Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gőzmozdonyroncsok Sokkoló képek következnek. Aki már most úgy érzi, hogy képtelen a képsoro- zatotot végignézni, az inkább ne lépjen tovább, nyugodtan.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gőzmozdonyroncsok Sokkoló képek következnek. Aki már most úgy érzi, hogy képtelen a képsoro- zatotot végignézni, az inkább ne lépjen tovább, nyugodtan."— Előadás másolata:

1

2 Gőzmozdonyroncsok Sokkoló képek következnek. Aki már most úgy érzi, hogy képtelen a képsoro- zatotot végignézni, az inkább ne lépjen tovább, nyugodtan zárja be az albumot. Az emberi trehányságnak, a hanyagságnak, a nemtörődömségnek, a felelőtlen- ségnek, a közönynek (sőt, talán még a szándékosság sem zárható ki) iskolapél- dái ezek az elárvult, sorsuk beteljesülését türelemmel váró hideg, néma, moz- dulatlan, magatehetetlen gőzmozdonyroncsok. Talán soha többé nem pöfögnek már, talán soha-soha többé nem lesz lehet már hallani vidám dohogásukat, füttyögésüket… Mintha Joseph Haydn szomorú, könnyekre késztető gyász-zenéje is őket siratná, értük szólna (Budapesti Fesztiválzenekar, vezényel Fischer Iván)… Ám szerencsére találhatók itt bizakodásra okot adó felvételek is. Legyen hát ez az album mindenki számára intő tanulság!

3 Bevégeztetett…

4 Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engemet?

5 …Miért…? Erre talán soha nem kapunk választ… Ezt józan, ép ésszel képtelen az ember felfogni…

6 Az egyetlen, még megmaradt 327-es (327,141), az is roncs-állapotban. Állapota több, mint siralmas. Nem lenne szabad hagyni, hogy ebek harmincadjára jusson! EDDIG, NE TOVÁBB! Addig parancsoljunk „MEGÁLLJ!”-t a barbár gőzmozdonyrombolóknak (a franc egye meg a körmüket) Addig fogjuk le a vandál kezüket, amíg nem késő!!!

7 Talán mégsem pecsételődött meg a sorsa… Bízzunk benne. A remény hal meg utoljára…

8 …mégis csak rendbe teszik…? Bízzunk benne…

9

10 In Memoriam 403… Az örök világosság fényesedjék neki…

11 Ismételten megkérdezem: MIÉRT…?

12 Édes jó Istenem, így magára, ebek harmincadjára hagyni ezt a szerencsétlen, jobb sorsra érdemes „Kappant”… Bezzeg, ugye, akkor jó volt, amikor hirtelen egy gyorstehervonathoz kellet, igaz-e?

13 Ez a felvétel Bratislavában készült egy néhai 375-ös „Kati”-ról, még 2003-ban. Úgy látszik, így „vigyáznak” rá… Az embernek szinte könnybe lábad a szeme… Elég volt! Eddig, ne tovább!!! Addig parancsoljunk „MEGÁLLJ!”-t a barbár gőzmozdonyrombolóknak (a franc egye meg a körmüket), Addig fogjuk le a vandál kezüket, amíg nem késő!!!

14 411,264. Ugye, lesz pénz a felújítására…?

15 Ezt a magatehetetlen, hideg roncsot valaha úgy hívták, hogy 301-es. Ahelyett, hogy megbecsülnék, ebek harmincadjára hagyják a gőzmozdonyokat... A franc egye meg a körmötöket, nem szégyellitek magatokat?!?

16 Hát, esküszöm, ehhez már pofa kell! Ez a 411-es Truman (kéménye már nincs; leszerelték vagy lelopták), előtte egy ismeretlen típus, mögötte egy dupla kéményű 424-es Bivaly (füstterelőjétől megfosztva), türelemmel várják sorsuk beteljesülését. Édes jó Istenem, milyen jóvátehetetlen kár, sőt, bűn volt a jó öreg gőzmozdonyokat lángvágó alá küldeni, pedig napjainkban is megállnák a helyüket, és sok esetben szükség is volna rájuk. Csak a mindenható, végtelen hatalmasságú és jóságú Isten a tudója és megmondhatója, mióta eszi már a rozsda a szerencsétleneket… Az ember legszívesebben megkönnyezné… ELÉG VOLT! EDDIG, NE TOVÁBB! Addig parancsoljunk „MEGÁLLJ!”-t a vandál gőzmozdonyrombolóknak (a franc egye meg a körmüket), addig fogjuk le a barbár kezüket, amíg nem késő!!!

