Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az evolúció régenésmost Előadó: Forrai Péter. Tartalom Az evolúció fogalma Az evolúció folyamata Evolúciós zsákutcák Az evolúciót befolyásoló tényezők.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az evolúció régenésmost Előadó: Forrai Péter. Tartalom Az evolúció fogalma Az evolúció folyamata Evolúciós zsákutcák Az evolúciót befolyásoló tényezők."— Előadás másolata:

1 Az evolúció régenésmost Előadó: Forrai Péter

2 Tartalom Az evolúció fogalma Az evolúció folyamata Evolúciós zsákutcák Az evolúciót befolyásoló tényezők Hol tart most az evolúció?

3 Az evolúció fogalma Az evolúció folyamata Evolúciós zsákutcák Az evolúciót befolyásoló tényezők Hol tart most az evolúció? Tartalom

4 Az evolúció fogalma Az evolúció folyamata Evolúciós zsákutcák Az evolúciót befolyásoló tényezők Hol tart most az evolúció? Új FAJOK TERMÉSZETES úton való kialakulása, melynek irányát a FAJ GENETIKAI JELLEMZŐI által meghatározott tulajdonságok, valamint az ÉLŐ ÉS ÉLETTELEN KÖRNYEZET VÁLTOZÁSAI és ezek szakadatlan egymásra hatása befolyásolják. Új MOBIL SZOLGÁLTATÁSOK MESTERSÉGES úton való kialakulása, melynek irányát a KÉSZÜLÉKEK TECHNIKAI JELLEMZŐI által meghatározott tulajdonságok, valamint a PIACI KÖRNYEZET VÁLTOZÁSAI és ezek szakadatlan egymásra hatása befolyásolják.

5 Az evolúció fogalma Az evolúció folyamata Evolúciós zsákutcák Az evolúciót befolyásoló tényezők Hol tart most az evolúció? Az evolúció folyamata AZ ÉLŐVILÁGBANA MOBILBANKI VILÁGBAN Két tanulság: 1.Egyszerűtől „haladunk” a bonyolultabb irányba. 2.Mára a mobil generációváltás úgy felgyorsult, mint az egysejtűeknél. (Egysejtűek esetében 1-2 nap alatt is történhet változás: pl. rezisztencia kialakulása az antibiotikumokkal szemben.) Két tanulság: 1.Egyszerűtől „haladunk” a bonyolultabb irányba. 2.Mára a mobil generációváltás úgy felgyorsult, mint az egysejtűeknél. (Egysejtűek esetében 1-2 nap alatt is történhet változás: pl. rezisztencia kialakulása az antibiotikumokkal szemben.) 1998 - SMS szolgáltatások 2002 - WAP 2006 - Aktív mobilBank 2010 - mobilra optimalizált WEB 2010 – információs app 2011 - tranzakciós app 2012 - Tablet 2013 – Windows ?

6 Az evolúció fogalma Az evolúció folyamata Evolúciós zsákutcák Az evolúciót befolyásoló tényezők Hol tart most az evolúció? Evolúciós zsákutcák, melyek mindig lesznek 2002 - WAP 2006 - Aktív mobilBank 2010 – információs app AZ ÉLŐVILÁGBANA MOBILBANKI VILÁGBAN A mobil banki világban a túlélés kulcsa a megtérülés, a megtérülés kulcsa pedig a felhasználószám. Ha nincs kellő felhasználó garantált a „kihalás”. Nem tudtak alkalmazkodni a klímaváltozással együtt járó oxigénszint csökkenéshez és a zárvatermők elterjedéséhez. Kihalásakor érkeztek a kontinensre az első indiánok, akik ugyanazokat az állatfajokat vadászták le, így nem maradt nekik táplálék. A Föld felmelegedésével a – hidegebb körülményekhez szokott – mammutok nem tudtak lépést tartani.

7 Az evolúció fogalma Az evolúció folyamata Evolúciós zsákutcák Az evolúciót befolyásoló tényezők Hol tart most az evolúció? Az evolúciót befolyásoló tényezők Dollo törvény: Az evolúció visszafordíthatatlan. Soha nem ismétli meg önmagát. IGÉNYEK Elmúlt 150 év alatt az afrikai elefántok agyarának átlagos hossza az orvvadászat hatására a felére csökkent… Folyamatosan fejlesztünk az ügyféligények hatására, de nehéz olyan mobilalkalmazást fejleszteni, ami mindenkinek megfelel. MUTÁCIÓ Mi sem tudjuk utolérni a technikai fejlődést, de próbáljuk követni. Az újdonságokra csak utólag tudunk reagálni. Az evolúció mindig előttünk jár, az új influenza vírusok ellen csak utólag készülhet védőoltás… A mobiltelefonon elérhető szolgáltatások országonként jelentős eltéréseket mutatnak: NFC-s mobilfizetés Japánban P2P mobil átutalások Afrikában Földrajzilag izolált területeken egyedülálló fajok jöttek létre: pl. a kacsacsőrű emlős. FÖLDRAJZI KÖRNYEZET VÁRATLAN ESEMÉNY Váratlan események teljesen megváltoztathatják az addigi evolúciós folyamatokat. Az okostelefonok megjelenése átírja a mobilbankolás evolúcióját.

8 Az evolúció fogalma Az evolúció folyamata Evolúciós zsákutcák Az evolúciót befolyásoló tényezők Hol tart most az evolúció? Az evolúció bonyolult folyamat. Egy olyan egyszerű faj is, mint a búza, három fűfaj kereszteződése és kétszeri génduplázódás révén jött létre. Az OTP SmartBank alkalmazás a többszöri „génmódosulás” hatására itt tart jelenleg: A legújabb funkciók: Csekkbeolvasás Hangvezérlés Tutorial Több mint 100 ezer ügyfél töltötte le az alkalmazást. …az evolúció sokszínűségéből adódik: Úgy kell megtalálnunk a megoldást minden platformra, hogy az optimális legyen az ügyfelek és a bank számára is. A JELEN KIHÍVÁSA… Alapkérdések: Megtérülés? Design? Módosíthatóság?

9 Az evolúció fogalma Az evolúció folyamata Evolúciós zsákutcák Az evolúciót befolyásoló tényezők Hol tart most az evolúció? Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Az evolúció régenésmost Előadó: Forrai Péter. Tartalom Az evolúció fogalma Az evolúció folyamata Evolúciós zsákutcák Az evolúciót befolyásoló tényezők."

Hasonló előadás


Google Hirdetések