Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Balanced Scorecard négy elkülönülő nézőpontja 1. NÉZŐPONTÁLTALÁNOSAN HASZNÁLT MUTATÓK pénzügyieszközmegtérülés, hozzáadott érték vevőielégedettség, megtartott.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Balanced Scorecard négy elkülönülő nézőpontja 1. NÉZŐPONTÁLTALÁNOSAN HASZNÁLT MUTATÓK pénzügyieszközmegtérülés, hozzáadott érték vevőielégedettség, megtartott."— Előadás másolata:

1 A Balanced Scorecard négy elkülönülő nézőpontja 1. NÉZŐPONTÁLTALÁNOSAN HASZNÁLT MUTATÓK pénzügyieszközmegtérülés, hozzáadott érték vevőielégedettség, megtartott fogyasztók, piaci részarány, a vállalat részesedése a kiemelt vevők fogyasztásából működési folyamatokminőség, reagálási idő, költségek és új termékek bevezetése tanulás és fejlődésalkalmazotti elégedettség és az információs rendszer rendelkezésre állása

2 A Balanced Scorecard négy elkülönülő nézőpontja 2. •a Balanced Scorecardnak többnek kell lennie négy nézőpont szerint csoportosított 15-25 pénzügyi és nem pénzügyi mutató puszta halmazánál •a stratégiát a scorecard az egymással összekapcsolt eredménymutatók és teljesítményokozók, valamint az ezek közötti ok-okozati összefüggések sorozata segítségével képezi le •az eredménymutatók általában utólagos jelzőszámok, jelzik a stratégia alapvető céljait, és azt, hogy a rövid távú erőfeszítések vajon a kívánt eredményhez vezettek-e •a teljesítményokozók előrejelző mutatók, amelyek megmutatják a szervezet minden tagjának, hogy mit kell tenniük annak érdekében, hogy a vállalat értéket teremtsen a jövőben •eredménymutatók önmagukban  nem teszik nyilvánvalóvá, hogyan lehet elérni a kívánt teljesítményt •teljesítményokozók önmagukban  olyan helyi fejlesztések, amelyek nem teremtenek éréket az üzleti egység számára

3 Példa: a Metro Bank stratégiájaPélda: a Metro Bank Balanced Scorecardja Forrás: Kaplan – Norton: Balanced Scorecard (KJK-KERSZÖV, Budapest, 2000), 146. o. Forrás: Kaplan – Norton: Balanced Scorecard (KJK-KERSZÖV, Budapest, 2000), 149. o.


Letölteni ppt "A Balanced Scorecard négy elkülönülő nézőpontja 1. NÉZŐPONTÁLTALÁNOSAN HASZNÁLT MUTATÓK pénzügyieszközmegtérülés, hozzáadott érték vevőielégedettség, megtartott."

Hasonló előadás


Google Hirdetések