Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 Dr. Csonka Pál professzor tiszteletére és emlékezetére alapította meg a CSONKA PÁL érem kitüntetést, jellemezni kívánva az érem névadójának életművével.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " Dr. Csonka Pál professzor tiszteletére és emlékezetére alapította meg a CSONKA PÁL érem kitüntetést, jellemezni kívánva az érem névadójának életművével."— Előadás másolata:

1

2  Dr. Csonka Pál professzor tiszteletére és emlékezetére alapította meg a CSONKA PÁL érem kitüntetést, jellemezni kívánva az érem névadójának életművével hitelesített felfogását a mesterség, művészet és tudomány egységében élő, – az embert szolgáló – szilárd erkölcsi tartást igénylő építészetről.  Az érmet évente egyszer ítéli oda a MÉSZ elnöksége a három tagú díj-kuratórium javaslata alapján, és Csonka professzor úr születésnapja (július 8.) körül adja át a kitüntetetteknek a MÉSZ mindenkori elnöke.  2012. július 6-án délben az Építészek Házában adták át a Csonka Pál-emlékérmeket, amelyet alkotópáros kategóriában dr. Gajdos István építészmérnök és Pálossy Miklós építőmérnök kapott a szolnoki Tiszavirág-híd megalkotásáért.

3  Elhelyezkedése: Szolnok, Magyarország  Áthidalt folyó Tisza  Szerkezet acél  Funkciója gyalogos és kerékpároshíd  Ív támaszköze 120 m  Mederhíd hossz 186 m  Teljes hossz 444 m  Szélessége 5,0 m

4  Építészet A.D.U. Építész Iroda Kft.  Dr. Gajdos István  Hídtervezés Pont-TERV Mérnöki  Tervező és Tanácsadó Zrt.  Pálossy Miklós

5  A híd olyan építmény, amit a funkciója egyértelműen meghatároz, emellett erős szimbolikus tartalmat is hordoz. Erős jel, motívum a városban és a tájban. A víz fölötti különleges helyzeténél fogva, mely széles kilátást nyit a távoli horizontra, egyedülálló kilátópont is lesz.  A gyaloghidak általában lehetőséget kínálnak az “egy-dimenziós” gondolkodásból való kitörésre.  Egy gyaloghídnak emberléptékűnek kell lenni.


Letölteni ppt " Dr. Csonka Pál professzor tiszteletére és emlékezetére alapította meg a CSONKA PÁL érem kitüntetést, jellemezni kívánva az érem névadójának életművével."

Hasonló előadás


Google Hirdetések