Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A 2001. 08. 20. MILLENNIUMI ÉV ZÁRÓ RENDEZVÉNY PV BIZTOSÍTÁSA  Előzmények: A Miniszterelnöki Hivatal döntése alapján a 2001.-évi Millenniumi Államalapítási.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A 2001. 08. 20. MILLENNIUMI ÉV ZÁRÓ RENDEZVÉNY PV BIZTOSÍTÁSA  Előzmények: A Miniszterelnöki Hivatal döntése alapján a 2001.-évi Millenniumi Államalapítási."— Előadás másolata:

1

2 A MILLENNIUMI ÉV ZÁRÓ RENDEZVÉNY PV BIZTOSÍTÁSA  Előzmények: A Miniszterelnöki Hivatal döntése alapján a évi Millenniumi Államalapítási ünnepségsorozat a Magyar Köztársaságban négy fő helyszínen kerül központi tervek alapján megrendezésre, melyek közül az egyik helyszín Siófok város.

3 TOVÁBBÁ…..  Siófok város Polgármestere utasítására a rendezvénysorozat kiemelten legfontosabb napján, augusztus 20-án reggel tól ig a polgári védelmi kirendeltségnek a várható vendégek / mintegy fő / - realizálódott mindenoldalú biztonsága érdekében komplex biztonsági tervet kell készíteni, a biztonsági rendszert megszervezni és üzemeltetni

4 FELADATOK MEGTERVEZÉSE fs z feladat Koordinációs értekezlet 2Elgondolás 3Szervezés előkészítése 4Felkérések 5Tervkészítés 6Szervezés, együttműködés 7Rendszer építése 8Feladat végrehajtás Tevékenység ütemezése:

5 A TERVEZETT VÁRHATÓ KOCKÁZATOK  A gépjármű közlekedés ellehetetlenülése  A gyalogos közlekedés szűk infrastrukturális lehetősége / vasúti felüljáró /  Kedvezőtlen tömeghatások / pánik /  Lehetséges terror fenyegetettség  A nagyszámú vendég miatt alkalmi bűnözők  A rendezvény végén forgalmi dugók  A vendégszámhoz képest kis létszámú egészségügyi és rendvédelmi erők és eszközök  A Balaton tóban a szokásosnál nagyobb számú fürdőző és hajó, sötétedés után is  Az azonnali beavatkozások időbeli elhúzódása, késése  Váratlan időjárási anomáliák  Kommunikációs és információs zavarok, „ rémhírek „  Több kedvezőtlen hatás esetén katasztrófaveszély kialakulásának lehetősége  Balesetek / közlekedési / rosszullétek, esetleges tüzek szokásosnál nagyobb száma

6 A BIZTOSÍTÁS CÉLJA:  Fentiekre tekintettel a biztosítással szemben támasztott alapkövetelmény, amely egyébiránt a biztosítás célja is; bármely feltételezett esetben, a lehető leggyorsabban beavatkozni képes centrálisan felügyelt és vezetett rendszer kialakítása és működtetése, szorosan együttműködve a szervezett helyi egészségügyi és rendvédelmi erőkkel, hivatásos és társadalmi szervezetekkel, önkormányzati intézményekkel.

7 A RENDSZER SZERVEZETI EGYSÉGEI  Műveleti irányító központ. Telepítési helye a Hotel Móló földszinti nagyterme. Működési ideje 20-án reggel tól ig, illetve szükség esetén a normál napi élet helyreállásáig.

