Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Informatika szakmacsoport Dr. Murányi Pálné versenykoordinátor.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Informatika szakmacsoport Dr. Murányi Pálné versenykoordinátor."— Előadás másolata:

1 Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Informatika szakmacsoport Dr. Murányi Pálné versenykoordinátor

2 A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet szervezi és koordinálja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hatáskörébe tartozó informatika szakképesítések Országos szakmai tanulmányi versenyeit

3 A TANULMÁNYI VERSENYEK MEGHIRDETÉSE A meghirdető minisztérium, NFM, az NSZFI javaslatai alapján, a verseny meghirdetésében kijelöli: a versenyek formáit, szakképesítéseit, versenycsoportjait, a versenyek helyét, időpontjait, a nevezési díjakat, az elérhető kedvezményeket.

4 Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (továbbiakban OSZTV): komplex verseny, a szakmai és vizsgakövetelmények figyelembevételével az adott szakképesítés szakmai ismereteire, készségeire, kompetenciáira, szakmai gyakorlatára épül, A versenyre nevezni az NSZFI honlapján keresztül, az ott leírt útmutató betartásával lehet. A nevezési határidőt a meghirdetés tartalmazza. Határidőn túli nevezésre nincs lehetőség..

5 A versenyeken a szakterületen működő magyarországi, nappali rendszerű képzést folytató szakképző iskolák tanulói vehetnek részt. azok a tanulók akiknek a rendes szakmai vizsgája a versenykiírás tanévének május-júniusi vizsgaidőszakában esedékes, illetve a meghirdetés szerinti modulverseny SZVK-ban meghatározott szakmai követelményeit elsajátította. A versenyre a tanulóknak az iskola igazgatójánál kell jelentkezniük,A versenyre a tanulóknak az iskola igazgatójánál kell jelentkezniük, a nevezéseket az NSZFI csak az iskoláktól fogadja el!a nevezéseket az NSZFI csak az iskoláktól fogadja el!

6 A versenyzők személyazonosságát a személyi igazolvánnyal, szakképzésben való részvételt igazoló bizonyítvány másolatával kell a döntő helyszínén kell igazolni. Azt a versenyzőt, aki nem tudja bemutatni az előzőkben megnevezett okmányokat, a versenyből a bizottság kizárja

7 A versenyek fordulói A szakmai tanulmányi versenyekre benevezett tanulók tudásának mérése, két fordulóban történik: elődöntő versenyeken döntő versenyeken. Az iskolák önállóan válogató versenyeket szervezhetnek. A versenyek szakmai tartalmát a központi követelmények alapján a Szakterületi versenyszabályzat tartalmazza.

8 Az elődöntő megtartására akkor kerülhet sor, ha a jelentkezők létszáma eléri az adott versenycsoportban/szakképesítésben a 15 főt. A döntő megtartására akkor kerülhet sor, ha az 50%-nál jobb eredményt elértek létszáma eléri az adott versenycsoportban/szakképesítésben a 10 főt.

9 Az informatika szakmacsoport valamennyi elődöntő versenye webes felületen, online, interaktív módon történik az e célra kifejlesztett program segítségével. Az elődöntő versenyzőinek biztosítani kell a verseny ideje alatti folyamatos internetkapcsolatot.Az elődöntő versenyzőinek biztosítani kell a verseny ideje alatti folyamatos internetkapcsolatot. Részletes tájékoztatást kell adni a versenyzőknek a szabályokról: Webes felületen kell dolgozni az elődöntő előírt ideje alatt. a „Szakmai Verseny” weboldalon kívül semmilyen internetes alkalmazás nem futtatható a számítógépén, a versenyző nem indíthat kereső, illetve böngésző programot, nem írhat vagy fogadhat e-mailt, nem használhat csevegő programot, A verseny alatti (utáni) adatforgalom ellenőrzéskor talált szabálytalanság miatt kizárható a versenyből.

10 A verseny napján minden versenyző a saját egyedi azonosítójával és jelszavával érheti el a verseny feladatsorát. A honlap betöltése után a „Tanulók” linkre kattintva kell megadni az egyedi azonosítót és a hozzátartozó jelszót, majd a bejelentkezés gombra kattintva érhető el a feladatsor. A „Vizsga megkezdése” linkre kattintva kezdődik a verseny. A pontozás alapján a rendszer megjeleníti, a szerkesztett rajzok kivételével, az elért pontszámot, a százalékos teljesítést. A verseny befejezése után a tanuló azonnal látja az eredményét. A kérdések megválaszolására fennmaradó időt a program folyamatosan kijelzi. Ha a versenyre szánt idő letelik, akkor a rendszer automatikusan befejezi a versenyt, és az addigi kérdésekre adott válaszokat értékeli ki.

11 A verseny döntőjére a Versenyfelhívásban meghatározott helyszínen kerül sor. A döntő versenyeket a jóváhagyott Versenyszabályzat szerint kell megszervezni. A döntő megkezdése előtt a versenyzők a titkosítás biztosítása érdekében kódszámot húznak és minden elvégzett feladatukat ezzel a kóddal azonosítják. A döntő gyakorlati és szóbeli, illetve a vizsgarészekhez rendelt vizsgafeladatok - vizsgatevékenységi formában meghatározott - versenyrészből állhat.  A döntő gyakorlati része, gyakorlati vizsgatevékenysége: olyan számítógépes munkafolyamat, amely alapján megállapítható, hogy a versenyzők az adott szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményében meghatározott, elvárható gyakorlati tudással, készségekkel, képességekkel és kompetenciákkal rendelkeznek.  A döntő szóbeli része, szóbeli vizsgatevékenysége: a versenybizottság a versenyző szakmai tudásáról a szakmai és vizsgakövetelményekhez rendelt szóbeli vizsgatevékenységeihez tartozó kérdésekre adott szóbeli felelet alapján győződik meg.

