Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A TURIZMUS KÖZPONTI HÍRFORRÁSA. Turizmuskommunikáció A TURIZMUS Kft. egyfelől releváns ismeretek, szolgáltatások és termékek előállítása, illetve közvetítése.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A TURIZMUS KÖZPONTI HÍRFORRÁSA. Turizmuskommunikáció A TURIZMUS Kft. egyfelől releváns ismeretek, szolgáltatások és termékek előállítása, illetve közvetítése."— Előadás másolata:

1 A TURIZMUS KÖZPONTI HÍRFORRÁSA

2 Turizmuskommunikáció A TURIZMUS Kft. egyfelől releváns ismeretek, szolgáltatások és termékek előállítása, illetve közvetítése útján szolgálja a turizmus professzionális szereplőinek munkáját, másfelől kommunikációs platformot teremt a szakmai szereplők és a szakmai szereplőkkel kapcsolatot keresők számára. Erőssége:  a tágabban értelmezett turisztikai szakma felé történő, imázsépítő kommunikáció  a diverzifikált turisztikai szakma egy-egy célcsoportja felé filteren keresztül, célzott üzenetek nagy biztonsággal történő eljuttatása  a print, az online és a BTL-eszközök kombinált alkalmazása

3 Termékei célcsoport a turisztikai szakma célcsoport a céges utazók és utaztatók célcsoport a Budapestre látogató külföldi turisták összehangolt PR-kampányok tervezése és lebonyolítása, szakmai kiadványok készítése, terjesztése bérmunkában

4 Portfólió I. Portfólió I. Turizmus Panoráma magazin: Az elődeit is beleszámítva immár közel ötven éve megjelenő Turizmus Panoráma című havi magazin egy-egy lapszámát mintegy 15– döntéshozó szakember, valamint közel 1000 önkormányzat vezetői olvassák. A Turizmus Panoráma elemző írásokat és háttéranyagokat közöl a turisztikai szakmát leginkább foglalkoztató kérdésekről. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, valamint a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének hivatalos lapja

5 Portfólió II. Portfólió II. Turizmus Panoráma Bulletin: Napi elektronikus szakmai hírlevél, mely több mint önálló címmel regisztrált olvasóhoz jut el, benne a hazai és a nemzetközi turizmus legfrissebb híreivel, információival, álláshirdetésekkel, felhívásokkal. turizmus.com: A turisztikai szakma központi hírforrása havonta átlagosan látogatóval. A folyamatosan frissülő hírportálon nemcsak hírek, hanem állásbörze, szakmai eseménynaptár és képgalériák is várják az olvasót.

6 Portfólió III. Portfólió III. Feb’1: A turisztikai szakma évadnyitó fogadását és díjátadó gáláját immár 20 éve minden évben február 1-jén szervezi a Turizmus Kft. mintegy 1200 meghívott vendég részvételével. A rendezvénynek hagyományosan komoly a szakmai és protokolláris tartalma. Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez a rendezvény évről évre a turisztikai szakma legrangosabb eseménye, az egyetlen olyan alkalom, amikor a szerteágazó szakma valamennyi vezető képviselője együtt van.

7 Portfólió IV. Portfólió IV. Üzleti reggeli: A kéthavonta megrendezésre kerülő exkluzív üzleti reggeli „előadói” innovatív termékeiket, szolgáltatásaikat mutatják be, amelyek a turisztikai vállalkozások számára új ötleteket, költséghatékony vagy energiatakarékos megoldásokat nyújtanak. A rövid prezentációk után lehetőség nyílik személyes kapcsolatok kialakítására.

8 Portfólió V. Portfólió V. Utazás fórum: A Turizmus Kft. immár hagyományosan az Utazás Kiállítás két szakmai napja alatt szakmai konferenciasorozatot szervez a turizmust érintő aktuális kérdésekről. A fórumon előzetes regisztrációval mintegy kétszáz-háromszáz turisztikai cég döntéshozói vesznek részt.

9 Portfólió I. Portfólió I. Business Traveller Hungary magazin: A Turizmus Kft. angol licence alapján, a hazai sajátosságokat szem előtt tartva 2003 óta adja ki Magyarország egyetlen céges utazóknak és utaztatóknak szóló, kéthavonta megjelenő magazinját, amely hasznos tanácsokat, érdekes, izgalmas sztorikat tálal a világ turizmusáról. Az előfizetők mellett a magazin több mint tízezres olvasótábora a Liszt Ferenc Repülőtér business váróinak közönsége és hazai szakmai konferenciák, rendezvények résztvevői.

10 Portfólió II. Portfólió II. Business Traveller hírlevél: A hetente megjelenő, elektronikus hírlevél több mint önálló címmel regisztrált olvasó számára hasznos tanácsokat, aktuális ajánlatokat juttat el a hazai és a nemzetközi üzleti utazások világából. businesstraveller.hu: Az üzleti utazások portáljának havi átlagosan látogatója a hazai vállalatok cégvezetői vagy a kiemelt döntéseket előkészítő munkatársai.

11 Portfólió III. Portfólió III. Business Travel Show: A Turizmus Kft. szervezi immár 10 éve az egyetlen magyarországi MICE-kiállítást és -workshopot, minden év októberében. A kétnapos rendezvény egyedi lehetőséget kínál a szállodák, légitársaságok, utazási irodák, rendezvényhelyszínek, illetve bármely, utazásban érdekelt vállalati ügyfélkörrel rendelkező szolgáltató számára, hogy kiállítóként közvetlenül mutassa be szolgáltatásait a lehetséges megrendelők – üzleti utazók és utaztatók, céges rendezvény- és tréningszervezők – számára.

