Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az „örök érték”. Alaszkai aranyrög Karát = „carob” A karát szó a ’carob’ szóból származik, ez a szentjánoskenyérfa termésének a magja. A római korban.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az „örök érték”. Alaszkai aranyrög Karát = „carob” A karát szó a ’carob’ szóból származik, ez a szentjánoskenyérfa termésének a magja. A római korban."— Előadás másolata:

1 Az „örök érték”

2 Alaszkai aranyrög

3 Karát = „carob” A karát szó a ’carob’ szóból származik, ez a szentjánoskenyérfa termésének a magja. A római korban 24 karát súlyú volt egy színarany solidus érme, s így vált a karát szó az arany értékmérő jelzőjévé.

4 Aranyfólia/aranyfüst – akár ezred milliméter vékonyságúra is nyújtható az arany. 24 karátos aranyfólia luxus arckezelés

5 Törtarany? Egy jegygyűrű elkészítéséhez közel 2 ezer tonna földet kell megmozgatni. Befektetési arany!

6 Befektetési aranyérme különlegességek Az érme 100 kg súlyú, 1 000 000 $ névértékű, s négykilences tisztaságú. Értéke 4 millió dollár környékén mozog. Több gyártó, pl. a Perth Mint is készített már óriási méretű aranyérmét.

7 A befektetési ezüst legalább olyan jó befektetésnek bizonyul, mint a befektetési arany. Egyrészt azért, mert évről évre növekszik az ipari felhasználásnak és a keresletnek köszönhetően, másrészt pedig azért, mert kedvezőbb áron hozzájuthatunk egy értékálló befektetéshez.

8 A bolíviai Potosí bányászváros hegye több mint kétszázötven évig látta el ezüsttel Spanyolországot. Egyes források szerint 1545 és 1660 között 16 ezer tonna ezüstöt szállítottak Sevillába, 1556-1783 között 41 ezer tonna tiszta ezüstöt bányásztak ki.

9 Az aranyat a fogászat területén is alkalmazzák, ugyanis nem mutat semmilyen allergiás reakciót az emberi szervezettel.

10 Építőipar: huzalgyártás és díszítés. Az aranynak nagyon jó a hő- és az áramvezető képessége. 68 kilogrammnyi 24 karátos aranyból készült a képen látható akvárium.

11 24 karátos arannyal szórt bécsi szelet (fent), és egy szintén arannyal díszített szusi (lent). Vendéglátásban gyakran alkalmazzák az aranyat köretként vagy ételek díszítésére.

12 Számítástechnika – Kommunikáció 24 karátos arannyal bevont telefonok, laptopok, tabletek és egyéb kiegészítők is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Mobiltelefonok bizonyos alkatrészeit is aranyból készítik.

13 24 karátos arannyal bevont különlegességek: járművek, ruházati cikkek, de akár italok, konyhai gépek, sőt babakocsi is készült már aranyból.

14 Befektetési arany automata Németországban

15 „Babilon azért válhatott az ókori világ leggazdagabb városává, mert lakói koruk legtehetősebb polgárai voltak. Nagy becsben tartották a pénzt, és gyakorlatias szabályokat követve, jó érzékkel fektették be vagyonukat. Megteremtették maguknak azt, amire mindannyian vágyunk: a biztos jövőt.” Az ókori Babilon gazdaságának kutatásai alapján, az akkor élő írni-olvasni tudó emberek kőbe vésték jogrendszerüket és pénzügyeiket. A következő 5 szabály több ezer év távlatából is követendő.

16 Az arany boldogan és egyre nagyobb számban költözik azokhoz, akik keresetük egytized részét félreteszik, hogy gondtalan jövőt biztosítsanak maguknak és családjuknak. Az arany szorgalmasan fial azon bölcs tulajdonosának, aki tud vele bánni és képes olyan gyorsan megsokszorozni, ahogy a juhok szaporodnak a mezőn. Az aranynak szüksége van gondos tulajdonosának védelmére, aki bölcs, hozzáértő emberek segítségével egyengeti az útját. Az arany megszökik azok elől, akik olyan üzletekbe fektetik a pénzüket, amelyekről mit sem tudnak, vagy amelyeket nem támogatnak az arany szakértői. Az arany kifolyik azon emberek kezei közül, akik engednek a csalók és a szemfényvesztők csábító ajánlatának, s hagyják, hogy ne a józan eszük, hanem romantikus vágyaik irányítsák befektetéseiket. Az 5 aranyszabály

17 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Az „örök érték”. Alaszkai aranyrög Karát = „carob” A karát szó a ’carob’ szóból származik, ez a szentjánoskenyérfa termésének a magja. A római korban."

Hasonló előadás


Google Hirdetések