Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az MSZP-s gyurcsányi megszorító intézkedések miatt a lakosságot érintő 2007. évi önkormányzati szolgáltatások szűkítése, ill. megszüntetése: folyt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az MSZP-s gyurcsányi megszorító intézkedések miatt a lakosságot érintő 2007. évi önkormányzati szolgáltatások szűkítése, ill. megszüntetése: folyt."— Előadás másolata:

1 Az MSZP-s gyurcsányi megszorító intézkedések miatt a lakosságot érintő 2007. évi önkormányzati szolgáltatások szűkítése, ill. megszüntetése: folyt.

2 - Szúnyoggyérítés 2007. évben történő szűkítése (80%-kal csökkent) - Közvilágítás szolgáltatás szűkítése (napi 1 órával kevesebb) - Rágcsálóirtás 2007. évi szűkítése (40%-ra redukálódott) - A településen működő közlekedési lámpák működéséhez további forrás biztosításának szüneteltetése folyt.

3 - Hulladékkezelési közszolgáltatás lakos- sági térítésmentességének megszüntetése - A településen működő közkifolyók darabszámának csökkentése (eddig 42 db, további 40 várható) - A Polgármesteri Hivatal minőség- irányítási rendszerének megszűntetése - A Bartók Béla Művelődési Központ és Könyvtár nyitva tartásának szűkítése

4 Ezek az épületek lettek bezárva az MSZP-s gyurcsányi megszorító intézkedések miatt: Sarkad Város Képviselőtestülete 2007.

5 1. Sz. Általános Iskola

6 1. Sz. Óvoda

7 2. Sz. Általános Iskola

8 2. Sz. Bölcsőde

9 Sarkad Televízió Stúdió

10 A sarkadi kistérség megszűntetésére irányuló MSZP-s módosító indítványról a parlamentben az alábbiak szerint döntöttek:

11 A sarkadi kistérség mellett: 163 szavazat A sarkadi kistérség ellen:168 szavazat Tartózkodott: 1

12 A Békés megyei országgyűlési képviselők az alábbiak szerint szavaztak:

13 Kik voltak a sarkadi kistérség mellett? Babák Mihály (FIDESZ) Dr. Dancsó József (FIDESZ) Domokos László (FIDESZ) Erdős Norbert (FIDESZ) Dr. Sipák Ibolya (FIDESZ) Vígh Ilona (FIDESZ)

14 Kik voltak a sarkadi kistérség ellen? Fetser János (MSZP) Dr. Karsai József (MSZP) Molnár László (MSZP) Nagy László (MSZP) Dr. Perjési Klára (MSZP) Tóth Károly (MSZP) Varga Zoltán (MSZP) Veress József (MSZP)

15 A kistérség megszűnését követő veszteséglista: - Ebben az évben éppen 10 éves volt a határmenti sarkadi kistérségi és a nagyszalontai kistérségi együttmű- ködés. Ez is megszűnik. - A CSGSZK-ból sok dolgozót el kell bocsátani, vagyont le kell adni, fel kell számolni a jelenlegi kistérségi ellátást. folyt.

16 - Az iskolából több pedagógust el kell bocsátani, le kell mondani erről a szervről, mint szellemi kihívásról. - Belső ellenőrzést közösen látnak el, ezt fel kell számolni, annak dolgozóit el kell bocsátani. - A Gyámhivatal megszűnik, átadatik, elbocsáttatik. folyt.

17 - A sok verejték árán létrehozott okmány- irodát, építéshatósági feladatokat meg kell szüntetni. Utazhatnak az állampol- gárok megemelkedett közlekedési tarifák mellett Gyulára. - A rendőrkapitányság, ha nem kistérségi központ vagyunk, megszűnhet, rendőrőrs lesz belőle. Érdeke Sarkad kistérségének, hogy romló közbiztonság mellett megszűnjön a kapitányság? folyt.

18 -Katasztrófavédelem megszűnik feladat- ellátásával. -Helyi Védelmi Bizottság megszűnik mindenféle jogosítványával. -Kistérségi egészségügyi centrum fejlesztés nem indulhat el, amely programba városunk és 21 kistérség kerülhetne bele, kivéve mi. Ez a betegek érdekét szolgálja-e? folyt.

19 -Orvosi ügyelet, illetve az innen való több települési feladatellátás megszűnik. -Munkaügyi Kirendeltség szeptemberre lett ígérve 12 új munkahellyel, amire megvannak a felsőfokú végzettségű fiatalok. Mint kistérségi központba lett volna telepítve. Ez így kérdésessé válik. -Az öt osztályos önkormányzati hivatal kistérségi osztályát meg kell szűntetni, az érintett létszám pedig elbocsátandó. folyt.

20 -Mentőállomás nagymértékben a kistérségi centrumokban maradnak, és ott szűnnek meg, ahol nincs, megmaradása aggályos. -Falugazdász hálózat megszűnik, hiszen kistérségi körzetközpontokba telepítődik. Sarkad a Megyei és Területfejlesztési Tanácsban így a pályázati forráselosztásban innestől nem vehet részt. folyt.

21 -A Kossuth utcai kistérségi épület további tulajdonlása kizárólag részünkről aggályos. - Összességében a fokozatos és teljes kistérségi ellátási szervezet leépítése, kivonása mintegy 100-150 dolgozó elobácsájtását eredményezheti! A város 16 év alatt kiharcolt kistérségi centrum státusza minden tekintetben, minden ágazat kárára hosszútávra leépül. folyt.

22 Az Európai Uniós, a 28 leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatását célzó 120 milliárd forintból 1 kistérséget mintegy 4 milliárd forint érintene. Erre fájt foguk a szomszédos jobb kondíciójú kistér- ségeknek, így most az erősebb kondíciójú kistérségek kaphatják meg a forrást, mi pedig egy töredékét vagy azt sem. folyt.

23 Összességében a város veszít erejéből, vonzásából, megtartó képességéből. Összefoglalható, hogy ha a szocialista túlerő nem tud építeni, akkor rombol minden értéket közöttük a kistérségi értékeket is.

24 A Békés Megyei Online (beol.hu) internetesen oldalon találhatja a következő cikket az olvasó: Sarkad a fekete zászlók városa péntektől Nem maradt üres ígéret a sarkadi városvezetés dönté- se: mától valóban a fekete zászlók városa lett a tele- pülés. Sarkad főforgalmi útvonalai mellett a villanyoszlop- okon fekete zászlók, valamennyi önkormányzati intéz- ményen kifüggesztett, s a főútvonalak felett kifeszített transzparensek hirdetik, miszerint:,,Az MSZP-s Gyurcsány kormány által „halálra ítélt” város és Kistérség”-ben jár az átutazó.

25

26

27

28

29


Letölteni ppt "Az MSZP-s gyurcsányi megszorító intézkedések miatt a lakosságot érintő 2007. évi önkormányzati szolgáltatások szűkítése, ill. megszüntetése: folyt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések