Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

KRÓNIKUS LYMPHOCYTÁS THYROIDITISES BETEGÜNK KÖVETÉSÉNEK EREDMÉNYEI A BEMER MAGNETOTERÁPIÁT KÖVETŐEN Dr. Vékony Károly Mátészalka Területi Kórház II.Nemzetközi.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "KRÓNIKUS LYMPHOCYTÁS THYROIDITISES BETEGÜNK KÖVETÉSÉNEK EREDMÉNYEI A BEMER MAGNETOTERÁPIÁT KÖVETŐEN Dr. Vékony Károly Mátészalka Területi Kórház II.Nemzetközi."— Előadás másolata:

1 KRÓNIKUS LYMPHOCYTÁS THYROIDITISES BETEGÜNK KÖVETÉSÉNEK EREDMÉNYEI A BEMER MAGNETOTERÁPIÁT KÖVETŐEN Dr. Vékony Károly Mátészalka Területi Kórház II.Nemzetközi Bemer Kongresszus Budapest, 2004. Október 1-2.

2 Esetismertetés A beteggel a rehabilitáció során találkoztam, értágító infúzióra jött kúraszerűen. 2004 januárjában vettem fel a Bemer programba – jobb oldali arétia cerebri média (agyi ütőér) elzáródás okozta bal oldali bénulással. 3 lábú járóbottal, nehezen közlekedett, bal vállizületből, csuklóból nem végzett mozgást már 12 hónapja. Alapbetegségei: Hyperthyreosis, hypertónia, gyomorfekély miatt gyomor rezectio, hypertóniás és hyperthyreotikus cardiomyophatiás talajon krónikus pitvarfibrilláció, agyi érelzáródás miatt bal oldalára hemiparetikus, felső végtagon súlyos paresissel. A beteg már ekkor egy éve tartósan kismolekulasúlyú Heparinnal anticoagulálva volt. A nyaki Uh vizsgálaton, a pajzsmirigy aspirációs citológián, a pajzsmirigy scanen, a szérum immun paraméterekben – Krónikus lymphocytás, Hashimoto típusú thireoiditis igazolódott. Pm hormon konstelációja – enyhe fokban már egy altakart pm alműködésre hozta fel a figyelmet. We, CRP, gamma-béta globulinok magasak, T3-T4 enyhén magas, TSH szint emelkedőben, Tireoglobulin ellenes és thireoperoxidáz ellenes antitestek titere 8x, illetve 10x a normál érték felett voltak. Tünetei: álmatlanság, belső indokolatlan feszültség, napközi több vérnyomás kiugrások, halálfélelem, szapora rendetlen szívverés a torokban, hasmenés, fogyás, éjszakai izzadás, érzelmi tompaság – kedvetlenség, merevedési zavarok.

3 Szövettani képek a Hashimotóról – saját beteg is Makroszkópos leletMikroszkopikus metszet

4 Labor paraméterek alakulása We 26/10 mm Fvs szám 25,6 leukopénia CRP 4,1 – enyhén emelkedett Gamma globulin 10 egységnyivel emelkedett Béta globulin 8 egységgel emelkedett TSH szint 5 egységgel emelkedett T3-T4 szérum szint 10, illetve 7 egységgel emelkedett Megjegyzés: mind a 4 alkalommal a Bemer alkalmazása után az értékek normalizálódtak és a tünetek megszűntek. A beteg közérzete javult.

5 A kezelések Bemer technikai sémája I. Alkalom 2004 január eleje: Matrac 2,3 + IAP4 a bal vállövre, váltva 7-es nyaki csigolyával. II. Alkalom 2004 február közepe, 4 hétre az első után: Matrac 3,4 + IAP4 a bal vállövre, és a pajzsmirigy régióra. III. Alkalom 2004 április utolsó hete, 6 hétre a második után: Matrac 4,5 + IAP4 és IAM4 a bal vállövre, és a lép-hasnyálmirigy régióra. IV. Alkalom 2004 július közepe, 10 hétre a harmadik után: Matrac 4,5 + IAM4 a bal oldali scapuláris régióra váltva a lép-hasnyálmirigy régióval.

6 Elméleti megbeszélés I. Mitokondrium Proton beáramlási képlet:  G(entrópia) = RT ln (C 2 /C 1 ) + Z.7  = 2.3 RT  pH + 7 

7 Bemer hatás bioenergetikája A Bemer kezelés, a STRUKTÚRA és FUNKCIÓ bioenergetikai harmonizálásával / regulálásával / szabályozásával minden esetben képes erősíteni / energetizálni a bioszinteken belüli és bioszintek közötti autoregulációs / regulációs folyamatokat. A T helper – T szupresszor mérlegben (a funkciókör energetikai mérlegében) erősödik a „helper” hatás.

8 Bemer mágnes hatás elmélete az intraceruláris mitokondriális ATP szintézisében A metabolitok, enzimek és energia hordozó molekulák anyagi- strukturális világában a membránok (sejt és sejten belüli hártyák) fontos energetikai-információs szerepet játszanak. Ezek az anyagi határok a bio-energia szállítási hálózatának az utjában, úgymond pórusokon-kapukon haladnak át. Ez a folyamatos szállítás akkor történik meg, ha a szállító kapuk nyitva vannak. Tehát a membránban elhelyezett biomolekulák – amik az úgynevezett ion csatornákat alkotják – nyitó-záró fejezete szabja meg az információt hordozó ionoknak és membrán transzportra képes biomolekuláknak az áthaladását, vagy blokkját.

9 A sejten belül hártyák okozta áramlási gátat, úgynevezett szállító komplexek látják el. Ezek a komplexek biokémiailag és energetikailag aktív energia áramlást és átalakulásokat igénylő egységek Itt történhet meg, hogy a citoplazmában a klikolozissel lebontott cukor, piruvát alakjában a mitokondriumi membránokon átjutva elér a citrátkört alkotó enzim komplexeket tartalmazó helyhez. Ez a hely a mitokondriális belső membránban van elágyazva, tehát a második belső mitokondriumi hártyában. Ezen a helyen kapcsolódnak az acetil CoA biomolekulán keresztül: az intermedier anyagcserék fehérje, cukor és zsír utjai a Krebs energetikai ciklushoz.

10 Ebben a körben résztvevő biomolekulák, átalakulásokon esnek át úgy, hogy az izocitrát-alfa ketoglutarát és az alfa ketoglutarát-szukcinil CoA átalakulásai során NADH biokomplexek szakadnak le és kerülnek át a harmadik mitokondriális enegetikai körbe: az oxidativ foszforilációba. Az oxidativ foszforilációs energeikai kör a második belső mitokondriális hártya mátrix felőli oldalán helyezkedik el. Biokémiailag négy különböző összetételű respirációs komplex alakját ölti magára. Ezeket a orvosi köztudatban citokrom rendszernek ismerik. A citrokom komplexekben már nem beszélhetünk hidrogén átvitelről, hanem csak elektron transzferről – különböző redoxpotenciálu enzim centrumok között. A belső mitokrondriális membrán két részre oszlik: a különböző pH viszonyoknak megfelelően. Mindkét kompartimentben különböző lesz a kémiai koncentráió (delta pH) és a töltés eloszlás, ami elektromos potenciálkülömbségeket (delta FI) okoz. A teljes hatása ennek a kompartment közötti különbségnek az úgynevezett „PROTON MOTIV ERŐ” – angolul „PROTON MOTIV FORCE”.

11 A P.Mitchell féle kemio-ozmotikus hipotézis alapja az: - hogy a mitokondrium belső membrán két oldala között kialakult pH és membrán potenciál gradiens létezését alapozza meg. Ez a különbség ad egy proton motiv erőt. Igy egy proton beáramlása jelentős energiát termel, amely a következő egyenletből határozható meg: delta G (entrópia) = RT ln (C2/C1)+Z. 7 DELTA Fi = 2.3 RT delta pH+ 7 delta Fi. Ezen a ponton kell figyelembe vennünk a Prof.Dr.Wolf A Kafka által megemlített és leirt fizikai hátteret, a membránok által szegélyezett kompartimentekben. Ez a fizikai háttér biztosítja a térbeli elektromágneses folyamatokat, amelyeket Maxvell használt fel alapul egyenleteiben

12 Itt ezen a szubmolekuláril bioszinten, melyet qvantum fizikai számításokkal kiegészítve, már a szubatomikus szintre helyezünk át zajlik az energia átalakulásának folyamata. Ha elfogadjuk az örök természettudományi igazságot, hogy az energia nem keletkezik és nem vész el, csak átalakul, akkor fel kell figyelnünk arra tényre, hogy egy és ugyanaz energiaformáról beszélünk, amikor (kémiai erők adta, elektromos erők adta és mágneses erők adta térbeli energetikai hatásokról beszélünk) tehát szubatomatikus szinten csak egyféle energia létezik, aminek a különböző megnyilvánulási formáit (kémiai, fizikai, mágneses) csak az emberi elme fogalmazta meg alapjául szolgált a különböző tudományos bemérési eszköztárában megtalálható módszer

