Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az újrahasználat jövője Foodexpo - 2008.11.20. 1)Az újratöltő rendszerek megmentése 2)Az eldobó csomagolások visszagyűjtése és hasznosítása BETÉTDÍJ.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az újrahasználat jövője Foodexpo - 2008.11.20. 1)Az újratöltő rendszerek megmentése 2)Az eldobó csomagolások visszagyűjtése és hasznosítása BETÉTDÍJ."— Előadás másolata:

1 Az újrahasználat jövője Foodexpo - 2008.11.20

2 1)Az újratöltő rendszerek megmentése 2)Az eldobó csomagolások visszagyűjtése és hasznosítása BETÉTDÍJ

3 100 ásványvizes palackból 1 lesz újratöltve 26 lesz hasznosítva 63 lesz lerakva

4

5 Hátborzongató tendenciák

6

7

8 juices, syrups mineral water soft drinks water, soda wine alcohol beer Az EC által kifogásolt szabályozás

9 Gyűjtősziget Budapesten

10

11

12

13 ÁFA visszavételi díj betétdíj az ital ára fogyasztói ár + ü Kétféle betétdíj

14 Célok, elvek előnyben kell részesíteni a megelőzési és újrahasználati rendszereket nagy mértékben növelni kell a visszagyűjtési hatékonyságot nem a begyűjtést, hanem a hasznosítást kell előtérbe helyezni alapvető cél, hogy csökkenjen a környezet terhelése * a gyártás és forgalmazás során * a visszagyűjtés és a feldolgozás folyamán * csökkenjen a szétdobált hulladék mennyisége alapvető cél, hogy a fogyasztók jogai ne sérüljenek, ne hárítsák át rájuk teljes mértékben a csomagolás és a hulladékkezelés költségeit Motiválni kell a fogyasztókat az együttműködésre

15 A HuMuSz jövőképe Visszagyűjtési díj az eldobó csomagolásokra 3 éven belül. Visszagyűjtés minden kereskedelmi egységben + más visszagyűjtő helyeken Egyszerű elszámolási rendszer épül ki A termékdíj és a pályázati lehetőségek ennek kiépülését és az újrahasználati rendszerek fejlesztését szolgálják (a csővégi infrastruktúra helyett)‏ A vissza-nem-váltott csomagolás díja finanszírozza a rendszert A betétdíj és a visszagyűjtési díj közötti különbség az újratöltésnek kedvez A hasznosítási díj valóban a hasznosítást szolgálja Egyszerű és kevésbé bürokratikus rendszer épül ki A közszolgáltatói díj (szemétdíj) arányos, így motivál a visszagyűjtésre

16 Köszönöm figyelmet! Szilágyi László www.humusz.hu


Letölteni ppt "Az újrahasználat jövője Foodexpo - 2008.11.20. 1)Az újratöltő rendszerek megmentése 2)Az eldobó csomagolások visszagyűjtése és hasznosítása BETÉTDÍJ."

Hasonló előadás


Google Hirdetések