Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Teleki Blanka Gimnáziumban!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Teleki Blanka Gimnáziumban!"— Előadás másolata:

1 Teleki Blanka Gimnáziumban!
Üdvözöljük a 141 esztendős Budapest XIV. Kerületi Teleki Blanka Gimnáziumban!

2 Dokumentumok Tudnivalók a tankönyvellátásról Tankönyvigénylőlap
Igénylőlap tanulói tankönyvtámogatáshoz Nyilatkozat a gólyatáborral kapcsolatban Kollégiumi jelentkezési lap Meghívók a klubdélutánra Névsorok a második nyelvi jelentkezéssel kapcsolatban

3 9. C – Ács Péterné 9.C 01., 02. Emelt szintű tantárgyak Tanulmányi területek 1. nyelv 2. nyelv angol haladó (4. évfolyamos) angol- haladó olasz- kezdő francia- kezdő német- kezdő magyar-média kommunikáció (4. évfolyamos) angol kezdő

4 9. D – Kovácsné Stummer Valéria
03., 04. biológia (4 évfolyamos) angol kezdő olasz- kezdő francia - kezdő német- kezdő történelem olasz - kezdő francia - kezdő német - kezdő

5 Az első nyelv az angol (a német NYEK kivételével).
A második nyelv kérhető, a kiosztott névsoron kérjük beírni, illetve bekarikázni. Kérjük egyben a névsor aláírását is. Választási lehetőség: német, olasz, francia. Aki nem jelzi igényét, mi adjuk a második nyelvet.

6 Házirend A Házirend teljes szövege a honlapon a Dokumentumok rovatban elolvasható. Kérjük, gyermekükkel együtt szíveskedjenek azt tanulmányozni, megismerni, tudomásul venni. Javaslatot tenni változtatásra a tanulói jogviszony kezdete után lehet. A megismerés, tudomásulvétel tényét a beiratkozáskor aláírásukkal kérjük igazolni.

7 Csengetési rend Az iskolai közösségek minden évben elfogadják.

8 Tankönyvcsomag – 9/C

9 Tankönyvcsomag – 9/C

10 Tankönyvcsomag – 9/D

11 Tankönyvcsomag – 9/D

12 Ünneplő Fehér ing/blúz, fekete nadrág/szoknya, valamint nyakkendő/kendő.

13 Testnevelés lányoknak fehér póló + fekete nadrág (lehet rövid-, vagy melegítőnadrág), fiúknak fehér póló + sötétkék nadrág. Mindenkinek: fehér zokni + sportcipő Teleki-emblémával ellátott póló is viselhető, ez a beiratkozáskor megrendelhető a készítőktől, ára kb Ft. A póló az első tanítási napon vehető át.

14 Beiratkozás 2014. június 30-án 10 és 18 óra között.
Bejelentkezés a honlapon lehetséges.

15 Dokumentumok Tudnivalók a tankönyvellátásról Tankönyvigénylőlap
Igénylőlap tanulói tankönyvtámogatáshoz Nyilatkozat a gólyatáborral kapcsolatban Kollégiumi jelentkezési lap Meghívók a klubdélutánra Névsorok a második nyelvi jelentkezéssel kapcsolatban

16 A szükséges iratok általános iskolai bizonyítvány személyi igazolvány
születési anyakönyvi kivonat lakcímkártya az okmányiroda által kiállított adatlap másolata a diákigazolvány igényléshez TAJ adóazonosító jel oktatási azonosító digitális fénykép

17 Befizetések diákigazolvány igénylés díja: 1.400 Ft
szervizdíj éves összege: Ft (ezt mindenkitől kérjük) Egyéni döntés alapján: gólyatábor teljes összege: Ft (kedvezményes: Ft) aláírt szülői nyilatkozat a részvételi szándékról Iskolai ebéd befizetése szeptember hónapra: Ft (kedv.: Ft) Teleki emblémás póló kb Ft

18 NyilatkozATOK A beiratkozáskor kérjük aláírni a Házirend és a Pedagógiai program tudomásulvételéről szóló nyiltakozatot. Most: a nyelvválasztásról szóló aláíróívet, a tankönyvigénylést.

19 Beiratkozás Beírathat: alapvetően a szülő, (a tanulót is szívesen látjuk, de ne egyedül jöjjön) meghatalmazással bárki, aki a 18. életévét betöltötte.