13 Összefoglalóban a Bemer mágnes hatást tanulmányozva szubmolekuláris és szubatomikus szinten, kimondható, hogy a delta omega és delta fi. Tartalmazó Mitchell féle kemio-ozmotikus hipotézisben kiegészítésként hozzá kell adni a Maxvell egyenletekből konkretizált harmadik erőt is amit nevethetünk DELTA M.-nek (mágneserő potenciál különbség). Ez a különbözet tartalmazza a mágneses erőpotenciálok különbözetét. Itt ezen a szinten képes a Bio-Elektro-Mágnes-Energia-Regulálása. Itt ezen a szinten hat a Bemer mágneskezelés a bioszintek energetikai regulálásában vagyis szabályozásában. Ennek köszönhető minden Bemer kezelt ember, az „öngyógyító erejének” az erősítését. Nyugati orvoslás nyelvezettel, ugyanazt mondom, ha másként fogalmazva kijelentem: A Bemer kezelés, a struktúra és funkció bionenergetikai harmonizálásával, (regulálásával / szabályozásával ) minden esetben képes erősíteni (energetizálni) a bioszinteken belüli és bioszintek közötti autoregulációs /regulásiós folyamatokat.

14 T helper – T szupresszor mérlege Lymphocyta T helper Lymphocyta T szupresszor

15 A sejtlégzés biokémiája és bioenergetikája Krebs ciklus 1 külső hártya Oxid. Foszforiláció 2 belső hártya Kapiláris Sejt Glikolízis a citoplazmában Cukor Piruvát AcetilCoA ATP raktár

16 Új  M a Bemer bioenergetikai körében Magnekituk grádiens  M Bemer bioenergetikai effektusa a mitokondriális sejtlégzésben

17 Bioszintek energetikája és regulációja I. • Sejtmag, mitokondrium, golgi apparátus, riboszómák 10. Szervezet 9. Szervek 8. Szövetek 7. Sejtszint XVIII. századbeli Virchof elmélet 6. Sejtszervecskék szintje 5. Multienzim komplexek 4. Makromolekulák mikrovilága 3. Monomerek szintje 2. Molekulák 1. Kismolekulák szintje 10 6 -10 10 Dalton molltömeg • membrán struktúrák (mitokondriális membránrendszer, sejtközi,membránrendszer) 10 4 -10 9 Dalton molltömeg • fehérjék, nukleinsavak, poliszacharidok, triacil gliceridek 100-800 Dalton molltömeg • aminosavak, nukleotidok, monoszacharidok, foszfolipidek, zsírsavak 10-250 Dalton molltömeg • aminosavak, 5N tartalmú aromás bázisok (glükóz, ribóz, glicerin, zsírsav, kolin) 18-44 Dalton molltömeg • NH 4, CO 2, H 2 O

18 Bioszintek energetikája és regulációja II.

19 Kérdőjelek! Mit is cselekszünk amikor Bemerrel kezelünk? Mindenkinek használ a Bemer? A Bemer lehet a XXI. század úttörő módszere a gyógyításban? A Bemer kapocs lehet a nyugati tudományos orvoslás és a természetes orvoslás között?

20 Citrátkör másképpen is

21 Animációs kirándulás a sejthártyák világában, ionpumpa működése és az adenil cikláz rendszer

22 Felhasznált források 1.Prof. Wolf A. Kafka: Emphyspace jelentés 2, 1-20 2000 február 02 2.De Robertis – Sejtbiológia, Akadémia Kiadó 1974 3.Prof. Fésüs László DEOEC sejtbiológia tanszék egyetemi tankönyv 4.Boda László: Orvosi biokémia 5.Falus András: Az immunológia élettani és molekuláris alapjai, Semmelweis Kiadó 1998 6.DEOEC Orvosi biofizika tankönyv 7.Hársing László: Kórélettan, Medicina Kiadó 1988 8.Videó források a Budapesti Testnevelési Főiskola sejtbiológiai tanszékének honlapjáról

23 Köszönetnyilvánítás Köszönöm az anyag elkészítéséhez és illusztrálásához segítséget adó Internet honlap készítőinek. Köszönöm a Professzorainknak akik ismeretanyagokat a közleményeikben számunkra elérhetővé tették. Köszönöm a mátészalkai Területi Kórház Kórszövettani osztályvezetőjének Dr. László Ágnes Főorvos Nőnek a metszetek elkészítésében nyújtott segítséget, a kórházunk Informatikai osztályának az anyag összevágásában nyújtott segítséget. És nem utolsó sorban KÖSZÖNÖM A MEGTISZTELŐ FIGYELMET!


Letölteni ppt "KRÓNIKUS LYMPHOCYTÁS THYROIDITISES BETEGÜNK KÖVETÉSÉNEK EREDMÉNYEI A BEMER MAGNETOTERÁPIÁT KÖVETŐEN Dr. Vékony Károly Mátészalka Területi Kórház II.Nemzetközi."

Hasonló előadás


Google Hirdetések