Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 HonlapokHonlapok  FesztiválokFesztiválok  IntézményekIntézmények  RádiókRádiók Kilépés.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " HonlapokHonlapok  FesztiválokFesztiválok  IntézményekIntézmények  RádiókRádiók Kilépés."— Előadás másolata:

1

2  HonlapokHonlapok  FesztiválokFesztiválok  IntézményekIntézmények  RádiókRádiók Kilépés

3 Zenei honlapok Kilépés

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23 További témák Kilépés

24 Fesztiválok Folklór fesztiválok Balaton környéki fesztiválok Tavaszi fesztiválok Könnyűzenei fesztiválok Kilépés

25 Fesztiválok Folklór Kilépés

26 Fesztiválok Ráckeve Április 28-29. Kilépés

27 Fesztiválok Kilépés Budapest Június 16-24.

28 Fesztiválok Kilépés Pécs Június 22-24.

29 Fesztiválok Kilépés Salgótarján Június 25-29.

30 Fesztiválok Kilépés Szeged - Pécs Június 22. - július 2.

31 Fesztiválok Kilépés Jászberény Augusztus 1-5.

32 Fesztiválok Kilépés Mezőkövesd Augusztus 3-5.

33 Fesztiválok Kilépés Ráckeve- Százhalombatta- Tököl Augusztus 12-22.

34 Fesztiválok Kilépés Székesfehérvár Augusztus 8-15.

35 Fesztiválok Kilépés Nyíregyháza Augusztus 16-22.

36 Fesztiválok Kilépés Sátoraljaújhely Augusztus 17-20.

37 Fesztiválok Kilépés Eger Augusztus 21-24.

38 Fesztiválok Kilépés Kecskemét Szeptember 19-23.

39 Fesztiválok Kilépés Pécs Szeptember 21-24.

40 Fesztiválok Kilépés Nagykálló Október 5-7.

41 Fesztiválok KilépésTovábbi témák Bővebb információk: http://www.fesztival.lap.hu http://www.fidelio.hu http://www.fesztivalnaptar.hu

42 Fesztiválok Balaton Kilépés

43 Fesztiválok Kilépés Siófok Július 5-9.

44 Fesztiválok Kilépés Balatonfüred Július 15. - Augusztus 19.

45 Fesztiválok Kilépés Balatonboglár Július 18-22.

46 Fesztiválok Kilépés Balatonfüred Július 28-30.

47 Fesztiválok KilépésTovábbi témák Bővebb információk: http://www.fesztival.lap.hu http://www.fidelio.hu http://www.fesztivalnaptar.hu

48 Fesztiválok Kilépés Tavasz

49 Fesztiválok Kilépés Zamárdi Április 1.- November 30.

50 Fesztiválok Kilépés Pécs Április 5-7.

51 Fesztiválok Kilépés Pocsaj Április 14.

52 Fesztiválok Kilépés Orosház Április 20-28.

53 Fesztiválok Kilépés Emőd Április 20-29.

54 Fesztiválok Kilépés Ráckeve Április 28-29.

55 Fesztiválok Kilépés Kozárd Április 29-30.

56 Fesztiválok Kilépés Pápa Április 29. – Május 1.

57 Fesztiválok Kilépés Székesfehérvár Május 4-20.

58 Fesztiválok Kilépés Veszprém Május 7-9.

59 Fesztiválok Kilépés Veszprém Május 11-13.

60 Fesztiválok Kilépés Székesfehérvár Május 16-21.

61 Fesztiválok Kilépés Budapest Május 19-20.

62 Fesztiválok Kilépés Püspökladány Május 19-20.

63 Fesztiválok KilépésTovábbi témák Bővebb információk: http://www.fesztival.lap.hu http://www.fidelio.hu http://www.fesztivalnaptar.hu

64 Fesztiválok Kilépés Könnyűzene

65 Fesztiválok Kilépés  Rock fesztiválRock fesztivál  Jazz fesztiválJazz fesztivál

66 Fesztiválok Kilépés

67 Fesztiválok Kilépés

68 Fesztiválok Kilépés

69 Fesztiválok Kilépés

70 Fesztiválok Kilépés

71 Fesztiválok Kilépés Bővebb információk: http://www.fesztival.lap.hu http://www.fidelio.hu http://www.fesztivalnaptar.hu További témák

