Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dwyane Wade. Élet története 1978 január 17.-én született Chicagóban. Nem volt könnyű gyerekkora. Szülei elváltak, bátyától elszakították. Édesapjával.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dwyane Wade. Élet története 1978 január 17.-én született Chicagóban. Nem volt könnyű gyerekkora. Szülei elváltak, bátyától elszakították. Édesapjával."— Előadás másolata:

1 Dwyane Wade

2 Élet története 1978 január 17.-én született Chicagóban. Nem volt könnyű gyerekkora. Szülei elváltak, bátyától elszakították. Édesapjával és mostohaanyával élt. Milwaukeeban a Marquette Egyetemen tanult. Első évében nem játszott az egyetemi bajnokságban, előtérbe helyezte a tanulást. Második tanévében viszont az eddig tartott legjobb játékos a Marquette Egyetemen. Összeházasodott a gimnáziumi szerelmével, de 2007- ben elváltak, mert Wade nemi úton terjedő betegséget kapott az akkori kedvesétől, így egyértelművé vált kedvese hűtlensége. A „Flash” becenevet Shaqullie O’Nealtól kapta, villámgyors betöréseire utalva.

3 NBA karrierje A 2003-as drafton az 5. helyen választották. Remek eredményeket tudott felmutatni kezdő idényében: „Az év újonva” szavazáson 3. helyen zárt, csapata a Miami Heat mostanáig legjobb újonc évét tudja felmutatni. 2003-2004 „Elsős” létére a Heatet elkezdték köréépíteni, így rögtön a csapat irányítóegyéniségévé vált.Bejutottak a rájátszásba 42;40-es mutatóval és az első körben búcsúztatták a New Orleans Hornetset 6;2-vel. A második körben azonban az Indianátol kikaptak. Flash számára ez az év a tanulásról és a beilleszkedésről szólt. 2004-2005 Az év elején már nagyon jó kilátásai voltak a Miaminak: átigazolták az akkori legjobb centert Shaquillie O’Nealt. Csapat történetében elöször felmerült a bajnoki cím megnyerésének esélye. Az alapszakaszt 59;23-al zárták. A rájátszás első körében kisöpörték a New Jerseyt a második körben a Washington Wizardsot. A 3. fordulóban vérre menő csatát játszottak a Detroit Pistonssal. Nem jutottak tovább: 4;3-as vereséget szenvedtek.

4 2005-2006 Erre a szezonra a Heat mégjobb igazolásokat tudott felmutatni. A nyár folyamán átígazolták Ricky Davist, James Poseyt és Jason Walkert. Így a Heat papíron a legerősebb csapat volt, ám mindenki tudta hogy a csapat annyira öreg hogy csak egy „dobása” van megnyerni a bajnokságot. A rájátszás 3. körében ismét a Detroit Pistonssal kerültek össze. De most már egy teljesen más játékot felmutató Miamival kellet szembenéznie. Wade sérülten (hát és térdfájdalmakkal) játszott.A hatodik meccsen 1 pont hátrányba voltak mikor a Heat vezethette le az utolsó támadást. Flash kezébe került a továbbjutás sorsa......

5 2005-2006 Döntő A döntőbe a Heat-nek a Dallas-al kellet farkasszemet nézni. A Mavericks megnyerte az első két mérközést, és ekkor már mindenki azt mondta, hogy a Miami-nak már nincs esélye megnyerni a bajnokságot. Ismét csak Wade-nek kellet hoznia a jobbnál jobb eredményeket. Egyre nagyobb hát fájdalmakkal játszott. A 3. meccset 2 ponttal nyerte a Miami. 4. összecsapást 89;88-al nyerték. Ekkor az állás már 2;2 volt, így sikerült a Miaminak kiegyenlíteni. Az 5. meccsen 100;100-as állásnál és 2,6 másodperccel a vége előtt Wade kettő darab büntetőt dobhatott, mind a kettőt bedobta így a Heat nyert. A 6. összecsapásra Dallasba került sor.... A 6. összecsapáson nagy küzdelemben nyert a Miami. Wade megkapta az MVP (legértékesebb játékos) címet a döntőben nyújtott remek teljesítményért. Mostanáig ez a bajnoki cím az egyetlen a Miami Heat történelmében.

