileumi H ú shigi é niai é s H ú svizsg á lati Vil á gkongresszus

53 53 Kísérő rendezvények Tisztességes és Fenntartható Élelmiszerlánc Konferencia 2010. augusztus 17. A világkongresszus témaköreihez a Foodlawment régióiban működő szakmai bizottságok által készített anyagok bemutatása. Fenntarthat ó É lelmiszerl á nc Vil á gtal á lkoz ó 2010

54 54 Kísérő rendezvények Magyar Állatorvosi Hústudományok Emlékülés 2010 augusztus 17. Kiemelt szakmatörténeti esemény a Magyar Állatorvosok Világszervezetével, a Magyar Zoonózis Társasággal és az Élelmiszer Higiénikusok Társaságával közös szervezésű Fenntarthat ó É lelmiszerl á nc Vil á gtal á lkoz ó 2010

55

56 56 Kísérő rendezvények Az Élelmiszerlánc Oktatása Világkiállítás 2010. augusztus 18–22. a „földtől az asztalig program” szereplőinek ad lehetőséget az innovatív programok bemutatására a kiállítás része a könyv és oktatási anyagok vására is Fenntarthat ó É lelmiszerl á nc Vil á gtal á lkoz ó 2010

57 57 Alkalmazott Hústudomány Vide o konferencia Gyakorlóknak 2010 augusztus 18 – 21. A világ húsláncának egy-egy reprezentáns láncszemét hozzuk közel a speciális technika segítségével. Több kontinens, több ország gyakorlatának – állattartás, vágóhíd, húsüzem – legérdekesebb megoldásai kerülnek látóközelbe. Fenntarthat ó É lelmiszerl á nc Vil á gtal á lkoz ó 2010 Kísérő rendezvények

58 58

59 59 Hús és Húskészítmények Világversenye és Kiállítása A hús világversenyének különböző kategóriában megrendezendő elődöntői a nagy szakmai hagyományokkal rendelkező magyar vidéki helyszíneken zajlanak (Kapuvár, Pápa, Szeged, Gyula, Békéscsaba, Perbál, Abda, Felsőzsolca, Mezőkövesd stb.) Fenntarthat ó É lelmiszerl á nc Vil á gtal á lkoz ó 2010 Kísérő rendezvények

60

61 A vidéki elődöntők első három helyezettje tart kóstolóval egybekötött bemutatót a Budai várban 2010. augusztus 21-én, és itt kerül sor a „Világ Legjobb Hústerméke 2010” díjak átadására is. A helyezéseket egy nemzetközi zsűri, valamint a közönség fogyasztásának mérése dönti el. Fenntarthat ó É lelmiszerl á nc Vil á gtal á lkoz ó 2010 Hús és Húskészítmények Világversenye és Kiállítása

62

63

64 64 Hús és a Fogyasztók Világfóruma 2010. augusztus 21. A fogyasztói kör tudatos, fenntartható, a biztonságos, jó minőségű termékeket preferáló fogyasztásának elősegítése. Táplálkozási, élelmiszer-biztonsági, minőségi, fenntarthatósági ajánlások a fogyasztók részére a húsfogyasztás és egészség érvei-ellenérvei alapján. A konferencia fórum jellegű, hogy a célközönség, a fogyasztó, minden oldalról (hatóság-tudomány-vállalkozás) hozzájuthasson a leghitelesebb, naprakész információkhoz. Fenntarthat ó É lelmiszerl á nc Vil á gtal á lkoz ó 2010 Kísérő rendezvények

65

66

67

68

69

70

71

72 72 Kísérő rendezvények A magyar élelmiszerek – élelmiszer-birodalom 2010 augusztus 17–22. A táplálkozás, ha lehet, nemcsak szükséglet, hanem élmény és élvezet. A magyar FOOD – DOM bemutatása. Fenntarthat ó É lelmiszerl á nc Vil á gtal á lkoz ó 2010

73

74

75

76 76 Kísérő rendezvények Konferencia a 2011-es EU- élelmiszerlánc elnökségről 2010. augusztus 22. Az EU soros elnöki feladatait 2011. első félévében Magyarország látja el. A FOODLAWMENT, az élelmiszerlánc szereplőnek négyoldalú (vállalkozás, hatóság, tudomány, fogyasztó) párbeszéd e alapján ajánlásokat mutat be az EU soros elnökének, a 2011. évi folytatás, a II. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó felkonferálása eseményeként – Budapesti Fenntartható Élelmiszerlánc Nyilatkozatként hoz nyilvánosságra. Fenntarthat ó É lelmiszerl á nc Vil á gtal á lkoz ó 2010

77 77

78 78 Kísérő rendezvények Fenntarthat ó É lelmiszerl á nc Vil á gtal á lkoz ó 2010 Élelmiszerlánc Tudományos Diákkonferencia (World Food Train 2011 ) A résztvevőket egy vonat Budapestről indulva 10 nap alatt a következő városokba viszi: Gödöllő, Miskolc, Debrecen, Szeged, Pécs, Kaposvár, Keszthely, Veszprém. A hálókocsikkal közlekedő vonat éjjelente halad tovább a következő konferencia-helyszínre. A rendezvény különleges helyszíne Székelyudvarhely, az Állatorvos-tudományi Nyári Diáknapok hagyományőrző helye A rendezvény zárónapján kerül sor a legjobb dolgozatok bemutatására, illetve a díjak átadására. Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia, Budapest

79 79 Élelmiszerlánc Tudományos Diákkonferencia (World Food Train 2011) Előzetes: 2010. augusztus 22. A szervezők bemutatkozása A rendezvénysorozatnak helyszínt biztosító egyetemek bemutatása A konferencia-előadások témakörei: Fenntarthat ó É lelmiszerl á nc Vil á gtal á lkoz ó 2010 Biológia, biokémia Állattudomány Orvostudomány Állatorvos-tudomány Kémia, Növényorvos- tudomány Fizika Kertészettudomány Matematika Élelmiszertudományok Környezetvédelem Agrár-közgazdaságtan Vegyészet

80 80


Letölteni ppt "Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó (Magyarország, 2010–2012) Közös úton a fogyasztók, a vállalkozók, a hatóságok, az oktatás és a tudomány…"

Hasonló előadás


Google Hirdetések