72 Fesztiválok Kilépés

73 Fesztiválok Kilépés

74 Fesztiválok Kilépés

75 Fesztiválok Kilépés

76 Fesztiválok Kilépés

77 Fesztiválok Kilépés Bővebb információk: http://www.fesztival.lap.hu http://www.fidelio.hu http://www.fesztivalnaptar.hu További témák

78 Intézmények Kilépés ♪ Felsőfokú oktatási intézményekFelsőfokú oktatási intézmények ♪ Társaságok és SzövetségekTársaságok és Szövetségek ♪ ZeneiskolákZeneiskolák Kérem válasszon az alábbi kategóriák közül:

79 Intézmények Debreceni Egyetem Konzervatóriuma Kilépés 1974-ben a Debreceni Egyetem tőszomszédságában jött létre, melyben a Konzervatórium ma is működik. Debreceni Egyetem Intézetévé 1992-ben vált. A főiskolai képzés mellett 1980 óta több tanszéken is megindult az egyetemi képzés konzervatóriumi keretek között. Itt három (előkészítő, főiskolai és egyetemi) szinten öt különböző formában 21 szakon folyik képzés. Az oktatás mellet országos találkozóknak és zenei versenyeknek is otthont ad például: Bárdos Szimpózium, Rézfúvós és Ütőhangszeres Találkozó és Verseny, Országos Főiskolai Zongoraverseny, Országos Klarinétverseny, stb. Ezenkívül különböző együttesei is vannak például: Bárdos Lajos Leánykar, stb. A Konzervatórium a térség fontos zenei-szellemi központja.

80 Intézmények Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Budapest) Kilépés Az 1875-ban, Liszt Ferenc elnökletével, és Erkel Ferenc vezetésével alapított intézmény a mai napig Magyarország egyedüli egyetemi rangú zenészképzője. A Liszt Ferenc Zeneakadémia 2000-tõl hivatalos nevén Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, nemzetközi hírű tanáraival, rangos eseményeivel képviseli a magyar zenei kultúrát a világban. Az intézményben akkreditált PhD és DLA posztgraduális szakképzések folynak, az egyetemi kort még el nem ért, kiemelkedő tehetségű gyermekek képzése pedig az Előkészítő Tagozat keretében folyik. A több mint 1200 hallgatót befogadni képes, kivételesen jó akusztikájú Nagyterem a hazai hangversenyélet legfontosabb színtere.

81 Intézmények Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézete Jazztanszék (Budapest) Kilépés Az ország egyetlen fõiskolai jazztanszéke, amely jazz elõadóművészi és tanári diplomát nyújt. A bekerülés felvételi vizsgával lehetséges, a képzés ideje négy év. A tanszéken tíz szak mûködik: hangszeres szakok, ének- és zeneszerzésszak.

82 Intézmények MTA Zenetudományi Intézet Kilépés Az intézet számos szervezeti egységből áll, amelyek önálló tudományos munkát végeznek. A Régi Zenetörténeti Osztály jelenlegi fő feladata a magarországi antifónák összkiadásának elkészítése és megjelentetése. Az Újkori és a Legújabb kori Zenetörténeti Osztály dolgozik a Magyarország Zenetörténete című sorozaton. Bartók Béla zeneszerzői, népzenekutatói hagyatékát a Bartók Archívum gondozza. A Népzenei Osztály mint a magyar népzene legnagyobb archívuma. A Néptánc Osztály a magyar néptánc legnagyobb hangosfilm- archívumát őrzi és gyarapítja. A Zenetörténeti Múzeum kiállításai a zenetörténet, az organológia, valamint a zene és a társművészetek kapcsolatának területén nyújtanak tudományos, oktatatási és közművelődési információkat.

83 Intézmévnyek Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézete (Budapest) Kilépés A Nemzeti Zenede épületében 1966 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Budapesti Tanárképző Intézet működik. A képzési idő három év, 1991-től négy év. Az Intézet klasszikus hangszeres, énekes és elméleti tanárokat, zenekari zenészeket, kamarazene művészeket, jazz hangszeres tanárokat és előadóművészeket képez.