6 2006-2007 Ez az idény már messze nem volt olyan rózsás mint az előző. Wade összesen 31 mérközést hagyott ki. Meg kellet műteni a bal bokáját, a jobb vállát és kérdéses volt folyatathatja-e profi pályafutását a túlterhelt térde miatt. A Heat bejutott a rájátszásba, kiverték a Chicagot de a második körbe lesérült és ezzel párhuzamosan a Miami is kiesett. Bele kellett mennie a térd és csípő műtétbe egyaránt. A felépülés nagyon hosszadalmas volt, amikor felépült csak kereste régi önmagát. Válogatottságát ekkor ideiglenesen vissza kellet mondania mert nem lehetett előre látni mikor tudja hozni a régi formáját.

7 2007-2008 Ez az szezon csak a Flash felépülésről és egészségének helyreállításáról szólt. A Miami az egész NBA utolsó helyén zárt. Ilyen rossz idénye még soha nem volt Wade-nek. Elkezdték a csapatot fiatalítani, elment Shaquille O’Neal, Alonzo Mourning visszavonult. Ekkor már biztossá vált, hogy a Heat egy nagyon jó Draft jogra pályázik. Ez sikerült is nekik, másodikként válszthattak.

8 2008-2009 Nagyon megfiatalított csapatta lett a Heat-nek. Wade az olimpiáról visszatérve (később lesz szó róla) teljesen felépülve állt ismét „csatába”. Legnagyobb előrelépést tudta felmutatni az egész csapat. Bejutottak a rájátszásba de sajnálatos módon az első körben kiestek 4;3-as mutatóval. Wade elmondta hogy a csapat a 2010-2011 szezont várja, hiszen akkor a csapat fiatal tagjai kellő tapasztalattal fognak rendelkezni, Wade pedig élete fénypontját fogja élni. Szakértők vélemény szerint Wade-nek vannak akkora tartalékjai, hogy két év múlva győzelemre vezetheti a csapatot.

9 2008, Pekingi Olimpia Serüléséből felépülve legelőször az olimpián tudott úgy játszani, mint a bajnoki évében. Az amerikai csapat legjobb játékosává lett választva (pedig itt volt Kobe Bryant és LeBron James is). Ő dobta a legtöbb pontot és ő szerezte a legtöbb labdát. Az olimpiát természetesen megnyerték.

10 Michael Jordan és Dwyane Wade kapcsolata. Gyermekkori kedvence nem is lehet más mint Michael Jordan. Ennek egyik és nagyon befolyásoló oka, hogy Chicagoban születetett és kijárt a Bulls meccseire. Példaképének tekíntete Jó kapcsolatot ápol a valaha élt legnagyobb játékossal, baráti viszonyban vannak. Az olimpiai felkészülésre Jordan segített Wade-nek a szellemi felkészülésben. Erre nagy szüksége volt mivel sérüléséből visszatérve „félve játszott”. Mostani személyi edzője, Jordan edzője volt mikor még a Bullsban játszotak. Talán ennek is köszönheti, hogy megtanulta a 3-4 méteres tempókat is.

11 A hármas szám. Flash azért játszik hármasba mert nagyon mélyen vallásos. Fizetésének 10%-a a chicagoi egyháznak adja. A mezszámával utal a Szentháromságra, a mérkőzésein bemelegítése befelyezésével háromszor felhuzza magát a gyűrűn, ezzel segítséget kérve Istentől. Hogy ez segíti-e nem tudni. De az biztos, hogy isteni dolgokra képes.

12 Dwyane WadeDwyane Wade Dwyane WadeDwyane Wade

13 Köszönöm a figyelmet! Szerkesztette: Nagy Ádám, 2009 május


Letölteni ppt "Dwyane Wade. Élet története 1978 január 17.-én született Chicagóban. Nem volt könnyű gyerekkora. Szülei elváltak, bátyától elszakították. Édesapjával."

Hasonló előadás


Google Hirdetések