Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ki a te Istened? Mert vannak úgynevezett „istenek”, akár az égben, akár a földön – és valóban sok ilyen „isten” és „úr” van -, nekünk azonban, csak egyetlen.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ki a te Istened? Mert vannak úgynevezett „istenek”, akár az égben, akár a földön – és valóban sok ilyen „isten” és „úr” van -, nekünk azonban, csak egyetlen."— Előadás másolata:

1 Ki a te Istened? Mert vannak úgynevezett „istenek”, akár az égben, akár a földön – és valóban sok ilyen „isten” és „úr” van -, nekünk azonban, csak egyetlen Istenünk van, az Atya, akitől a mindenség származik. Mi őérte élünk. Hasonlóképpen, egyetlen Úr van, Jézus Krisztus, aki által van a mindenség, és mi is őáltala élünk. 1 Korinthus 8, 5-6.

2 A mai ember, hogyan alkot magának bálványokat (isteneket)? Tudatos bálványimádás Nem tudatos bálványimádás

3 Az újjászületett keresztény ember vajon alkothat magának bálványokat? A keresztény ember rutinos, de hajlamos arra, hogy az Isten képét a saját igényeihez alakítsa. A Biblia pontosan annyira mutatja be Istent, amennyire „megérthetjük” a hit által. A befektetett idő és az Istennel való kapcsolat függvénye Isten „ismeretének mélysége”.

4 Válasz a kérdéseinkre… Ezzel szemben az ember a saját igényeihez képest kialakít magának egy Isten képet, ami ha az ő gyengeségéről van szó kegyelmes, ha a vele szemben elkövetett hibákról van szó, akkor pedig bosszúálló. /SARKOSÍTVA/ A saját igényeinkhez igazított isten kép bálványimádás. MIÉRT? Mert magamat Isten fölé emelem! (Isten értem van gondolkozás, vagy éppen a kiszolgáló Isten képe.) – Hamis képet fest Istenről, és következménye az Istentől való eltávolodás.

5 Mit mond err ő l az ige? Bírák 8,33.: De alighogy Gedeon meghalt, Izráel népe ismét elfordult az Örökkévalótól, és hűtlen lett hozzá. Idegen isteneket, a Baálokat kezdték imádni, és Baál-Beritet tették meg istenüknek. Ez pedig olyan súlyos bűn volt, mint amikor egy asszony megcsalja a férjét.

6 Gyakorlatban: 1. Megválogatja az igét Csak az érem egyik oldalát nézi! Pozitív igék kiemelése, és nem a teljes Bibliát veszi figyelembe. 2 Timóteus 3,16. A teljes írás Istentől ihletett…. 2. Félre értelmezi az igét Ige szövegkörnyezetből való kiragadása. Válogatás nélküli tanítások hallgatása, olvasása keveredést okoz benne. Efézus 4,13-14. Meddig fog tartani ez a felépítés? Addig, amíg mindnyájan egységre és harmóniára nem jutunk az Isten Fia megismerésében, és mindabban amit a hitünk magába foglal. (….) Akkor majd nem leszünk többé olyanok, mint a gyerekek. A különböző tanítások nem fognak ide- oda dobálni és elsodorni bennünket, mint a szél és a hullámok a csónakot. Akkor majd nem tud többé befolyásolni bennünket az emberek tévútra vezető ravaszsága.

7 Példák: Szuper szellemi szemlélet A szellemi ember mindent megítél. (Károli: 1 Kor 2,15. A lelki ember azonban mindent megítél, de ő senkitől sem ítéltetik meg.) Az Egyszerű fordítás jobban megvilágítja a valódi üzenetet: A szellemi ember azonban mindent képes megvizsgálni és helyesen értékelni. Őt azonban – a nem szellemi emberek – nem tudják kiismerni és helyesen értékelni. A szellem vezetése a nagy karizmatikus „Jolly Joker” Az engedetlenség bűne (Emlékezzetek Saulra)

8 Példák: Áldás szemlélet Mit jelent Ábrahám áldásának örökösévé válni? A Gazdagság lehet mérőzsinórja az „áldottságnak”? A szegénység az „átok jelzőlámpája”?

9 Példák: A Biblia egészének üzenetét a kegyelem kiemelésével semlegesíti. Vajon merre billen a mérleg? 1 Kor 6,9-10. Vajon talán nem Tudjátok, hogy igazságtalan emberek nem vehetnek részt Isten Királyságában? Ne csapjátok be magatokat! Isten Királyságában nem vehetnek részt a szexuális bűnökben élők, vagy bálványimádók, vagy házasságtörők, vagy prostituáltak, vagy homoszexuálisok, vagy tolvajok, vagy pénzimádók, vagy részegesek, vagy káromkodók, vagy csalók.

10 Hogyan tovább? Jézus az Út az Igazság és az Élet.. (Jn 14,6.a.) Megjelenik az igazság az út és a cél (élet) között! Jézus az igazsággal világítja ki az utat az életig! Itt bejönnek a felelősségek: 1.A tanítók felelősége 2.Az igehallgatás felelőssége 3.A Bibliaolvasás felelősége Nézd meg Jézus tetteit, tanításait. Egy folyamatos helyreállítást láthatunk az emberek Istenről kialakult képüket illetően. Pl.: Parázna nő, a törvény betöltése, templomból kiűzött árusok… …Hol van a te Atyád? Sem engem nem ismertek, sem Atyámat. (Jn 8,19. a.) MINDEN BAJ FORRÁSA A TÉVES ISMERET!

11 Hogyan éljek Istennek tetsz ő életet? Ahhoz, hogy Istennek tetsző életet éljünk, elhanyagolhatatlanul fontos, hogy a saját egónkat Isten igéje alá rendeljük! Egyszóval: Újjászületés (Élek többé nem én...) Nap, mint nap meg kell halnunk magunknak, és élnünk Krisztusnak! (A sok baj abból származik, hogy ez nem megy a gyakorlatban.) Az ember legnagyobb ellensége saját maga!

12 Négy gyakorlati tanács a gy ő zelemhez: 1.Böjt, ami nyílt hadüzenet a kívánságoknak. 2.Adakozás, ami legyőzi a pénz szerelmét, és a világ kérkedését. 3.Alávetettség, engedelmesség, ami Krisztusi jellemre tanít. Máté 11,29.: … és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok… 4.Mások szolgálata, segítése, ami könyörületre tanít.

13 Mert vannak úgynevezett „istenek”, akár az égben, akár a földön – és valóban sok ilyen „isten” és „úr” van -, nekünk azonban, csak egyetlen Istenünk van, az Atya, akitől a mindenség származik. Mi őérte élünk. Hasonlóképpen, egyetlen Úr van, Jézus Krisztus, aki által van a mindenség, és mi is őáltala élünk. 1 Korinthus 8, 5-6. Hogy ki a te Istened nem az mutatja meg, hogy mi a „véleményed” erről, hanem az életed gyümölcsei! Hát teremjünk jó gyümölcsöket


Letölteni ppt "Ki a te Istened? Mert vannak úgynevezett „istenek”, akár az égben, akár a földön – és valóban sok ilyen „isten” és „úr” van -, nekünk azonban, csak egyetlen."

Hasonló előadás


Google Hirdetések