Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

KERESŐK ÓRÁJA Az igazi boldogság titka Első előadás A pénz és a boldogság.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "KERESŐK ÓRÁJA Az igazi boldogság titka Első előadás A pénz és a boldogság."— Előadás másolata:

1 KERESŐK ÓRÁJA Az igazi boldogság titka Első előadás A pénz és a boldogság

2 Szeretettel köszöntünk! Játék Soroljatok fel kézenfekvő dolgokat, mely szerintetek kell az élethez...

3 Szükséges dolgok az élethez: Ti mondtátok:

4 Szükséges dolgok a boldogsághoz: Ti mondtátok:

5 Valaki mondta: Amíg elménk telítve van vágyainkkal, az élvezetek iránti sóvárgással, addig csak szenvedés lehet a sorsunk, mert minden élvezet mögött ott leselkedik a büntetés.

6 Valaki mondta: A boldogságohoz nem vagyon kell. A vagyon és a hatalom csak bajt szül, ha nem párosul kellő egyéniséggel. A vagyon a legtöbb emberből kihozza a még általa sem képzelt, de valójában benne rejlő legvadabb jellemvonásokat.

7 Találd ki...ki Ő? Európa két legismertebb egyetemén végezte tanulmányait, majd csatlakozott a hadsereghez. Politikai okokból kegyvesztetté vált, minden családi vagyonát elkobozták. Később jobb szelek kezdtek számára fújni, minek közvetkeztében az állami kincstárhoz került, mint tisztviselő. Élete ettől kezdve jobb mederben telt. Ő mondta: „de létezik (és mindig létezni is fog) egy félrevezetett réteg, mely hamis vágyakkal telve azt mondja magában: nem lehet soha elég sok semmiből, hiszen az határozza meg értékedet, hogy mennyire vagy gazdag...” Közmondás: a nélkülözőnek sok minden hiányzik, a kapzsinak MINDEN!

8 Okos mondás: A pénz, a vagyon öltöztet. De: jól felöltöztetve egy rothadó fatuskó is lehet szép...

9 A lovat nem teszi jobbá az aranyos kantár.

10 A pénz hihetetlen hatással van az emberekre. •Van, akit megváltoztat •Van, akit megvakít •Van, akit lelkesít és jó irányba terel •Van, akit szerencsétlenné tesz •Van, akit magabiztossá tesz...és még lehetne sorolni

11 Isten tudja ezt! A Bibliában: •Keresztelés: 40 vers •Imádság: 275 vers •Szerelem, szeretet: 650 vers •Pénz, pénzkezelés, vagyon: 2350 vers. •Jézus péládzatai közül (46-50) 16 foglalkozik vagyoni kérdésekkel

12 A Biblia szerint is: A pénz: erő A pénz: választás, lehetőség A pénz: szabadság A pénz: boldogság A pénz: jövő, biztonság A pénz: élet. De a pénz lehet RABSÁG IS!

13 Néhány bibliai utalás a pénzre •Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme, amely után sóvárogva egyesek eltévelyedtek a hittől, és sok fájdalmat okoztak önmaguknak •Azoknak pedig, akik e világban gazdagok, parancsold meg, hogy ne legyenek gőgösek, és ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk. •A gazdag uralkodik a szegényeken, és az adós szolgája a kölcsönadónak. •Elégedjetek meg azal, amitek van: mert Ő mondotta: Nem hagylak el, sem el nem távozom tőled. •Aki bízik az ő gazdagságában, elesik, de mint a fa ága, az igazak kivirágoznak.

14 És talán az egyik legszebb Ige "Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy arasznyival is? Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mezei liliomokat, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti az Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek?" "Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja." Máté ev. 6, 25-34

15 Külső tényezők hatása Emlékszünk a múltkori Woody Allen idézetre? „Veszünk olyan dolgokat, amikre valójában nincs is szükségünk, olyan pénzen, amely nem is a miénk, azért, hogy elkápráztassunk olyan embereket, akiket valójában ki nem állhatunk” Miért????

16 A REKLÁM

17 A reklám hatása Nem számít, hogy nincs pénzed, vagy éppen nem akarod most kifizetni, csak vidd. Ingyen

18 Mi ebben a rossz? Elhiteti veled, hogy minden a tied lehet. Ne annyit markolj, amennyit szeretnél, hanem amennyit a kezedben bírsz tartani.

19 VIGYÁZZ: CSAPDA! Sajnos ez nincs rátéve az árcédulákra. Kérdés: ha rá lenne téve, elhinnénk-e?

20 A boldogtalanság forrása • Ritkán gondolunk arra, amink van, és túl gyakran arra, amink nincs; Ez a magatartás több nyomorúságot okozott már az emberiségnek, mint az összes háború és járvány együttvéve.

21 Mi Isten terve veled? Az, hogy igazán boldog légy! •A pénz nem önző céljaink elérésének eszköze, hanem kötelezettség és szolgálat. •Töltsd be jobban a helyet ahová tétettél, és az Úr megnyitja előtted az utat. „Azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek." János 10,10

22 És végül – néhány jótanács •Elkerült bajokból tevődik össze a boldogság. •Ne törekedj a gazdagságra, mert ha megszerezted, megöl az unalom. •A balsors felmagasztalja azt, akit nem tud lesújtani. Ha pénzt kérnek tőled ajándékozz, és ne kölcsönözz; Az ajándék csak hálátlanokat szül, a kölcsön ellenséget. •Belső értékek nélkül a jólét unalomhoz vezet. •Életünk értelme határozza meg életünk értékét.

23 Mi az életed értelme? A boldogság elérése •Nem az a boldogság, hogy azt teheted amit akarsz, azt kaphatod meg, amit akarsz, hanem hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

24 Szeretettel várunk a jövő héten is Téma: Céltalan hajósnak nem kedvez a szél.


Letölteni ppt "KERESŐK ÓRÁJA Az igazi boldogság titka Első előadás A pénz és a boldogság."

Hasonló előadás


Google Hirdetések