84 Intézmények Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola (Debrecen) Kilépés A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola Magyarország egyik legnagyobb múltú zeneoktatási intézménye. Jogelődjét, a Debreczeni Zenedét 1862-ben alapították. A világ egyetlen iskolája, amely számára Kodály Zoltán neve viselését még életében engedélyezte. Vár utcai épülete 1894-ben épült olasz reneszánsz stílusban. A 130 férőhelyes Kodály-teremhez jól felszerelt stúdió is tartozik, ahol hangfelvételek és CD lemezek készülnek. A hangversenyterem és a stúdiószolgáltatás bérelhető. Tanszakok: zongora, hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő, gitár, hárfa, fuvola, oboa, klarinét, fagott, kürt, trombita, harsona, tuba, ütő, magánének, zeneszerzés, szolfézs- zeneelmélet, orgona.

85 Intézmények Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium Iskola (Budapest) Kilépés Magyarország egyik legfiatalabb zeneoktatási intézménye. Az iskola feladata: párhuzamos képzés keretében az általános műveltségi oktatással összehangolt, komplex zenei képzés megvalósítása. A klasszikus és jazz tagozaton különböző hangszerek használata sajátítható el. Képzési formák mindkét tagozaton: - 6 osztályos gimnázium - 9-13. évfolyamon szakközépiskola és gimnázium - érettségi után: hároméves OKJ képzés - esti: 22-év fölött hároméves OKJ képzés

86 Intézmények Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola (Vác) Kilépés Az intézményben az 1988/89-es tanévben indult meg a tanítás. Az iskola tanszakain valamennyi klasszikus zenei hangszer tanulható, ezen kívül szolfézs-zeneelmélet, magánének, régi zene, jazz, egyházzene és népzene szakokon folyik oktatás. Habár az iskola alapítása óta sok hasonló tanintézmény létesült az országban, a Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola ennek a kihívásnak pontos célkitűzésekkel, színvonalas oktatással meg tud felelni.

87 Intézmények Postások Erkel Ferenc Zeneiskolája (Budapest) Kilépés Az intézményben basszusgitár, bőgő, dob, ének,fuvola, gitár, klarinét, szaxofon, trombita, zongoraszak működik. A "Postás" középszintű, szakirányú képzést nyújt, s egyben a főiskolai jazztanszék előkészítője.

88 Intézmények Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium (Budapest) Kilépés 1840-et tekintik az intézmény alapítási évének. A magyar zeneoktatás egyik legfontosabb intézményévé vált. 1851-ben vette fel a Pestbudai Hangászegyleti Zenede nevet. 1867-ben kapta az intézmény a Nemzeti Zenede elnevezést. 1875-ig a Zeneakadémia megalapításáig ez az intézmény volt a magyar zeneoktatás legrangosabb intézménye. 1942-től Kresz Géza hegedűművész-igazgató kezdeményezésére az iskolában gimnáziumi tanfolyam is működött. Nemzeti Zenede Egyesületet 1948-ban állami rendelettel felszámolták és az intézetet központi rendelettel konzervatóriummá szervezték át.

89 Intézmények Vikár Sándor Zeneiskola (Nyíregyháza) Kilépés A megye első zeneiskolája 1939 szeptemberében alakult a Bessenyei Irodalmi Társaság keretén belül, a Kálvineum Tanítóképző épületében Vikár Sándor vezetésével. Nyíregyházán helyileg a Kürt u. 5-11. szám alá költözött az iskola, ahol jelenleg 51 tanterem, 2 hangversenyterem, stúdió, könyvtár szolgálja a zeneoktatást. Tanulóinak létszáma évi átlag 1000 fő, akiket 22 különböző tanszakon oktatnak (zongora, hegedű, gordonka, gordon, furulya, fuvola, oboa, klarinét, fagott, trombita, kürt, tenorkürt, harsona, tuba, ütő, magánének, előképző, szolfézs-zeneirodalom, népzene, és a nemrég beindított egyházzene-orgona, valamint klasszikus szintetizátor).

