Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gyakoroljuk a múlt idő és a tárgyeset helyesírását! Szabály: A tárgy ragja mindig : t (kaput, képet) A múlt idő jele: magánhangzó után: tt ( játszott )

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gyakoroljuk a múlt idő és a tárgyeset helyesírását! Szabály: A tárgy ragja mindig : t (kaput, képet) A múlt idő jele: magánhangzó után: tt ( játszott )"— Előadás másolata:

1 Gyakoroljuk a múlt idő és a tárgyeset helyesírását! Szabály: A tárgy ragja mindig : t (kaput, képet) A múlt idő jele: magánhangzó után: tt ( játszott ) mássalhangzó után: t (írt)

2 1. A vulkán kitörésé… hatalmas morajlás előzte meg. 2. Az énekes soka… hibázo…. 3. A lány modell… áll… a festőnek. 4. A repülőgép leszáll…, hogy üzemanyago… tankoljon. 5. A medve meglá…a az árnyéká… a napsütésben, és visszamen… a barlangjába.

3 Javításhoz: • 1. A vulkán kitörését hatalmas m orajlás előzte meg. 2. Az énekes sokat hibázott. • 3. A lány modellt állt a festőnek. 4. A repülőgép leszállt, hogy üzemanyagot tankoljon. 5. A medve meglátta az árnyékát a napsütésben, és visszament a barlangjába.


Letölteni ppt "Gyakoroljuk a múlt idő és a tárgyeset helyesírását! Szabály: A tárgy ragja mindig : t (kaput, képet) A múlt idő jele: magánhangzó után: tt ( játszott )"

Hasonló előadás


Google Hirdetések