Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hunyadivárosi képes beszámoló 2012.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hunyadivárosi képes beszámoló 2012."— Előadás másolata:

1 Hunyadivárosi képes beszámoló 2012.
Ebben az évben öt alkalommal ült össze a Részönkormányzat. 34 határozatot hozott. Hat napirend előtti hozzászólás a Közgyűlésen. Költségvetésünk Ft volt idén. Több mint húsz alkalommal tartottam két helyszínen fogadóórát. Negyvennél többen jöttek el, közel 120 javaslatot vittem tovább.

2 Részönkormányzati keretből támogattuk:
Hunyadivárosért Egyesület VIII. Hunyadivárosi Napok Hunyadivárosi Hírmondó Kecskemét Közbiztonságáért Alapítvány Intézmények: Bölcsőde, Mátyás Iskola, Napsugár Óvoda, Ifjúság Úti Óvoda. Természet Házi játszótér Hunyadivárosi Polgárőrség Virágbarát program Babamama klub Nyugdíjasklub HUKK Pad, hinta, stb. Világítás, járda

3 Hunyadivárosi részönkormányzat támogatásával megjelent

4 Születésnap a 95 éves Kocsis Jánosné Terike néninél

5 Zenebölcsi a babamama klubban

6 Madárbarát programunk kapcsolódott az országos programhoz

7 Országosan egyedülálló Szabó Barna munkája
Örömmel számolhatunk be arról, hogy a Hunyadivárosi Madárbarát Programot már hazánk legnagyobb, nemzetközileg is komoly elismertségnek örvendő természetvédelmi egyesülete - az 1974-ben alapított Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - is támogatja. Külön érdekesség, hogy a hazánkban jelenleg működő odútelep közül a hunyadivárosi az egyetlen, mely emberek által lakott környezetben működik. Mellékelt képünk Kovácsék kertjében készült. A lefotózott cinegefiókákkal másnap már a környező cserjéken, a cinegemama által vezetett repülési tréningen találkozhattunk.

8 Az állatkórház bemutatkozott a májusi részönkormányzati ülésen
 Új színfolttal gazdagodott a városrészünk, amikor tavaly októberben a Géza fejedelem körúton megnyitotta kapuit a Wellpet állatkórház.

9 Bemutatkoztak a város és városrész rendőri vezetői a májusi részönkormányzati ülésen

10 Márciusi 15-ei ünnep a városban, melyet a Mátyásos diákok adtak elő

11 Márciusi ünnep a Hunyadivárosban
A Hunyadivárosért Egyesület és a Hunyadivárosi Részönkormányzat szeretettel meghívott minden hunyadivárosi lakost március 15-én délután 15 órai kezdettel a Hunyadivárosi Közösségi Ház udvarán felállított 1848-as szobor megáldására és annak megszentelésére.  Beszédet mondott: Pászti András önkormányzati képviselő Fellépett: Turpinszky Béla színművész, a Mátyás Király Általános Iskola színjátszó csoportja, valamint az értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona tánccsoportja

12 Márciusi ünnep képekben

13 HUKK paraméterei Kb. 1000 négyzetméter alapterület 15 család - 15 kert
36 négyzetméter kertenként 80 ezer HUF önkormányzati hozzájárulás nagy lelkesedés sok munka… 2012.december 1.

14 Kert 1. felvonás – takarítás, … 2012. március 25.
2012.december 1.

15 …szántás még aznap 2012.december 1.

16 Kert 2. felvonás – parcellázás 2012. március 30.
A kertgyűlésen kisorsoltuk a parcellákat, megállapodtunk a felosztásban, és meghatároztuk az alapvető szabályokat. 2012.december 1.

17 Elkezdődött a munka 2012.december 1.

18 Kert 3. felvonás – kerítés állítás 2012. április 16.
2012.december 1.

19 Tavaszi Babaruhabörze
Babamama klub, az iskola és a részönkormányzat támogatásával. Ignácz Beatrix és a klubtagok megszervezték. Klubtagok és férjeik a pakolásban segítettek.

20 Sikeres volt tavaszi börze

21 Virágbarát program Gyenes Család ötlete és segítsége alapján több éve tartó programunk. Virágokat raktunk ki a Liszt F utcára, Kispostánál, Szilcoopnál. Még november végén is szép volt a Liszt F utca.

