Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A természetszellemek világa

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A természetszellemek világa"— Előadás másolata:

1 A természetszellemek világa
A tündérvilág körülöttünk

2

3 A TUDAT KIBONTAKOZÁSÁNAK HÉT ÚTJA
Emberi Angyali Sejtek Atomok, molekulák Ember feletti Ember alatti Bolygói Ember Állat Növény Ásvány 3. Elementál 2. Elementál 1. Elementál Angyal Term. szellem (asztrális) Term. szellem (éterikus) ? GÉNI- USZ ALVI- LÁG GAIA

4

5 A tündérek Soha nem voltak és nem lesznek az emberiség tagjai, csak ugyanazt a bolygót használják. Az angyali fejlődési vonal „állatai”. Csak a levegőszellemek, amik az asztrális világban tartózkodnak, a többiek a fizikaiban. Alakjuk számtalan és sokféle, de leggyakrabban emberi formájúak. Az éterikus anyag plasztikus és a gondolaterő által könnyen alakítható lévén, csaknem minden alakot tetszés szerint felvehetnek, mindazonáltal megvan a maguk határozott formája. Fizikailag láthatatlanok, de amikor látszani akarnak, képesek materializálódni. Megvannak a saját színeik is, amelyek törzsi vagy fajtabeli különbséget jeleznek, csakúgy, mint a madarak eltérő tollazata. Alosztályaik vagy fajaik megszámlálhatatlanok.

6 Nemzeti típusok Ausztrália: csodásan fénylő égszínkék
A világ különböző részein uralkodó típusok rendesen jól megkülönböztethetők egymástól és bizonyos értelemben jellegzetesek. Skócia: aranybarna "jóemberkék" Szicília: élénk, ugrándozó, narancs-lila vagy piros-arany Bretagne: higgadt mozgású, szinte töprengő, szürkés-zöld Anglia: a smaragdzöld változat a leggyakoribb Kalifornia: gyönyörű fehér-arany Ausztrália: csodásan fénylő égszínkék India: dombos vidék: a finom rózsaszínű-halványzöld,halványkék- primulaszínű alföldek: ragyogó, szinte vadul erős és pazar színek keveréke

7 Tündér-lét, tündér-halál
Különböző csoportok, különböző élettartam. Nem ismerik a fáradtságot vagy a pihenés szükségét, s évek múltával sem mutatkozik rajtuk az öregedésnek semmi jele. Számukra a halál mentes minden szomorúságtól. Nincs létért való küzdelem.

8 Tündér-lét, tündér-halál
Táplálkozásra nincs szükség. Testüknek nincs szilárdabb belső alkata nem szakadhat szét, meg nem sebesülhet és sem hideg, sem meleg nem érintheti fájdalmasan. Vannak erős vonzalmaik és képesek szoros és tartós baráti viszonyra. Képesek féltékenységre és haragra is, de ezek hamar elhalványulnak.

9 Kedvteléseik Fürdenek a nap fényében és melegében.
Táncolnak a holdvilágban. Csodálják,élénk érdeklődéssel és mélységes gyönyörűséggel figyelik a természet minden folyamatát. Feladatuk a színek keverése és a változatok létrehozása. Képzelőerejük határtalanul szárnyaló.

10 Magatartásuk az emberekkel szemben
A legtöbb természetszellem nem szereti és elkerüli az embereket. Számukra az ember fosztogató démon, aki rombol és ront, bárhová megy. Legtöbb szokásunk és kipárolgásunk is utálatos nekik. Alkohol, dohány és füst gyűlöletes kigőzölgései, nyugtalan, rendezetlen vágyaink és szenvedélyeink taszítják őket. Gyakran űznek gyermekes tréfát az emberekkel.

11 Barátkozásaik Egy-egy természetszellem barátságot kötött emberi lényekkel. Kiváltságos embereknek megengedték, hogy tanúi lehessenek tündéri mulatozásoknak. A vadállatok bizalommal közelednek némely indiai jógihoz, felismervén bennük minden élőlény barátját. Hasonlóképpen veszik körül a tündérek azt, aki rálépett a Szentség ösvényére, mivel kisugárzásait kevésbé viharosnak és kellemesebbnek találják, mint azét, aki csupán világi dolgokkal foglalkozik.

12 Barátkozásaik Tündérek kisgyermekekhez
szegődnek, és erős ragaszkodást mutatnak irántuk, különösen, ha a gyermek álmodozó természetű és erős fantáziával bír, mert a tündérek látják és élvezik azokat a gondolatformákat, amikkel a gyermek körülveszi magát.

13 Természetszellemek Tengeri szilf Hegyi szilf Szalamander
Puhán mozgó, fénylő, kb 2 m magas forma, valószínűleg a napenergiához kapcsolódik. Fél – egy méteres tűz szellem. Kifejlett természetszellem, 3-5 m magas, a tenger felett a levegőben lebeg.

14 Tengeriszellemek A Csendes óceán természetszellemei különböznek az Atlanti óceán lakóitól, a Földközi-tengeriek pedig megint mások. Mindenféle alakúak, leggyakrabban az emberit utánozzák. Mindennapi nagyság a tengereken az óriás méret. Nagy élvezettel játszanak a tomboló habok közt, vagy lovagolnak a hullámtaréjokon. Nem kerülik olyan makacsul az embert, mint szárazföldi testvéreik talán azért, mert az embernek kevesebb alkalma van őket zavarni.

15 Szárazföldi tündérek A szárazföldi tündérek közt kevés az óriás. Képzelete gyakran sző emberi ruhadarabokat, így sokan furcsa sapkákban, kardszíjakkal, vagy dolmányokban mutatkoznak.

16 Szilfidek avagy légi-tündérek
A természetszellemek birodalmának legmagasabb rendű típusa ez a fok, ahol a földi és vízi-tündérek fejlődési iránya egybefut. Legalacsonyabb rendű testük most az asztrális. Értelmük sokkal fejlettebb, mint az éterikus fajtáé, és megüti az emberi mértéket. „A tündérek halhatatlan lélek után sóvárog­nak.” Háziállat- Ember Légi-tündér- Angyal PÁRHUZAM

17 Mulatságaik Némelyikre oly jellemző a csínytevő kedv.
Különféle gondolatformák éltetése. Némelyikre oly jellemző a csínytevő kedv. Mivel ők nem ismerik a félelmet, legkevésbé sem fogják fel cselekedetüknek súlyát. Spiritiszta szeánszok kedvelt résztvevői. Tárgyak mozgatása, gondolatok „olvasása”.

18 Világokat elválasztó fátyol túloldalán, emlékszem a tündér népre, mely az ősi helyek őrzője. Járjunk csendben és tisztelettel a földön, ne hátráltassa fejlődésüket, és ne keresztezze útjukat semmilyen lény, hogy a föld rejtett szolgálói békességben éljenek.

19 Szabari Noémi, noemi.szabari@gmail.com
Köszönöm a figyelmüket! Szabari Noémi,


Letölteni ppt "A természetszellemek világa"

Hasonló előadás


Google Hirdetések