12 Portfólió IV. Portfólió IV. Business Excellence díjátadó gála: A Business Traveller Hungary magazin 2011-ben alapította a Business Excellence-díjat 7 kategóriában azon hazai turisztikai szolgáltatók számára, amelyeknek fontos célcsoportja az üzleti célból utazók, és dedikált, innnovatív szolgáltatásokat nyújtanak. A díjátadó gála május-júniusban kerül megrendezésre, meghívottjai a magyar idegenforgalom döntéshozói, a Business Traveller Hungary Corporate Club tagjai, a sajtó képviselői.

13 Portfólió V. Portfólió V. Cellars in the Sky: A Cellars in the Sky elnevezésű versenyt a Turizmus Kft. hívta életre Magyarországon, a Business Traveller angol magazin hasonló nevű és tartalmú rendezvényét alapul véve. Budapestről induló, különböző légitársaságok fedélzeti borai mérettetnek meg egymással. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott borteszt már az első alkalommal rangos eseménnyé nőtte ki magát, komoly médiavisszhangot és presztízst vívva ki magának.

14 Portfólió I. Portfólió I. Budapest Panorama magazin: A főváros legrégebbi programajánló magazinja magyar és angol nyelven évszakonként jelenik meg, szezontól függően példányban, megjelenítve a mobilra optimalizált weboldal QR-kódját és internetcímét. Terjesztését tekintve az egyetlen, amely nem csupán a szállodák halljában, hanem 28 négy- és ötcsillagos szálloda szobáiban is megtalálható.

15 Portfólió II. Portfólió II. Budapest Panorama mobil: 2011 decemberétől a mobiltelefonra optimalizált weboldal angol és magyar nyelven nyújt naprakész információkat a fővárosi programokról, eseményekről, kulturális és szórakozóhelyek kínálatáról, a helyszínek Google-térképes megjelölésével, témára és időpontra kereső funkciókkal. budapestpanorama.com: A magyar és angol nyelvű kulturális programajánló weboldal havi látogatója már utazása előtt tájékozódhat a főváros kulturális programjairól. A honlap különlegessége, hogy lehetővé teszi a szállodai portások számára a napi programkínálat kinyomtatását nyelvenként, így a concierge első számú segítsége lett a vendégek informálására.

16 Portfólió III. Portfólió III. Official Budapest City Map: A Budapest Turisztikai Desztinációs Menedzsment Nonprofit Kft.-vel együttműködve a Turizmus Kft. adja ki Budapest hivatalos, legnagyobb példányszámú, ingyenes terjesztésű térképét. A térkép évszakonként, évente négy alkalommal jelenik meg, összesen példányban. Impresszív terjesztési kör: Liszt Ferenc Repülőtér mindhárom termináljának érkezési oldalán a poggyászkiadásnál saját állványokon, turisztikai információs irodákban, budapesti szállodákban és panziókban, fővárosi rendezvényeken, nemzetközi idegenforgalmi vásárokon, turisztikai külképviseleteken világszerte.

17 Portfólió I. Portfólió I. Bérmunkában készített kiadványok: Turisztikai szolgáltató cégek megbízásából kiadványokat, katalógusokat, prospektusokat, kiajánló anyagokat készít a Turizmus Kft., a szerkesztésben és a tartalom összeállításában, illetve a megfelelő terjesztésben is szakmai segítséget nyújtva. Referenciák: Utazás Magazin (Utazás Kiállítás katalógusa és szabadidős magazinja), a Spa & Wellness, valamint a Hó Show kiállítások katalógusa és magazinja, az MSZÉSZ éves kiadványa, a MUISZ éves katalógusa (weben és okostelefonon is), Számokban Utazunk (a KSH nagyközönségi magazinja), Adó Különszám (turizmus érintő adójogszabályok gyűjteménye), Hungarospa Fürdővilág magazin, a Cseh Turisztikai Hivatal kuponfüzete...

18 Portfólió II. Portfólió II. Élmény itthon magazin: A Magyar Turizmus Zrt. megbízásából készíti a Turizmus Kft. a legnagyobb példányszámban terjesztett ( példány), ingyenes belföldi utazási magazint és programajánlót, tematikus rovatokkal, hazánk gazdag kínálatát és az újdonságokat bemutató színes írásokkal, utazási ajánlatokkal és tippekkel, havi részletes eseménynaptárral. Behúzásra kerül a Magyar Nemzet és a Heti Válasz összes példányába, valamint a Tourinform irodákban és MOL-benzinkutaknál saját állványra kerül kihelyezésre.

19 Portfólió III. Portfólió III. Turisztikai PR-tevékenység: A Turizmus Kft. saját tulajdonú ügynöksége, a PR in Hungary a turisztikai szektorral ápolt több évtizedes kapcsolatrendszerének, a cég elismertségének, a munkatársak szakmai tudásának és nem utolsósorban a piacvezető turisztikai termékeinek köszönhetően, a hazai kommunikációs piacon versenyképes és eredményes PR- szolgáltatás nyújt a megbízóinak. Referenciák: turisztikai hivatalok (Mauritius, Görögország, Írország, Csehország, Szlovákia), Fraser Residence Budapest, Wellness Hotel Gyula, Continental Hotel Zara Budapest, Sixt Rent A Car, Korda Látogatóközpont Etyek, Aranymúzeum Budapest, Vinopolis Budapest, Magnolia Day Spa…

20 Elérhetőségeink: TURIZMUS KFT Budapest, Munkás u.9. Telefon: 1/ Fax: 1/


Letölteni ppt "A TURIZMUS KÖZPONTI HÍRFORRÁSA. Turizmuskommunikáció A TURIZMUS Kft. egyfelől releváns ismeretek, szolgáltatások és termékek előállítása, illetve közvetítése."

Hasonló előadás


Google Hirdetések