90 Intézmények Talentum Művészeti Iskola (Budapest) Kilépés Az intézmény 1991-ben alakult, s a Talentum Kulturális Alapítvány keretében működik. Három tagozat van. Versenytánc tagozat : A képzés 6 éves, melynek során klasszikus balettet, néptáncot, modern táncot, jazz balettet, show táncot, standard és latin-amerikai táncokat oktatnak. Színpadi tánc tagozat: A 6 éves képzés során klasszikus balettet, néptáncot, modern táncot, jazz balettet, színpadi táncot, autentikus néptáncot, akrobatikát, színészmesterséget, tánctörténetet, zeneelméletet és zeneirodalmat oktatnak. Zenetagozat: A képzés 8 éves, kizárólag roma származású tanulókat veszünk fel erre a tagozatra 7 éves kortól, hangszeres előképzettséggel valamint anélkül, pillanatnyi felkészültségi szint felmérése alapján a következő szakokra: hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő, klarinét, cimbalom. Az általános iskolai képzés kizárólag felső tagozaton folyik. További témák

91 Intézmények Gregorián Társaság Kilépés A Gregorián Társaság 1990. december 11-én alakult a gregorián ének tanulmányozását, tanítását, művelését és közkinccsé tételét tűzve ki célul. 2005. május 10. óta közhasznú szervezetként működik. A Gregorián Társaság évente szervez tanfolyamokat, elvégzésükről – sikeres záróvizsga után – tanúsítványt ad. A Társaság alapítása óta tizenöt szkólatalálkozóval egybekötött Tanulmányi Napot tartott az ország különböző pontjain. A Gregorián Társaság gondozásában és a Szent István Társulat kiadásában jelent meg 2005-ben a „Kulcs a Graduáléhoz – a Graduale Romanum szövegei latinul és magyarul” című kiadvány. A Gregorián Társaság keretében működik az 1994-ben megalakult Schola Gregoriana Budapestinensis, amelynek tagjai központi kérdésnek tekintik a gregorián ének liturgiában történő megszólaltatását.

92 Intézmények Magyar Jazz Szövetség (Budapest) Kilépés A Magyar Jazz Szövetség 1990-ben alakult meg. Létrejötte óta a mai napig a műfajjal foglakozó egyetlen országos hatókörű társadalmi szervezet. Tagjai hivatásos és amatőr muzsikusok, szakemberek és jazzkedvelők. Az egyesület évente tart közgyűlést, s kétévente választ új vezetőséget. A Magyar Jazz Szövetség szervezi a Magyar Jazz Ünnepe elnevezésű koncertsorozatot, havonta megjelenő hírlevelében a Szövetség a tagsággal kapcsolatos és aktuális szakmai hírekkel szolgál. Képviseli ezen felül a jazzéletet különböző nemzeti és nemzetközi szervezetekben, tagja a Magyar Zenei Tanácsnak. A Szövetség aktív szekcióját képezi a Jazzlemez gyűjtők Társasága. Jelentős szakmai elismerés a Szabó Gábor-díj.

93 Intézmények Association for the Advancement of Creative Musicians Érdekképviselet Kilépés A szervezet 1965-ben jött létre Chicagóban az 1961-ben alakult a free jazzt játszó Experimental Band továbbfejlesztett formájaként. Alapítói Muhal Richard Abrams, Jodie Christian, Steve McCall és Phillip Cohran voltak. Támogatásukkal jelentős zenekarok jöttek létre: „Art Ensemble of Chicago”, „Air”, és elismert muzsikusokat is neveltek: Anthony Braxton, Philip Wilson, Chico Freeman. A társaság fellépéseket, próbalehetőségeket szervez. Később nemzetközileg is ismertté váltak. 1977-ben nagy sikerű fesztivált szerveztek. Az AACM tevékenysége ma is meghatározó. Amerikai Társaság a Tudomány Fejlődéséért További témák

94 Rádiók Kilépés Kossuth 1890-es beszédét tartalmazó henger

95 Rádiók ♪ Bartók RádióBartók Rádió ♪ Kossuth RádióKossuth Rádió ♪ Petőfi RádióPetőfi Rádió ♪ Sláger RádióSláger Rádió Kilépés

96 Rádiók BBC Rádió 3 Kilépés

97 Rádiók Neves előadók KilépésTovábbi témák

98 Készítette: Marácz Viola Varga Dóra Varga Mirtill


Letölteni ppt " HonlapokHonlapok  FesztiválokFesztiválok  IntézményekIntézmények  RádiókRádiók Kilépés."

Hasonló előadás


Google Hirdetések