20 Beiratkozás Aki nem tud eljönni június 30-án, kérjük előre jelezze, és egyeztetünk új időpontot. Aki július 4-ig (péntekig) nem iratkozott be, és nem jelezte beiratkozási szándékát, azt töröljük a névsorból.

21 Elektronikus napló Az e-naplót és az ellenőrző könyvet párhuzamosan vezetjük. A szülői és a diák belépési kódokat az első szülői értekezleten kapják meg.

22 Diákigazolvány Minden tanuló köteles új diákigazolványt csináltatni.
Az igénylés díja: Ft.

23 Igénylés A fénykép és aláírás felvételét az okmányirodák végzik. Az ingyenes fényképezési szolgáltatás igénybevételéhez az alábbi iratokat kell bemutatni az okmányirodában: Születési anyakönyvi kivonat (amennyiben a tanuló nem rendelkezik személyi igazolvánnyal) és lakcímkártya vagy Egyéb érvényes személyazonosító okmány (személyi igazolvány,útlevél) és lakcímkártya

24 Igénylés A jogosult fényképes adatlapot kap az okmányirodai ügyintézőtől, ennek része a karakterből álló NEK azonosító. Az adatlapot az igénylőnek kell megőriznie, illetve egy arról készült másolatot a beiratkozáskor kérünk leadni, az igénylés díjával együtt (1.400 Ft).

25 Ismerkedő délután Iskolánk régi hagyománya, hogy a nyolcadikosoknak a jelenlegi kilencedikesek tartanak ismerkedési klubdélutánt. Ennek időpontja: május vége, június eleje

26 Mentesítések, kérelmek
Tantárgyi értékelés és minősítés alóli mentesítés szakértői bizottság véleménye alapján történhet. Felmentés, gyógytestnevelés: Szakorvosi lelettel kell jelentkezni az iskolaorvosnál. Az iskolaorvos javaslatot készít a felmentésre (kategóriák). Az intézményvezető határozata alapján mentesülhet csak a tanuló a tanórán való részvétel alól! Kérjük, a leleteket még nyáron szerezzék be!

27 Gyógytestnevelés A gyógytestnevelés helyben van (általában kedd délután), illetve a BVSC-uszodában. Akit az iskolaorvos gyógytestnevelésre utal, annak részére az kötelező (osztályzatot is kap).

28 Közösségi szolgálat Az érettségi vizsga feltétele 50 óra közösségi szolgálat. Arányosan elosztva 3 vagy 4 év alatt.

29 Kollégium Saját kollégiummal nem rendelkezünk, de kapcsolatban állunk közeli kollégiumokkal: Mogyoródi út, Cházár András utca. Az igénylőlapokat, kérjük, minél előbb szíveskedjenek eljuttatni az osztályfőnököknek.

30 Étkezés Iskolánkban ebédelési lehetőség van.
Szeptemberre a teljes árú étkezés, 20 napra Ft (325 Ft/ebéd) (kedv.: kb Ft) Beiratkozáskor készpénzben kérjük a pénzt befizetni. Felelős: Kiss Mária

31 Étkezés 50 %-os kedvezmény jár:
Három vagy többgyermekes családok – erről a nyomtatványt a befizetéskor a szülő tölti ki. Tartósan beteg gyermekek részére (szakorvos által kiállított igazolás szükséges) Rendkívüli gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak részére (határozat szükséges)

32 Iskolánk mellett alapítvány működik
Iskolánk mellett alapítvány működik. Fő feladata az iskolai élet támogatása, tanulók segítése, tanulmányi ösztöndíjak, kirándulások támogatása, fénymásoló üzemeltetése. Kérjük, adója 1 %-ával szíveskedjék az alapítvány munkáját segíteni. Adószám:

33 Fontos időpontok Gólyatábor: 2014. augusztus 27-29. (szerda-péntek)
A tanévnyitó: 2014. szeptember (megjelenés ünneplőruhában). Az első szülői értekezlet: 2014. szeptember 3. (szerda) 17.00 Az osztálykirándulás: 2014. szeptember (csütörtök és péntek) 2X1 nap A gólyabál: 2013. szeptember 26. (péntek)

34 Hova tovább? 9. C 221 9. D 206


Letölteni ppt "Teleki Blanka Gimnáziumban!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések