Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1.  A társadalmi ismeretek alapján történő gyors gondolkodást, amely hasonlít az előítéletességhez, de alapvetően a szocializáció.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1.  A társadalmi ismeretek alapján történő gyors gondolkodást, amely hasonlít az előítéletességhez, de alapvetően a szocializáció."— Előadás másolata:

1 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13  A társadalmi ismeretek alapján történő gyors gondolkodást, amely hasonlít az előítéletességhez, de alapvetően a szocializáció során elsajátított hasznos ismeretekből fakad: + az etnocentrizmus. + a sztereotípia. + a szociális reprezentáció. + a szexualitás.  Mely az előítélet megtanulásának helyes sorrendje? + tökéletes visszautasítás – differenciáció – általánosítást megelőző periódus + általánosítást megelőző periódus – tökéletes visszautasítás – differenciáció + differenciáció – tökéletes visszautasítás – általánosítást megelőző periódus + tökéletes visszautasítás – általánosítást megelőző periódus – differenciáció  Melyek szintjei vagy típusai az előítéletes magatartásnak az alábbiak közül? + elkerülés, szegregáció, kiírtás + kivetítés, eltolás + sztereotípia, bűnbakkeresés, etnocentrizmus + heterogenitás, felfelemobilitás

14  KOCKÁZATI PÓTKÉRDÉS: HELYES VÁLASZÉRT +1, HELYTELENÉRT –1 PONT JÁR! (1 helyes válasz adható!) Kitöltése nem kötelező! A: Ő egy mocskos bevándorló! Minek gyünnek ide! Ín lezárnám a határokat! B: Jó van na! Ne edd így a kápusztát! A: Há de, bame, én bame átmenník nímetükhő, kibannának, bame! B: Há ja! De nímelyik rendesen duguzik. Jobban mint a Gatyás Ferkó! A: A ló… C: Jó napot! Elnézést! Affelől érdeklődöm, hogy tudna-e segíteni egy kínai párnak. Azt szeretnék tudni, merre van ebben a városban kínai étterem vagy büfé? A: Há! Tudod Józsi? B: Asszem… A: Ja, a temetű mögött! Ha arra végigmenek, aszt jubbra fordúnak, meglátznak egy magas tornyot, s lemennek barra, előttük lesz! Mely válasz helyes: + ’A’ stigmatizáló + ’B’ előítéletes, elkerülő + ’A’ előítéletes, szóbeli + ’B’ önző liberális


Letölteni ppt "1.  A társadalmi ismeretek alapján történő gyors gondolkodást, amely hasonlít az előítéletességhez, de alapvetően a szocializáció."

Hasonló előadás


Google Hirdetések