Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

INCREDIBLE INDIA.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "INCREDIBLE INDIA."— Előadás másolata:

1 INCREDIBLE INDIA

2 India elhelyezkedése Az arab tengerrel, az Indiai óceánnal és a Bengáli-öböllel határos, kontinensnyi méretű ország. Összterülete: km2 Fővárosa: Újdelhi

3 Hivatalos név: Indiai Köztársaság
Államformája: köztársaság Hivatalos nyelv: indiai nyelvek, angol Pénznem: indiai rúpia (INR)

4 Éghajlat: Trópusi, szubtrópusi igen meleg nyárral és európaiak számára is kellemes ősszel. Indiát legjobb októbertől március végéig, április elejéig felkeresni. Az esős évszak azaz a monszun májustól októberig tart. Öltözködés:Az indiaiak körében is terjed az európai viselet, ugyanakkor a hagyományos öltözködés továbbra tartja magát. Leginkább nők számára javasolt a nem túl feltűnő, visszafogott öltözködés, amellyel sok kellemetlen helyzet elkerülhető. Férfiaknak ajánlott a hosszú nadrág, hölgyeknek pedig a hosszú szoknya, fedett váll, főleg a szent helyek látogatásakor.

5 Turizmus: legtöbben úgy tartják, hogy India sokkal inkább kontinens, mintsem egyetlen ország. Indiát különleges világa, egyedülálló gazdag, ősi kultúrája, gasztronómiája, valamint az országban található 26 UNESCO Világörökség az egyik legkedveltebb délkelet-ázsiai úti céllá tette. A maharadzsák kora lejárt és a gyönyörű paloták ma már nem a maháránik, háremhölgyek locsogásától, hanem a turistáktól hangosak, India mégis a mesék birodalma maradt. Az odalátogatókat rendszerint megdöbbenti az a kettősség, amellyel ott találkoznak. A díszes paloták, monumentális történelmi emlékek, pompás templomok és modern luxusépületek közvetlen szomszédságában hihetetlen szegénységgel, nyüzsgéssel találkozhatunk.

6 Ellora barlangtemplomok: UNESCO 1983.

7 Helyi ételek, italok: Az indiai a világ egyik leggazdagabb, legszínesebb választékú konyhája, de jelentős eltérések vannak attól függően, hogy melyik országrészben járunk. Északon több húst fogyasztanak, több fűszert használnak, viszont kevesebb rizst. A déli területeken több rizst és kevesebb húst eszenk, és az ízek sokkal csípősebbek. Délen az emberek az ujjaikat használják evőeszközként, de kizárólag a jobb kezüket. Többek között érdemes kipróbálni a „tandúri” csirkét a „laszi”-t (édes vagy sós joghurtital) és a „todi”-t (erjesztett pálmalevél). Aki szereti a curryvel fűszerezett ételeket, annak az ország maga a gasztronómiai paradicsom. Az utcán semmi esetre se vásároljunk élelmiszert .

8 Vallás: Négy nagy világvallás, a hinduizmus, a buddhizmus, a dzsainizmus és a szikh vallás ered a mai India területéről, melyek alapvetően befolyásolták az ország kulturális fejlődését. A vallás intenzíven jelen van az itt élõk mindennapjaiban. Bár India világi demokrácia, az ország azon kevés államok egyike, ahol a különbözõ szociális és vallási szerkezetek, amelyek meghatározzák a nemzet identitását, közel 4000 éve sértetlenek maradtak. India fõ vallási irányzata, a hinduizmus. Követõi számát tekintve ez Ázsia legnagyobb vallása, de a világ egyik legrégebben élõ vallása is egyben.

9 Az indiai művészek még a leghétköznapibb alkotásokon is az átszellemültségre törekedtek, formába öntötték a nép képzelőerejét. A régi indiai alkotások inkább bámulatot keltenek az európai emberben, mintsem elragadtatást. Az ország művészete sohasem tudott igazán lemondani a természet istenítéséről, mert az indiai templomtornyok, az ember- és állatábrázolások, és a Buddha képmások is mind az imádat tárgyai voltak, ahogy a fák és az állatok is.

10 India –Marketing India nemzetközi képét magától értetődően főként az országot megjárt utazók színezik. Sokirányú nyitásával egyidejűleg az ország mind szélesebbre tárta kapuit a külföldi látogatók előtt, mígnem 2000 után a jómódú világnak is egyik keresett turistacélpontja lett. Az utóbbi évek kormányai szisztematikus erőfeszítéseket tesznek a látogatók érdeklődésének felkeltésére, vagyis az India-imázs intézményes kialakítására és fényezésére. Az idegenforgalmi szlogen 2006-ban: „Incredible India”, ez ötlik a szemünkbe mindenütt, ahol Indiával találkozunk. Része ez az 1991-ben kezdődött nagy liberális nyitásnak, amit jórészt a nemzetközi hitelezési feltételek változása idézett elő. Ebből adódóan a turizmus fejlesztése a nemzetközi fizetési mérleg szalonképessé tételét szolgálja. Indiának ma országmarketingje van.

11 Egy kis betekintés

12 Ahol a kultúra visszhangzik, a tradíciók beszélnek, a szépség elbűvöl és a változatosság gyönyörködtet. A fenséges Himalája ölelésétől az arany strandok végtelen elterüléséig rengeteg élénk tájképet, pompás történelmi helyet és királyi várost, ködös és szürke hegyet és színpompás embert találhat az idelátogató.

13 Az időtlen titokzatossága és szépsége már több mint 5000 éve várja Önt.
Mindig kellemes és csalogató, a végtelen változatosság helye. Vonzereje mindig tartogat valami újdonságot Önnek minden egyes alkalommal amikor meglátogatja Indiát.

14 Ilyen és ehhez hasonló hívogató szavakkal próbálják az embereket Indiába csalogatni és úgy tűnik ez be is válik. Ugyanis nem állnak le a fejlesztéssel hanem tovább mennek!

15 INTERNET

16

17

18 ÉS UTCAI REKLÁMOK!

19 New York

20 Tádzs Mahal


Letölteni ppt "INCREDIBLE INDIA."

Hasonló előadás


Google Hirdetések