Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

HOZZON NEKTEK A NYUSZIKA SOK-SOK TOJÁST.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "HOZZON NEKTEK A NYUSZIKA SOK-SOK TOJÁST."— Előadás másolata:

1 HOZZON NEKTEK A NYUSZIKA SOK-SOK TOJÁST.
HÚSVÉTRA: BRAZILBÓL, AHOL NEM SZOKÁS LOCSOLNI, KÍVÁNUNK NEKTEK NAGYON KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET. HOZZON NEKTEK A NYUSZIKA SOK-SOK TOJÁST. SOK SZERETETTEL: ANIKÓ és GYURI Princess-Tavaszi hajnal Vezényeld te,megy a zene.

2 Lőrinc Pál: Három füles
Három kis nyúl ül a réten. Mesebeli faluszélen. Előttük egy halom tojás, Húsvét táján ez így szokás. Festék is van jócskán, bőven, Fut az ecset tekergően. Tojáson a színes csíkok Olyan, mint a fürge gyíkok. Nyúlapó is megjön közbe, Leül köztük ott a földre. Nagy bajuszát simogatja, Tojásokat válogatja. Szebb az egyik, mint a másik, Nincsen köztük mely hibázik. Ügyes ez a három füles, Nem lesz a tál sehol üres Jut is bőven minden házba, Locsolóknak tarisznyába. Kinek nem jut fusson ide, Nyúlapó tesz a zsebibe.

3 Rózsavizes húsvét napját jöttem ma kívánni, Nem szeretnék a lányokra nagyon sokat várni! Ez a pár csepp jó szagos víz úgy használ a lánynak, Mint a réten a gyöngyharmat a nyíló virágnak. Olyan lesz az arcuk tőle, mint a hamvas virág, Örömünkben együtt örül a megváltott világ. Megváltónk is együtt örül az egész világgal, Ajándékozzatok meg hát egy hímes tojással!

4 Húsvét reggelén azon jár az eszem,
Hogy locsoló puskám a kezembe vegyem. Mert várnak a lányok, szép piros tojással, Egy-két pohár borral és finom pánkóval.* A legszebbik kislányt jobban megöntözöm, És a pirostojást szépen megköszönöm. És ezzel azt mondom, boldog ünnepeket, Boldog húsvétot e ház népének

5 Itt a húsvét, eljött végre
A szép lányok örömére Mert a lányok szép virágok Illatos víz illik rájuk Ne fuss hát el, szép virágom, Locsolónak csók jár, három. Rózsa, rózsa szép virágszál, Szálló szélben hajladozzál. Napsütésben nyiladozzál, Meglocsollak, illatozzál.

6 Zöld erdõben jártam, hol sok furcsa dolgot láttam.
Voltak ott illatfelhõben lebegõ leányok, No meg nyulak által hozott piros tojások Sok legény kezében kölnivízzel szaladt, S ki túl gyorsan, Annak nadrágjában csak törött tojás maradt. Én nem vagyok sietõs, s furcsa bár a világ, Elõttem mégis itt van egy csodás virág. Locsolással vetnék gátat az múlandóságnak, Ha ez tettem megfelelne eme szép leánynak.

7 Nyalka legény vagyok, Lányokhoz indulok
Nyalka legény vagyok, Lányokhoz indulok. Mert ma minden lánynak Rózsavizet hozok. Megöntözem õket, Mint a virágokat, Nem venném lelkemre, Hogy elhervadjanak. Ám e fontos munkám Ingyen nem tehetem, Cserébe a hímestojást Sorra ide kérem. Húsvét másodnapján régi szokás szerint, fogadják szívesen az öntözõ legényt! Én még a legénységhez, igaz, kicsi vagyok, de azért öntözõ legénynek mégiscsak felcsapok. Esztendõ ilyenkor megintcsak itt vagyok, ha e locsolásért piros tojást kapok.

8 Tündérek kútjából szagos vizet hoztam, Van egy kislány a háznál, meglocsolom mostan. Fáradozásomért egyedül azt kérem, Tulipiros tojás legyen az én bérem.   Itt a húsvét, eljött végre, A szép lányok örömére. Mert a lányok szép virágok, Illatos víz illik rájok. Kit húsvétkor nem locsolnak, Hervadt virág lesz már holnap. Ne fuss el hát, szép virágom, Locsolásért csókod várom!

9 Feltámasásunk édes ünnepe
Feltámasásunk édes ünnepe. Ünneplõ ruhákba öltöztek a fák, Pattognak a rügyek, s virít a virág. A harang zúgása hirdet ünnepet, Egy kismadár dalol a zöld rétek felett.

10 Pálinkás jó reggelt kívánok e háznak, Főképp a dolgos szülők jól nevelt lányának! Elmondom én gyorsan jövetelem célját: Megöntözöm most a környék legszebb lányát. Kívánok e háznak hát mindenből eleget, Főképp békességet, egészséget és szeretetet! Korán reggel útra keltem, Se nem ittam, se nem ettem. Tarisznya húzza a vállam, Térdig kopott már a lábam. Bejártam a fél világot, Láttam sok-sok szép virágot. A legszebbre most találtam, Hogy öntözzem, alig vártam. Piros tojás, fehér nyuszi, Locsolásért jár a puszi!


Letölteni ppt "HOZZON NEKTEK A NYUSZIKA SOK-SOK TOJÁST."

Hasonló előadás


Google Hirdetések