22 Hunyadivárosi Polgárőrség
A Kunszentmiklósi polgárőrök a két szolgálati autójuk közül az egyiket anyagi okok miatt vissza szeretnék adni a megyei szövetségnek. Az elnök úr emlékezett korábbi beszélgetésünkre,és rögtön ránk gondolt,hogy megkérdez bennünket. Rövid gondolkodás után elfogadtam a felkínált lehetőséget,miszerint a gépjármű a megyei szövetség tulajdonában marad,mi üzembentartóként, a tankoláson kívül a kötelező biztosítást fizetjük,és az esetlegesen felmerülő javítási költségeket .A cégautó adót viszont a megyei szövetség fizeti. Frissen műszakiztatott állapotban kaptuk meg. (Báthory Zsolt vezető)

23 Nőnap a Nyugdíjasklubban

24 Nőnap a babamama klubban

25 Belaktuk a kertet 2012. április vége 2012. június közepe
2012.december 1.

26 Mamák napja

27 Nagymamák Napja Május első keddjén a Mátyás Iskolában a Diákönkormányzat segítségével

28 Kémény pályázatok a Hunyadivárosban 2012
A beérkezett pályázatok összesítése Sorszám A pályázat tárgya (a pályázat megvalósítási helye, természetbeni címe) Helyrajzi szám Teljes felújítási költség (Ft) Pályázat szempontjából elismerhető költség (Ft) Vissza nem térítendő Önkormányzati támogatás (Ft) Lakások tulajdonosai által vállalt saját erő (Ft) Állami támogatás (Ft) Lakások száma Pázmány P. u. 6/A-B-C 40 Pázmány P. u. 4/A-B-C 51 Pázmány P. u. 2/A-B-C Szolnoki út 4. társasház 19 Tinódi u. 8/A-B-C-D 56 Tinódi u. 6/A-B-C-D

29 Trianoni szobor avatása 2012. 06. 04.

30 Padfestés Mintegy 40-en festettek reggeltől estig.
Délelőtt a gáspáros diákok, délután a klubbok tagjai és az ott élők. Ft-ból megoldottuk

31 Padfestés közösen

32 Padfestés délután

33 A 2011-ben 73-an születettek Azoknak, akik nem jöttek el az ünnepségre, a védőnők személyesen juttatták el az ajándékokat.

34 Babanap 2012.06.23. A műsorért köszöneta fellépőknek:
Köszönet illeti a támogatókat és a segítőket: Hunyadivárosi Részönkormányzat Hunyadivárosi Babamama Klub tagjai Hunyadivárosi védőnők Támogatók:  HIPP Kft. Szent György Patika BT. Dr. Princz Péter BIOLA Biokozmetikai Kft. Kecskeméti Konzervgyár Ceumed Kft. Szilcoop Kft. Mátyás Király Gyógyszertár Szalagházi Irisz Patika Kft. Tóth Dezsőné Boldog Asszony Patika Saubermacher Kft. Milupa Kft. A műsorért köszöneta fellépőknek: Mátyás Király Citera Zenekar: Bükki Éva Orosz Csaba, Ónodi Zoltán, Buda Eszter Biri Dorottya Az ajándékok csomagolásában sokat segített Ignácz Beatrix és barátai.

35 Babanap

36 Egyesület nyári tábora
Közel 700 gyerek fordult meg a nyári táborban 7 hét alatt. Étkezésben segítettek a nyugdíjas klub tagjai Önkéntesek

37 Július 23-án a Diadalra emlékeztünk

38 Nándorfehérvári emlékbeszéd 2012. július 22.
Részletek: „Mert törvényszerű, hogy a válság kellős közepén azok is elvesztik hitüket, akik korábban tán bizakodók voltak, akik másokat is képesek voltak lelkesíteni. A válság kellős közepén valóban sok minden reménytelennek tűnik. Mondják, mi magyarok eredendőn pesszimisták vagyunk. Nem hiszünk a magunk sikerében, és erre sokszor meg is van az okunk. Megannyi bukás,katasztrófa, vereség tanított meg minket arra, hogy csínján bánjunk az optimizmussal. Ugyanakkor illő időnként erőt meríteni, példát venni azon magyar eleinktől, akiktől távol állt a reménytelenségnek, a feladásnak még a gondolata is. Akik utolsó csepp vérükig, utolsó leheletükig küzdöttek,hittek a győzelemben, a sikerben, akkor is, amikor már semmiféle érv nem szólt amellett, hogy diadalt arathatnak, vagy egyáltalán, életben maradhatnak.” „Nem lett igaza a kicsinyeskedőknek. Nem lett igaza a pesszimistáknak. Nem lett igaza az örök hitetleneknek. Győzelmet arattunk. A magunk erejéből, minden esély ellenére is.” (Idézetek Bán Mór írásából.)