8 MÉG A MIK..

9 A MIK SZEMÉLYZETE:  A MIK VEZETŐJE  INFORMATIKUSOK  TÉRFIGYELŐ KAMERÁK OPERÁTORA  KRÍZIS-PSZICHOLÓGIAI SZOLGÁLAT  KÉSZENLÉTI RENDŐRSÉG TŰZSZERÉSZ JÁRŐR  RENDŐRSÉGI ÖSSZEKÖTŐ TISZT  2 RENDŐRMOTOROS  EGY FŐ TŰZOLTÓ /IFEX/  JÁRŐRSZOLGÁLAT 10 JÁRŐR PÁR /20 FŐ/

10 A JÁRŐRBEOSZTÁS  1.sz járőr: Krúdy u. a Petőfi sétány és az Indóház u. között, valamint a Jókai Park kijelölt része.  2.sz járőr: a Petőfi sétány a kikötő keleti móló és a parkoló területe, különös figyelemmel a színpad környékére.  3.sz járőr: a Petőfi sétány a Krúdy u-tól a Karinthy u-ig, valamint a Jókai Park térképen kijelölt része.  4.sz járőr: a Porecs tér területe különös tekintettel a színpad környékére.  5.sz járőr: a Petőfi sétány a Karinthy és a Kinizsi u. között.  6.sz. járőr: a Karinthy u és a Marx tér.  7.sz járőr: a Köztársaság és a Glatz u.  8.sz járőr: a Kinizsi u a vasúti átjáró és a Petőfi sétány között.  9.sz járőr: a Batthyány u. a Kinizsi és a Karinthy u. között.  10.sz járőr: a Batthyány u. a Karinthy és a Krúdy u. között.

11 PÉLDA A JÁRŐEFELADATRA  1. SZ. JÁRŐR FELADATA  A járőrpár feladatát órától óráig látja el a Krúdy u.-n a Petőfi sétány és az Indóház u. között, valamint a Jókai Park térképen megjelölt területe menetvonalon, gyalogosan. Egymást 3 óránként váltják, az általuk előzetesen egyeztetett, de mindenképpen a menetvonalon kijelölt találkozási ponton. A váltás megtörténtét kötelesek jelenteni a Műveleti irányító Központnak / továbbiakban MIK / rádión. A pihenő járőr a MIK mellett kijelölt pihenőhelyiségben tartózkodik. Étkeztetésének ideje és helye a MIK vezető által a munkavégzés során kerül meghatározásra.  A járőr kötelmei:  A járőr a MIK vezetőjének, illetve helyettesének van közvetlenül alárendelve  A kijelölt járőrözési útvonalról, illetve területről nem térhet le, hacsak a MIK vezető másképp nem rendelkezik  Folyamatosan figyelemmel kíséri a kijelölt útvonalon, vagy területen történő eseményeket  Minden órában jelent a MIK-nek akkor is, ha nem történt említésre méltó esemény  Azonnal jelenti, ha bármely esemény, baleset, tűz, bűncselekmény, rendbontás, forgalmi dugó, illetve a területén tartózkodó és segítséget kérő polgár hozzá fordul, akár információ kérés céljából is  Jelentésében röviden, a helyszín pontos megjelölésével, a tényekre szorítkozva informálja a MIK-et  Tevékenysége során köteles betartani a rádióforgalmazás rendszabályait  A járőrök egymás közötti forgalmazása tilos, kivétel a MIK vezető erre vonatkozó utasítása esetén  Szolgálati helyét, halaszthatatlan esetben a MIK vezetőjének, vagy helyettesének előzetes engedélyével hagyhatja el  A váltáskor a párok egymásnak átadják, a feladatlapot, az ahhoz csatolt térképet, mely a kijelölt járőrútvonalat, illetve területet határozza meg és a rádiót. A rádiókészülék akkumulátorának cseréjét a szolgálat félidejében úgy kell megoldani, hogy a pihenőből induló járőr magával viszi a MIK-ből a feltöltött akkumulátort, a lemerültet pedig a leváltott járőr leadja a MIK-ben. 