17 424,140. Ehhez aligha kell kommentár…

18 Nagykanizsa, 2010. Egyszerre sírásra késztető és bicskanyitogató… A képeket küldte: Kemenczei Róbert

19 EDDIG, NE TOVÁBB!!! Nem sajnáljátok a szegény „Bivalyt”, ti érzéketlen tuskók!? Nem lenne szabad hagyni, hogy ebek harmincadjára jusson! Addig parancsoljunk „megállj”-t a vandál gőzmozdonyrombolóknak (a franc egye meg a körmüket), addig fogjuk le a kezüket, amíg nem késő!!!

20 Vajon, kit vagy kiket bánthatott ez a szegény, jó öreg Bumbardó, hogy „hálából” így bánjanak vele…?

21 Ki tudja, mi lesz a sorsa a 326,267-os „Kacsá”-nak? Remélhetőleg nem lángvágóval való felaprítás… Ugye, felújítják, legalább kiállítási tárgyként? A remény hal meg utoljára…

22 …és a 326,160-asnak…?

23 In memoriam „Kappan” - 324,1527…

24 Szégyen... Nem sajnáljátok szegény Kappant? ELÉG VOLT! EDDIG, NE TOVÁBB! Addig parancsoljunk „MEGÁLLJ!”-t a barbár gőzmozdonyrombolóknak (a franc egye meg a körmüket) Addig fogjuk le a vandál kezüket, amíg nem késő!!!

25 Ez bizony eléggé határeset! Azt hiszem, igencsak ráférne egy alapos nagyjavítás erre a helyes kis 22.108-asra!

26 Íme, a 376,589-es Hektor. Ki van állítva, méghozzá Budakesziben. De ha az ottani önkormányzat kiállítási tárgynak szánta, akkor miért hagyja, hogy megegye a rozsda?

27 Szerencsétlen Kanpulyka… ki tudja, mióta eszi már a rozsda… Vajon, lesz-e pénz a felújítására? Lesz-e még belőle valaha is épkézláb gép…?

28 …talán… Bízzunk benne!

29 In Memoriam 490 Ezt a képet inkább nem kommentálnám, mert annyira elérzékenyülök ennek a kicsiny, keskeny nyomtávú mozdonyka roncsának láttán, hogy mi tagadás, férfiember létemre sírhatnékom támad… Vajon, kinek állhat érdekében, hogy ebek harmincadján maradjon…?

30 De hála a Mindenható, végtelen hatalmasságú és jóságú Istennek, szerencsére akad ellenpélda is. Az ócskavasnak szánt, lángvágóra ítélt kiszuperált gőzmozdonyok megóvásának szép példája. Az egyetlen megmaradt „Koporsó”, még felújítás előtt. Így kellene csinálni a többi gőzösronccsal is! Csak így tovább!

31 Újabb dicséretes ellenpélda! Az ócskavasnak szánt, lángvágóra ítélt kiszuperált gőzmozdonyok megóvásának ismételt szép példája. Egy 375-ös „Kati”, még felújítás előtt. Csak így tovább!

32 És még egy ellenpélda. Ezúttal a már roncs-állapotban lévő, Csipkerózsika-álmát alvó 324, 540-es Kappant újítják fel szorgos munkáskezek a szerelőcsarnokban. Az Isten áldja meg a kezüket érte! Csak így tovább!

33 VÉGE


Letölteni ppt "Gőzmozdonyroncsok Sokkoló képek következnek. Aki már most úgy érzi, hogy képtelen a képsoro- zatotot végignézni, az inkább ne lépjen tovább, nyugodtan."

Hasonló előadás


Google Hirdetések