Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Látássérültek tandemkerékpárral a Londoni Paralimpiára 2012.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Látássérültek tandemkerékpárral a Londoni Paralimpiára 2012."— Előadás másolata:

1 Látássérültek tandemkerékpárral a Londoni Paralimpiára 2012

2 Célunk......hogy így, keveset látva, tandem kerékpárokon, jól látók vezetésével, Győrből, 20 nap alatt kikerekezzünk a londoni Paralimpia megnyitójára. Mindezt azért, hogy felhívjuk a figyelmet a parasportolók teljesítményének nagyobb elismerésére, az esemény fontosságára, a különböző nemzetek közti egyenlőségre, összefogásra..

3 A kezdet Mittnacht József gyengén látó, vak feleségével 2006-ban végigkerekezte a Bécs– Pozsony–Budapest maratoni verseny távját. A siker után felbuzdulva megalakította a „TANDEMSZEM” Tandem Látássérültek Kerékpározását Segítő Egyesületet. „A legutóbbi olimpia idején hallottam arról, hogy ketten kerékpározva jutottak el Magyarországról Pekingbe. Rögtön elhatároztam, barátaimmal követjük a példát.” Az egyesület nevéhez fűződik az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Győr-Lipót 28km-es futó és kerékpáros túra megrendezése. Rendszeresen részt veszünk olyan rangos kerékpáros-futó sporteseményen, mint a Bécs-Pozsony- Budapest Szupermaraton, vagy a Békéscsaba-Arad-Békéscsaba 208km-es Szupermaraton. Utóbbin a tavalyi és az idei évben tandem kategóriában egy-egy párosunk hozhatta el az első helyezettnek járó kupát.

4 A csapat Mittnacht József Ötletgazda, Győrben él, gyógymasszőri munkájával számos sporteseményt támogat. Lelkesedésével, buzdító szavaival mindig jó hangulatot varázsol a sporteseményeken. „Az olimpia nekünk is erőpróbát jelent. Igaz, nem versenyzőkként képviseljük hazánkat,, de négy éve arra készülünk, hogy idén eljussunk Londonba.”

5 A csapat Baráth Marcsi „24 éves, fazekasként dolgozó lány vagyok. Szó szerint vakon bízom rá magam vezetőmre. Olyankor átélhetem, azt az érzést, amit egyedül soha. A kerékpározás nekem a szabadságot jelenti.”

6 A csapat Horváth Norbert Az idei békéscsabai futam győztes páros kormányosa. „Tavasztól őszig minden nap kerékpáron teszem meg a munkába vezető, Nagymaros-Vác közti útvonalat. A hegyek és a folyók szerelmese vagyok.. Rendszeresen túrázom mountain bike- on, gyalogolva és sárkányhajóban evezve.”

7 A csapat Matis Monika „Győri származásúként kilenc éve élek Nagymaroson, ahonnét kiindulva kutyáimmal és baráti társasággal bakancsban „győzöm le” a hegyeket, evezővel „zavarom” a vizek élővilágát, vagy gurítok a bowling pályán. Kerékpáron utoljára az idei Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Szupermaraton 208km-es távját tettem meg.

8 Információk  Indulás: 2012.08.09. Győr  Érkezés: 2012.08.29. London  Táv: 1806 km (napi átlag 100km)  Időtartam: 20 nap, 2 pihenőnap  Indulók száma: 4fő kerékpáros és 3fő kísérő

9 Az útvonal London Győr 1.Győr 2.Wien 3.Melk 4.Linz 5.Passau 6.Regensburg 7.Ingolstadt 8.Heidenheim 9.Sindelfingen 10.Rastatt 11.Saarbrucken 12.Luxembourg 13.Liége 14.Brussels 15.Aalter 16.Dover 17.London

10 Akik nélkül nem indulhatnánk el… Fővédnökünk Borkai Zsolt Győr város polgármestere A LIONS Club-oknak köszönhetjük a szállások és ellátás megszervezését állomásaink helyszínein. Míg a teljes utunkat végig kísérő kisbuszhoz (saját speciális kerékpárszállító tréler mellett), sofőrrel, 2 tanknyi üzemanyaggal a MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS VAKMISSZIÓ EGYESÜLETE segít hozzá Bennünket. Ezúton is köszönjük a segítséget!

11 Amire még szükség lenne… Egy ilyen vállalkozás nagyon sok szervezést és körültekintő előkészületet igényel. A meglévő eszköz és anyagi forrásaink még nem elegendők a biztonságos útnak induláshoz.  1 kerékpár felkészítése, kb. 200 000Ft.  3 tanknyi üzemanyag  kerékpáros sportruházatok, esőruhák, mezek, melyekre főbb támogatóink logóit tetetjük  biztosítás: 16 000Ftfő  telekommunikációs eszközök

12 Amire még szükség lenne… Minden segítséget szívesen fogadunk, legyen az tárgyi, vagy anyagi felajánlás. Főbb támogatóink logóját mezeinken viseljük. Kisebb közösségekben, magánemberek körében már elterjedt a "Vásárolj kilométert„ programunk. 1km ára 1 500Ft, vagy 5Euro MKB Bank 10300002-10337509-49020018

13 Ami még belefér... A győri indulásnál és fő megállóhelyeinken csatlakozhatnak hozzánk önkéntes, pártoló kerékpározók, akik egy-egy szakaszon elkísérve jelenlétükkel bíztató erőt és lendületet adnak az előttünk álló útszakaszok megtételéhez. Utunkat dokumentáljuk fotókkal, videókkal és webes bejelentkezésekkel adunk hírt magunkról.

14 Üzenetünk "Szeretnénk megmutatni, hogy a parasportolók nemcsak segítséget várnak, tesznek is egészségükért, egymásért. Fel akarjuk hívni a figyelmet a fogyatékossággal élők, főként a látássérültek sportolásának fontosságára. Ez a cél jól illik az olimpia eszméjéhez"

15 Amit imádunk… képekben!

16 Kapcsolatfelvétel tandemszem@gmail.com Matis Monika: 062022-66-341 Mittnacht József: 063094-77-890 www.tandemszem.hu MKB Bank 10300002-10337509-49020018


Letölteni ppt "Látássérültek tandemkerékpárral a Londoni Paralimpiára 2012."

Hasonló előadás


Google Hirdetések