Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ez az ausztriai Tirol régió telepeseinek; a szeretet, a bátorság, a munka és a kitartásról szóló története.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ez az ausztriai Tirol régió telepeseinek; a szeretet, a bátorság, a munka és a kitartásról szóló története."— Előadás másolata:

1

2 Ez az ausztriai Tirol régió telepeseinek; a szeretet, a bátorság, a munka és a kitartásról szóló története.

3 Treze Tílias (németül: Dreizehn Linden) egy település, a Brazíl Köztársaság deli részén, Santa Catarina tagállamban található.. Treze Tílias az osztrák bevándorlók által alapított helység, akiknek többsége Tirol és Vorarlbergből származik. A helység épületei a hagyományos alpesi építkezési stílusban épültek. A község mintegy 185,205 km ²-t foglal magába és a tagállam fővárosától Florianópolis-tól 470 km-re fekszik. 2006-ban a község lakosságának száma 5441 fő. Treze Tílias-t eredetileg 1933 október 13-án alapították meg. Kattints

4 Az első világháború után, 1933-ban, Ausztria súlyos gazdasági válságba esett. A falvak élelem és pénz hiányban szenvedtek, és nem volt kilátás a helyzet javulására....

5 Ausztriában Tirolt és környékét súlyosan érintette a válság. Ez mellett Ausztria egy része Olasz hatalom alá került, valamint sok gazda elvesztette földjét, mert nem tudott adót fizetni..

6 …ezért az osztrák Andreas Thaler mezőgazdasági minister támogatta a Dél- Amerikába szánékozók kivándorlását.

7 Több dél-amerikai országban kerestek a kivándorlóknak megfelelő helyet, és a döntés a Brazíl Santa Catarina tagállamra esett, mert az hasonlított az osztrák Tirol völgyére.

8 Localização Este fue el lugar escogido

9 Egy hosszú tengeri és szárazföldi utazás után, az első 84 bevándorló ide érkezett, akik azonnal elkezdték építeni otthonaikat, és a föld művelését...

10 Itt az egyike az első rusztikus stílusban épült házaknak. Ez a kialakuló város egyik parasztháza ami a mai napig is áll.

11 Um Thaler, bevándorló, egy nap a könyvesboltban egy német könyvet talált, "Dreizehn linden" cimmel, a jelentése: "Tizenhárom hársfa" (portugálul: "Treze Tilias"). Nem sokat tétovázva "Treze Tilias" nevet adta az alakuló kis falunak.

12 Ez a fa, amelynek neve "Tilia" (Hárs). Ez a név szerepel Wilhelm Weber költő könyvének a címében, ami után a város "Treze Tílias" nevet kapott. A fát az osztrákok telepítették be, és nagyon jól alkalmazkodott a környezethez...

13 Fokozatosan (1933-1938-ig), Tyrol-ból új bevándorló csoportok érkeztek. Nem keveredtek a már itt élő németekkel, és ezáltal megőrizték a tiroli kultúrájukat..

14 A termékeny föld, a bőséges víz, a hegyvidéki éghajlat és a bátor bevándorlók kemény munkája a kis osztrák közösség haladását eredményezte.

15 Treze Tilias nőtt, gyarapodott, megmaradtak a hagyományos virágok az ablakokon az utcákon és tereken is, valamint a gondos tisztítás a kisvárost még szebbé tette.

16 Napjainkban több mint 6000 lakosa van, minden épület tartja a sajátos osztrák építészet vonalait. Ez a látogat ٔ ókban egy olyan érzést kelt, hogy az oszrták Tirol-ban járnak...

17 A házakat nem veszi körül kerítés vagy fal, minden nagyon szép és ápolt

18 A vidéki területeken, ahol szervezett túrák vannak, csemege és bor szőlőtermesztés folyik, s a mezőket ültetvények díszítik.

19 A zöldel körülvett ösvényeken, a fák friss levegőt és illatot árasztanak.

20 A kecses kis város, akár a zene, a tánc, a művészet, a fafaragás, és még a nyelv terén is tartja a tiroli kultúra minden nyomát, de ugyanakkor kétnyelvű: Német és Portugál.

21 Az utcáin haladva értékelve a jellegzetes épületeket, olyan érzést kelt, mintha Ausztriában sétálna az ember.

22 Ez a szép Városháza is, a tiroli építészet stílusát követi.

23 A katedrális, ahol a lakosság nagy többsége katolikus, a város védőszentjének a nevét viseli.

24 A Gleophas João Miniszter sugárút, ami áthalad a városon, jól karbantartott és nagyon tiszta.

25 A tágas és szép szállodákban, mint például a Park Hotelban, első osztályú minőségi kiszolgálásban részesülnek a vendégek.

26 A Hotel Tirol, gondosan elkészített, hagyományos tiroli ételeket szolgál fel.

27 Az Ausztrál Konzulátus székhelye, Treze Tílias-ban.

28 A "Park of Dreams", a tó partján, ahol a finom fagylaltok ízlelgetésével lehet az időt tölteni.

29 A Treze Tilias Thermal Park-ban több medence van és sok más vízi attrakcióval, hangulatos légkörben, múlhat az idő.

30 A Mini Város a Lindendorf étterem komplexum része. Az étterm rendkívüli természeti környezetben, tágas és hangulatos, ahol jó tipikus élőzenével fogyasztható az étel...

31 Gotfredo Thaler, a városalapító unokája, a városnak az egyik legjelentősebb fafaragó művésze, különösen a szent figurák terén.

32 Itt Gotfredo Thaler fafaragó-művész is résztvesz a "TIROLERFEST" nagy parádéban, ami minden évben október közepén zajlik le.

33 Ez egy nagy fesztivál, sok zenekarral, dal és néptáncal, ahol a buli alatt fogyasztani és értékelni lehet a rengeteg finom tiroli csapolt sört...

34 Csodálatos, hogy milyen sok zenekar és néptánc csoport van a városban, az embernek az a benyomása, hogy itt mindenki táncol vagy hangszeren játszik…

35 A vendég zenekar minden évben Ausztriából érkezik: szép bécsi keringőkel és a vidám zenével vesz részt a TIROLERFEST-en.

36 Fordította:


Letölteni ppt "Ez az ausztriai Tirol régió telepeseinek; a szeretet, a bátorság, a munka és a kitartásról szóló története."

Hasonló előadás


Google Hirdetések