39 Nyári képek Égig érő napraforgók Veszített a gyom! 2012.december 1.

40 2012.december 1.

41 2012.december 1.

42 Őszi tervek megbeszélése a babamama klubban

43 Szolnoki hegyi buszváró rendezése

44 Szolnoki hegyi buszváró
KÖSZÖNET ILLETI a Szolnokihegyi buszváró kijavításáért Orosz Józsefnét Farkas Józsefet Kántor Zoltánt és dolgozóit, Karazsia Istvánt, Ónódi Zsoltot és Béla bácsit Kecskemét,

45 Hunyadi nap délután Szolnoki hegy

46 Hunyadi nap délután Közösségi Ház

47 Hunyadi napok megnyitó

48 Hunyadi napok megnyitó

49 Hunyadi napok megnyitó

50 Hunyadi Díj

51 Hunyadi napok délelőtt

52 Hunyadi napok délelőtt

53 Hunyadi napok délelőtt

54 Hunyadi napok dél

55 Hunyadi napok délután

56 Hunyadi napok este

57 Hunyadi napok Hunyadivárosi Labdarúgó Kupa 2012.
A kupa, az érmek és az ajándékokat kaptak: 1. Vagányok csapata 2. ? Pressó csapata 3. Bunker csapat Napsugár Óvoda javára a gyűjtés Ft- ot eredményezett.a tombolából. A tombola fődíja: 1 db kerékpár, amit a Dakó kft. És a Bici Shop cégek ajánlották fel: Poór Józsefnél nyerte meg a kerékpárt. Főzőversenyen 9 csapat indult: Fődíj: Kupa, a Szőlőfürt Fogadóban ebéd lehetősége, ajándékok voltak. 1. Rácz Zoltán és barátai nyerték: Vaddisznó pörkölttel 2. A Hunyadivárosi Nyugdíjas Klub közössége: Székelykáposztával 3. Csapó István: Birkapörkölttel 4. Aranyér csapat: Keménylebbenccsel Aszfaltrajzverseny: 1. Mátyás Király Általános Iskola 6. C osztályosok II. csapata 2. Mátyás Király Általános Iskola 5. B osztályosok csapata 3. Mátyás Király Általános Iskola 5. A osztályosok csapata Különdíjat kapott: Mátyás Király Általános Iskola 4. C osztályosok csapata Sakkverseny: 1. Nagy Lorenzó 2. Egyed Endre 3. Sallai Martin 4. Papp Marcel Imre Vitézi párbaj: 1. Gáspár András Iskola csapata 2. Mátyás Király Általános Iskola csapata 3. Hunyadi János Iskola csapata Idén173-an támogatták a rendezvényt. KÖSZÖNET ÉRTE!

58 Előadás a babamama klubban Dr. Kálvin István

59 Tükröket kaptak a Ceglédi Úti közök

60 Hunyadivárosi Hírmondó

61 Számítógépes és angol képzéseink voltak ebben az évben

62 A Nyugdíjasklub nyári kirándulása
Győri kirándulás A győri önkormányzat és egy helybeli nyugdíjas klub meghívására kétnapos kirándulást szerveztünk. A kirándulás első állomása Tatabánya volt. Itt megtekintettük a turul madarat. Tatán sétahajókáztunk. Győrben a fogadást és letáborozást követően az étkezdében általános ismeretterjesztő eladást hallgattunk, vacsoráztunk. Másnap megnéztük a Pannonhalmi Apátságot, majd Kisbér felé vettük az irányt, ahol a parkban megtekintettük az ország nevezetes épületeinek makettjeit.

63 Egyéb programok Bibliai vetélkedő A Kecskeméti Nyugdíjas Szövetség szervezésében megtartott bibliai vetélkedőn 4 csapattal vettünk részt. Mind a 4 csapat bizonyította rátermettségét.

64 Férfi naptól a Kenyér szentelésig

65 István a király

66 Őszi babaruhabörze

67 Termés összegzés: zöldbab: 14 kg répa: kb. 2 kg paradicsom: rengeteg
(ennyi csak a családunk kertjéből) zöldbab: 14 kg répa: kb. 2 kg paradicsom: rengeteg cékla: 5 kg …. 2012.december 1.

68 Termés összegzés: uborka: 10 kg petrezselyem: 1 kg cukkíni: 5 kg
(ennyi csak a családunk kertjéből) uborka: 10 kg petrezselyem: 1 kg cukkíni: 5 kg karalábé: 5 kg lilakáposzta: 2 kg stb… Több, mint 50 kg zöldség. 2012.december 1.

69 HUKK-ról Többször megjelent a Hunyadivárosi Közösségi Kert a médiában is: május 20-án a TV2 Napló című műsorában 1 perces bejátszás, május 22-én a KTV-ben 5 perces riport, június 1-jén Környezetvédelmi szakfolyóiratban cikk, június 28-án Zöld Jövő című újságban cikk, Hunyadivárosi Hírmondó című újságban cikk, július 26-án Petőfi Népe című napilapban cikk, október 25-én Kossuth Rádióban 24 perces riport, valamint december 1-jén a kertről beszélt a Zöld Ernyő szervezésében megvalósuló Ökokör Workshop keretében.

70 Köszönjük! 2012.december 1.

71 Buda Ádám koncertje babamama klub tagoknak

72 A Babits M. u. , Karinthy F. u. és a Géza fejedelem krt
A Babits M. u., Karinthy F. u. és a Géza fejedelem krt. térségében a csapadékvíz elvezetése nem volt biztosítva. (2010-ben ilyen volt.)

73 A Babits M. u. , Karinthy F. u. és a Géza fejedelem krt
A Babits M. u., Karinthy F. u. és a Géza fejedelem krt. térségében a csapadékvíz elvezetése nem volt biztosítva Ezért több esetben az úttestet teljes felületen víz borította, ezeket a szakaszokat a közlekedés elöl el kellett zárni. Nagyobb esőnél a csapadékvíz udvarokat, pincéket és alagsorokat öntött el. Fenti probléma megoldására tervet kellett készíttetni, és a vízjogi engedélyt megszerezni. A terveknek megfelelően a Babits M. u- ban NÁ 30 betoncsővel, a Karinthy u-ban NÁ 40 betoncsővel épült meg a gravitációs csatorna, amely keresztezi a Géza fejedelem krt-at és egy átemelő műtárgyba vezeti a csapadékvizet. . Tekintettel arra, hogy zárt csapadékvíz csatorna a térségben legközelebb a Szolnoki úton van, így az átemelő műtárgyban összegyűjtött víz a Géza fejedelem krt. mentén megépített nyomóvezetéken keresztül jut be a meglévő rendszerbe. A kivitelezési munka befejeződött november 30-ig. A létesítményt üzemeltetésre a Bácsvíz Zrt. átvette. A beruházás költsége: bruttó Ft

74 Géza fejedelem és Karinthy F utca ( Ilyen lett.)

75 Kaffka Margit utca és a Géza fejedelem krt.
A Szolnoki út - Kaffka M. u. - Géza fejedelem krt. csomópont térségében további 138 fm szikkasztó árok került kialakításra, melyet gyephézagos téglával burkoltunk le. A beruházás költsége: bruttó Ft.

76 Kaffka M utca

77 Északi Elkerülő 2015 év végére megépül a Kormány döntése alapján

78 Bizonyosan értesültek róla, hogy decemeber 1-én tűz ütött ki a Dévény utcában, és Szécsi Katalin néni (Szécsi Pál nővére) házának nappalija teljesen kiégett. Szerencsére Kati néninek nem esett baja, de az ingóságai megsemmisültek.

79 A gyűjtés eredménye: Iparosok:
- Kiss István, Mészáros Ferenc szobafestők - Dancsa Béla, víz-, gáz- fűtésszerelő - Nagy Zoltán villanyszerelő - Árajánlat KIKFOR Kft. - Szemét elvitele Saubermacher Kft. Szerelési anyagok - Fázis elektro Bt. – villanyszerelési anyagok Takarítás Nyugdíjas klub Bútorok 2 teljes hagyaték  Ágy: 8 db. Szekrény: 7 db., különböző méretű Asztal: 3 db. Tv: 51 cm-es, 3 db. 1 db. rádió Szőnyeg: 3 db. Ágynemű: 3 felajánlás Festmény: 1 db. Törölköző: 2 felajánlás, konyharuhák Függöny, karnissal 1 fő Fotelek, székek, éjjeli szekrény 1 db hűtőszekrény, poharak, lekvár, tea, teázó szett, tartós élelmiszer, tisztálkodó szerek Pénzadomány – 1 fő Egyéb apróságok, egy lámpa, egy festmény Egy fuvar kocsival

80 Közösen az itt élő Emberekért!
Kecskeméten A Hunyadivárosban Hunyadivárosiként a Hunyadivárosért! Közösen az itt élő Emberekért! Készítette: Pászti András képviselő


Letölteni ppt "Hunyadivárosi képes beszámoló 2012."

Hasonló előadás


Google Hirdetések