12 TOVÁBBI ELEMEK: MŰSZAKI BIZTOSÍTÁS  A lehetséges közúti balesetek gyors műszaki men- tése érdekében 4 műszaki mentésre és a kezdeti tüzek oltására alkalmas műszaki mentőszer kerül lebiztosításra a SMKVI Igazgató Úr útján. :  Kaposvár HÖT 3 fő ARAL parkoló  Siófok HÖT szolgálati hely  Balatonboglár ÖT 3 fő „Öreg Halász” parkoló  Tab ÖT 3 fő OBI parkoló

13 LÉGIMENTŐ BIZTOSÍTÁS  A MIK irányítása alatt a Balatonkiliti Repülőtéren felderítési és légi-mentési feladattal 1 db. MI-2-es helikopter kerül telepítésre. . Feladata a MIK által meghatározott terület légi felderítése, / szükség esetén, illetve ha a rend- őrségi helikopterek elfoglaltak / valamint sürgős esetben, kizárólag életveszély elhárítása érdekében bármely helyszínről „ függesztett „ módszerrel személyek mentése és alkalmas helyen az OMSZ- nak való átadása.  (REPÜLÉSI TERV A TÉRKÉPEN)

14 ….A VÉGREHAJTÁS…..

15 VIZIMENTŐ BIZTOSÍTÁS  A Vizirendészeti Kapitánysággal egyeztetve a rendezvényhelyszínek előtti vízterület biztonsága érdekében, a Bala- toni Vizimentő Szakszolgálat 2 db. Lomac mentőhajót működtet. Szolgálati helyük a műveleti térképen megjelölt pontokon. Létszámuk 5 fő.

16 EGÉSZSÉGÜGYI BIZTOSÍTÁS  A városban működtetett Országos Mentő- szolgálat állandó erői és eszközei mellett a Fővárosi Polgári Védelmi Parancsnokság biztosít, 2 db. tábori kór-ház konténert egészségügyi személyzettel össze-sen 6 fő. Települési helyük a két színpad közelében a műveleti térképen feltüntetettek szerint.  2 db. mozgó egészségügyi őrség, akik a siófoki mentőállomás állományából kerülnek kijelölésre 2 db. mentőautóval

17 LOGISZTIKAI BIZTOSÍTÁS  Logisztikai biztosítás:  A főszervezővel történt egyeztetés alap-ján a biztosításban résztvevők ellátása, illetve a szükséges szállás biztosítása a tervhez csatolt igények és feladatok alapján az Önkormányzatot terhelik…..

18 PÉLDÁUL AZ ÉTKEZÉS.. FSZ.SZERVEZETLÉTSZÁMHELY18-ÁN19-ÉN20-ÁN REVREVREV Videó rendszer3Közp Pszichológus2Közp.2222 Tűzszerész3Közp.3333 Informatika3Közp Ifex1Közp.111 Szlovák4Közp.4444 Obert2Közp.2222 Rendőr összekötő1Közp.11 Rendőr motoros2Közp.22 MIK vezető1Közp Járőrök20Közp.20 Eü konténer6Közp.66 Mozgóőrség4Közp.44 Előljáró6Közp.66 Titkárság2Közp Mű. Mentő Boglár3ÖH33 Mű. Mentő Tab365-ös33 Mű ment. KVI3ÖH.33 Mű. Ment. Siófok3 Búvár5 Légimentő265-ös2222 Helikopter265-ös22 MINDÖSSZESEN

19 A SZÜKSÉGES BEAVATKOZÁSOK:  Az ünnepség végén, a polgármester jelzésére a vasút felett áthaladó gyalogos felüljáró, belengés miatti lezárása. Jelzés után az intézkedés azonnal, a zárás 5 perc, a készenléti rendőrséggel.  A távozó tömeg miatt 3 menetrend szerint közle- kedő vonat nyílt pályán történő megállítása, mivel a sínek emberekkel voltak tele.

20


Letölteni ppt "A 2001. 08. 20. MILLENNIUMI ÉV ZÁRÓ RENDEZVÉNY PV BIZTOSÍTÁSA  Előzmények: A Miniszterelnöki Hivatal döntése alapján a 2001.-évi Millenniumi Államalapítási."

Hasonló előadás


Google Hirdetések