Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bicycle Moto-Cross, ahogy manapság emlegetik BMX, első betűje a „B” a kerékpárt, az „M” a motort és az „X” a kettő keresztezését jelöli. Kialakulása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bicycle Moto-Cross, ahogy manapság emlegetik BMX, első betűje a „B” a kerékpárt, az „M” a motort és az „X” a kettő keresztezését jelöli. Kialakulása."— Előadás másolata:

1

2

3 Bicycle Moto-Cross, ahogy manapság emlegetik BMX, első betűje a „B” a kerékpárt, az „M” a motort és az „X” a kettő keresztezését jelöli. Kialakulása idején a MotoCross sportág már hatalmas népszerűségnek örvendett az Amerikai Egyesült Államok-ban.

4 Néhány fiatal, aki szeretett volna részt venni a MotoCross versenyeken, de nem érték el a minimális korhatárt a motorkerékpár versenyzéshez, és/vagy nem volt elegendő, hogy megvásárolják a szükséges méregdrága motorkerékpárokat, úgy döntöttek, hogy valamilyen módon helyettesítik a MotoCross sportágat.

5

6 Az első világbajnokságot 1982-ben rendezték. Az évek során, a kerékpáros sportágakon belül a BMX egyre inkább megjelent, mint egy önálló sportág. Mivel ezek a kerékpárok viszonylag kicsik, a BMX-esek hamar rájöttek, hogy ezzel nem csak versenyezni lehet, így alakult ki a freestyle és annak különböző ágai. Világbajnokok:Kun Ádám, Shenker Benjamin, stb…

7 Rajz A rajz általában ceruzával, tollal, tussal vagy krétával készített szabadkézi művészeti vagy mérnöki alkotás. A művészi rajz a képzőművészeten belül a grafikához tartozik. Lehet önálló mű, vagy más képzőművészeti, illetve iparművészeti ághoz tartozó alkotásnak,illetve valamilyen ipari termék vagy létesítmény, előadás vagy rendezvény megvalósításának az előkészítő eszköze.ceruzávaltollaltussalkrétával művészetimérnökiképzőművészetengrafikáhozmű iparművészetiipari

8 Környezetvédelem

9 Környezetvédelemből nagyon fontos: 1. A F ö ld v é delme: - a f ö ld felsz í ne é s a felsz í n alatti r é tegek, - a talaj, - a kőzetek é s á sv á nyok, - a barlangok, - a domborzat. 2. A vizek v é delme: - a felsz í ni vizek, - a felsz í n alatti vizek. 3. A levegő v é delme: - a l é gk ö r eg é sze.

10 Fanni és Szandi

11 HÖRCSÖG: Testmérete 6–11 cm, súlya legfeljebb 50 gramm. Éjszakai állattok, téli álmot alszanak. Eredeti él ő helye Bels ő -Ázsia és az orosz sztyeppék. F ő ellenségei a hermelin és a görény, mert ezek követik föld alatti otthonába. Rövid, 2-3 éves élettartamukat szaporasággal ellensúlyozzák.

12 Kisállatok NYUSZI:  A kifejlett házinyúl tömege 1,5 kg-nál kezd ő dik, a legnehezebb óriásnyulak elérhetik akár a 12 kg-ot is. A test hossza 30-70 cm között változhat.  A legtöbb nyúl évenként többször ellik, némelyek 5-7 kölyköt hoz a világra. Átlagosan 5-8 évig élnek.

13

14 Maite Perronit, aki 2008-as főszerepe óta az Árva angyalban valósággal berobbant a mexikói telenovella-iparba. … maradj és tudj meg mindent, amit tudni érdemes a színésznőről. Jó szórakozást hozzá! Ha kíváncsi vagy Maite tehetségére, kapcsolj az Árva angyalra, ha pedig kicsit jobban meg szeretnéd ismerni…

15 A madarak meszes héjú tojással szaporodó meleg vérű gerinces állatok. Mellső végtagjaik szárnyakká módosultak. A madárfajok nagy része ma is repülő életmódot folytat. Testüket tolltakaró borítja. Csontjaik üregesek, légzsákokat tartalmaznak. Fogak helyett csőrrel rendelkeznek. Cs. Imre és T. József

16

17

18 hátizom bicepsz mellizom és vállizom A testépítés, mint sportág a XVIII. Század végén jött létre. Valójában nagyon sok sportnak az alapja, mivel abszolút ellenállásos edzés a test összes izma számára. Eugen Sandow, „a modern testépítés atyja”.

19 A labdarúgás (angol eredetű szóval football, közhasználatú becenevén foci) egy labdajáték, amit a pályán két, egyenként 11 labdarúgóból álló csapat játszik egymás ellen. A játék célja, hogy a rendelkezésre álló idő alatt a labdát az ellenfél kapujába juttassák, és így minél több gólt szerezzenek.

20 A kapu 7,32 méter hosszú, magassága pedig 2,44 méter. A szögletzászlók kötelezően a pálya tartozékai, azok magassága 1,5 méter. A szögletek negyed körének átmérője kereken 1 méter. A vonalak és kapufák vastagsága maximum 0,12 méter lehet.

21 A labdarúgópálya, a játéktér hossza 100- 110 méter, szélessége 64-75 méter. A büntetőterület az alapvonallal párhuzamos vonalának 16,5 méterre kell lennie az alap - és a gólvonaltól, a büntetőpontnak pedig 11 méterre. A sugara 9,15 méter, miként a büntetőterület előtti félkörnek. A kapu előtti tér a gólvonaltól 5,5 méterre végződik. O.Viktor,D.Ádám

22 A cica nagyon aranyos állat! Nekünk is ez a kedvencünk! Ági és Klaudia Körülbelül 10 000 évvel ezelőtt kezdett az ember társaságában élni, háziasításának ábrázolása mintegy 4000 éve Egyiptomban történt.

23

24

25 A lovakat a póniktól testalkatuk különbözteti meg. Általában a pónik kisebbek, zömökebbek és teltebbek, mint a lovak. A 148 cm marmagasság alatt lévő lovakat a pónikhoz soroljuk.

26 A FREESTYLE FOCI

27 A sportág történelme nem nyúlik vissza nagyon az időben. Bár pontos időpontot nehéz lenne mondani, de nagy valószínűséggel, 10-20 évvel ezelőtt keletkezett a sportág. Egyes elméletek szerint, a legendás argentin klasszis, Diego Maradonától, mások szerint a holland utcákon tartott Street fociból vagy brazil tengerparti fociból indult útjára a sport.

28

29


Letölteni ppt "Bicycle Moto-Cross, ahogy manapság emlegetik BMX, első betűje a „B” a kerékpárt, az „M” a motort és az „X” a kettő keresztezését jelöli. Kialakulása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések