Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gyakorló feladatok Összeállította: Fehér Péter PhD.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gyakorló feladatok Összeállította: Fehér Péter PhD."— Előadás másolata:

1 Gyakorló feladatok Összeállította: Fehér Péter PhD

2 Családi ajándékozás (módosított feladat!) Egy 7 tagú család (apa, anya, 3 gyerek, 2 nagyszülő) nyert 1 millió forintot egy játékon. Ebből ajándékokat vesznek a családtagoknak, az alábbiak szerint: Mindenki kap új mobilt. Gyerekeknek érintőképernyős, apának (200-ast szeretne!) és anyának okostelefon, nagyszülőknek „nyugdíjas”. Legalább 2 televíziót vásárolni, abból az egyik „nagyképernyős” legyen. Anyának kell egy hűtőszekrény. Az árak mellett a „hasznosság” van feltüntetve! Melyik termékeket vásárolják, hogy a lehető leghasznosabban költsék el a pénzüket? OkostelefonÉrintőképernyős mobil Nyugdíjas telefon TelevízióHűtőszekrény /0, /0, / 0, /0, 5 (n) /, /0, /0, / /0,7 (n) / / /0, / / /0, /1, /0,7

3 Nemlineáris feladat Adott két pozitív egész szám, összegük 9. Mekkora lehet az egyik szám és a másik négyzetének szorzatának a maximuma?

4 Kertépítés Egy fallal körülvett kastély parkjában az egyik sarokban 80 méter kerítéssel L alakban szeretnénk a lehető legnagyobb területű részt elkeríteni. Mekkorák legyenek az oldalak? b) Hogyan változik a megoldás, ha pontosan 1500 m 2 területet szeretnénk bekeríteni? c) Ha maximum 70m kerítésdrótunk van, és 3 méteres darabokból rakjuk össze a kerítést?


Letölteni ppt "Gyakorló feladatok Összeállította: Fehér Péter PhD."

Hasonló előadás


Google Hirdetések