12 A versenybizottság Versenybizottságot versenycsoportonként/szakképesítésenként kell létrehozni. A versenybizottság összetétele:  elnök  két versenybizottsági tag. A versenybizottság munkáját szakértők segíthetik.  A versenybizottság elnökét az NSZFI főigazgatója bízza meg.  A versenybizottság kamarai képviselőjét - a döntő helye szerint - a szakképesítésért felelős területi gazdasági kamara elnöke bízza meg a döntőt szervező iskola javaslatára.  A versenybizottság - előzőben nem felsorolt – tagjait az NSZFI főigazgatója bízza meg, A versenybizottság elnöke felelős a versenyek tisztaságáért, a versenybizottság munkájának megszervezéséért, az értékelés irányításáért.

13 A versenyzők teljesítményének értékelése Az értékelés módját a szakterületi versenyszabályzatok tartalmazzák. A versenyzők teljesítményének végső értékelését az elődöntőn és a döntőn elért eredmények alapján kell meghatározni, az alábbiak szerint:  a versenyrészek teljesítményét az elődöntő és a döntő versenyfeladataira adott pontszámok %-os értékelésével kell meghatározni,  az összesített eredményt a versenyzők valamennyi versenyrészre százalékban megadott súlyarányos összegzésével kell meghatározni. A versenybizottság az elért eredmények (pontszámok, százalékok) alapján állapítja meg a helyezések sorrendjét. Azonos pontszám esetén a versenybizottság a döntő gyakorlati versenyrészek összeredménye alapján dönti el a helyezési sorrendet,

14 Azok a döntőn résztvevő versenyzők, akik a megszerezhető pontok 71%-át megszerezték, jeles osztályzatot kapnak szakmai követelménymodul letétele alól mentesülnek a 20/2007. (V. 21.) SZMM rendelet 5. § (5) bekezdése szerint. A Versenybizottság Igazolás kiállításával értesíti a versenyző iskoláját a versenyző által elért (vizsgarész(ek) mentesülésről. A szakképesítő bizonyítványt a tanuló iskolája mellett működő szakmai vizsgabizottság adja ki a rendes vizsga megtartásakor. Valamennyi, a döntőn részt vevő tanuló "Emléklap"-ot kap. A verseny I–II–III. helyezett tanulója az elismerő "Oklevél" mellett jutalomban is részesül. Egyes szakterületeken a legjobb versenyzők nemzetközi érvényességű cégképesítést (Autodesk) kapnak.

15 A szakképesítés száma, megnevezése A versenyre meghirdetett szakmai követelménymodulok 1-2. 54 481 01 CAD-CAM informatikus 54 481 01 1 000 000 CAD-CAM informatikus 1142-06 Számítógép kezelés, szoftverhasználat, munkaszervezés 1143-06 Projektmenedzsment 1155-06 Informatikai ismeretek 0557-06 CAD ismeretek AutoCAD 0557-06 CAD ismeretek 1142-06 Számítógép kezelés, szoftverhasználat, munkaszervezés 3-4. 54 481 03 Informatikai rendszergazd a 54 481 03 0010 54 01 Informatikai hálózattelepítő és – üzemeltető* 1142-06 Számítógép kezelés, szoftverhasználat, munkaszervezés 1143-06 Projektmenedzsment 1168-06 Hardveres, szoftveres feladatok 1163-06 LAN/WAN ismeretek, biztonsági rendszer 54 481 03 0010 54 07 Webmester 1142-06 Számítógép kezelés, szoftverhasználat, munkaszervezés 1143-06 Projektmenedzsment 1168-06 Hardveres, szoftveres feladatok 1167-06 Webmester 5-6. 54 481 04 Informatikus 54 481 04 0010 54 01 Gazdasági informatikus 1142-06 Számítógép kezelés, szoftverhasználat, munkaszervezés 1143-06 Projektmenedzsment 1155-06 Informatikai ismeretek 1158-06 Gazdasági informatika 54 481 04 0010 54 04 Műszaki informatikus 1142-06 Számítógép kezelés, szoftverhasználat, munkaszervezés 1143-06 Projektmenedzsment 1155-06 Informatikai ismeretek 1160-06 Számítógépes jelfeldolgozás, beruházás előkészítése, végrehajtása *A szakképesítés versenyére nevezhetnek az IT biztonságtechnikus (54 481 03 0010 54 03) szakképesítés végzős tanulói.

16 WEBMESTER

17 A 2011. évi Informatika OSZTV teljesítményszázalékai versenycsoportonként

18 2011 OSZTV H E L Y E Z E T J E I

19

20

21


Letölteni ppt "Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Informatika szakmacsoport Dr. Murányi Pálné versenykoordinátor."

Hasonló előadás


Google Hirdetések