Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

PaedDr. Zuzana BÍRÓOVÁ ZŠ s MŠ s VJM Tomášikovo Ismerjük fel, lássuk meg és tegyük azt, ami valóban fontos az életben Pozna ť, vidie ť, kona ť, č o je.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "PaedDr. Zuzana BÍRÓOVÁ ZŠ s MŠ s VJM Tomášikovo Ismerjük fel, lássuk meg és tegyük azt, ami valóban fontos az életben Pozna ť, vidie ť, kona ť, č o je."— Előadás másolata:

1 PaedDr. Zuzana BÍRÓOVÁ ZŠ s MŠ s VJM Tomášikovo Ismerjük fel, lássuk meg és tegyük azt, ami valóban fontos az életben Pozna ť, vidie ť, kona ť, č o je v živote dôležité (3. ro č ník)

2 Az igazság  Az igazság felfedezése azt jelenti, hogy az.................... ügyekért cselekszünk.

3 A jóság  Az jóság felfedezése azt jelenti, hogy......................... teszünk másokkal, másokért.

4 A szépség  A szépség felfedezése azt jelenti, hogy................ a szívünk.

5 A betegek kenete  Az evangéliumokból tudjuk, hogy Jézus meggyógyította a betegeket: a vakokat, süketeket, bénákat...

6 A szentgyónás szentsége  A szentgyónás szentségén keresztül Jézus meggyógyítja a szívünket, hogy újra meglássuk az igazat, szépet és jót.

7 Ismételjük át!  A szentgyónás menetéből: Gyónom a mindenható Istennek, és neked lelkiatyám, hogy utolsó gyónásomtól fogva ezeket a bűnöket követtem el. Több bűnömre már nem emlékszem. Teljes szívemből bánom minden bűnömet, mert azokkal a jóságos Istent megbántottam. Erősen fogadom, hogy a jóra törekszem és a bűnt elkerülöm.

8 Amikor a szentgyónásra készülsz, gondold át: el ő fordult-e veled, hogy...  hiába látott a szemed, a szíved vak volt?  hiába hallott a füled, a szíved süket volt?  hiába tudta az elméd, mit kell tenned, a szíved mégsem volt hajlandó cselekedni a jót?  hiába tudta a kezed, lábad, mit kellene tennie, a szíved mégis lebénült?

9 Beszélgessünk!

10 Felhasznált irodalom:  Gembalová, Hurajtová, Dobrenková: A hit útja. Munkafüzet. 22. munkalap.  Balážová: Jézussal együtt. Hittankönyv az 1. osztály számára.


Letölteni ppt "PaedDr. Zuzana BÍRÓOVÁ ZŠ s MŠ s VJM Tomášikovo Ismerjük fel, lássuk meg és tegyük azt, ami valóban fontos az életben Pozna ť, vidie ť, kona ť, č o je."

Hasonló előadás


Google Hirdetések