Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mik azok az Adóparadicsomok? Olyan térségek vagy országok, amelyek rendkívül kedvező adózási feltételeket biztosítanak a különböző cégek és gazdasági.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mik azok az Adóparadicsomok? Olyan térségek vagy országok, amelyek rendkívül kedvező adózási feltételeket biztosítanak a különböző cégek és gazdasági."— Előadás másolata:

1

2 Mik azok az Adóparadicsomok? Olyan térségek vagy országok, amelyek rendkívül kedvező adózási feltételeket biztosítanak a különböző cégek és gazdasági társaságok számára. ? ? ?

3 Mik azok az Offshore vállalatok? Azon vállalatok tartoznak ebbe a kategóriába, melyek a cégbejegyzés országában nem folytatnak tevékenységet. Az adott országba adókedvezményt vagy más előnyöket élvezhetnek. Offshore jelentése: Parton túli, Területen kívüli

4 Nincs akadály! Az offshore cégek működését nem akadályozzák államhatárok, politikai vagy vallási ellentétek. Ráadásul a befektetőknek adóelőnyöket, lazább pénzügyi ellenőrzést és titoktartást biztosítanak.

5 Adóparadics mok Térképen: Adóparadicsomok, Üdülőszigetek és Banánköztársaságok

6 Visszaélés a kedvezményekkel Pénzmosás Az illegálisan szerzett „piszkos pénzt” magánszámlákra utalják, utána különböző bejegyzett, de nem létező álvállalatok számláira küldik majd onnan tovább, amíg a pénz lenyomozhatatlanná válik az adott ország titoktartási kedvezménye miatt.

7 Van ennek hátránya? Az adózás alól kivont jövedelmekkel az offshore központok a tőkeszegény országoknak évente mintegy 50 milliárd dollár veszteséget okoznak. A világ legfejlettebb országait tömörítő OECD nyilatkozatban szólította fel az adóparadicsomként emlegetett országokat, hogy közelítsék adórendszerüket a legfejlettebb államokban alkalmazott adózáshoz. (OECD: Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet)

8 Üdülőszigetek – Seychelle-szigetek Seychelle mint „strandország” nevezetes. Néhány tucat lakott szigetből és lakatlan korallzátonyokból áll. Húszezren élnek az évente odalátogató 120 ezer turistából. A teljes lakosság az idegenforgalomból él meg.

9 Üdülőszigetek – Seychelle-szigetek

10 Csend és nyugalom A pálmák jelölik ki az építkezés határát is: az épülő szállodák nem „nőhetik túl” a környék legmagasabb pálmafáját. Békések a hatalmas pókok, a gekkók, amelyek felfalják a szúnyogokat. Nyugalom van...

11 Átkelőhelyek - Panama

12 Banánköztársaságok

13 Fogalma

14 Köszi a figyelmet! Thank You! Dankeschön! Társadalomismeret 10. - WHooP Kiadó © 2012. w.vikice www.whp.atw.hu Földrajz 10. tk. 154 – 157.o www.mozaweb.hu MS PowerPoint Clip art http://www.iabcrew.com http://www.7merfold.com http://www.internationaleducationmedia.com http://gekkota.gportal.hu http://5mp.eu http://krumplishal.blog.hu http://www.trouvelefilm.com http://www.the-west.hu Készítette: Wang Qi Viktor 2012


Letölteni ppt "Mik azok az Adóparadicsomok? Olyan térségek vagy országok, amelyek rendkívül kedvező adózási feltételeket biztosítanak a különböző cégek és gazdasági."

Hasonló előadás


Google Hirdetések