Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Elsőre a DEER márkanév nem mond semmit. Ez így is van, hiszen nem a legelterjedtebb tápegység Magyarországon, ez annak is köszönhető, hogy nagy az ingadozása,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Elsőre a DEER márkanév nem mond semmit. Ez így is van, hiszen nem a legelterjedtebb tápegység Magyarországon, ez annak is köszönhető, hogy nagy az ingadozása,"— Előadás másolata:

1

2 Elsőre a DEER márkanév nem mond semmit. Ez így is van, hiszen nem a legelterjedtebb tápegység Magyarországon, ez annak is köszönhető, hogy nagy az ingadozása, tehát a 12Voltos ágon mértek már 7 és 16 Volt között is. 24pines alaplapi csatlakozó 1 darab 4pinessel. 4 darab ATA, és 1 darab Sata csatlakozó. A tápegység leggyakrabban bekapcsoláskor megy tönkre, akárcsak más elektromos készülékek. A ventilátor a tápegység gyenge pontja. Ha a csapágy gyenge minőségű egyre zajosabb lesz, amit naphosszat hallgatni nagyon fárasztó. Ha a tápegység ventilátora tönkremegy, hűtés nélkül marad akkor tönkre mehet maga a tápegység és a számítógép is. DEER 350 W:

3 Corsair AX1200 Tápegység: A Corsair legerősebb forgalomban levő tápegysége, 1200Watt… Hatalmas erő, szinte kisebb erőmű. A hűtésről egy 14cm-es 2200-as fordulatú ventilátor gondoskodik. A tápegység felépítése moduláris, azaz csak azt a csatlakozót csatlakoztatjuk a tápegységhez, ami kell, elkerülve a hatalmas kábelkötegeket. A másik elnevezése 80+, azaz a hatásfoka több, mint 80%, ami nagyon jó! A tápegység egyetlen mozgó alkatrésze a hűtőventilátor, amely 12 V os tápfeszültségről működik és feladata az egész gép hűtése is.

4 Az alaplap vízszintesen helyezkedik el, a perifériai illesztőkártyák egy átalakító segítségével az alaplappal párhuzamosan helyezkednek el, általában 2 háttértároló egység beszerelésére van lehetőség. A ház belsejében található a tápegység, melyet a házzal egybeépítve szoktak forgalmazni. Működés közben a számítógép minden részegysége áramot használ. A legtöbb egység 5 V – os, de a hajlékony lemezes meghajtó például 12 V – os. A régi tápegységeken egy kapcsolt aljazat is van amelyből a monitor táp található. Munkahely berendezése alapján esetleg a mini toronyházak változata.

5 A viaLAN EPC mini – ITX számítógépházak mérete mindössze 295 X 280 X 64 MM és a legtöbb mini-ITX alaplap befogadására alkalmas. Mivel a házak nagy felületen perforált acéllemezből készültek ( csak az előlap műanyag ), a természetes hőáramlás kiváló hűtést biztosít. Az esetek nagy részében ventilátorra nincs szükség. Nagyobb disszipációnál a dobozban akár több helyre is szerelhető ventilátor. A házak 1db 3,5-ös hard disket és 1 db 2,5-ös optikai meghajtót fogadnak be. Aki megelégszik egy 2,5-ös hard diskkel, az még egy PCI kártyát is elhelyezhet a házban. Az optikai meghajtó az előlapra nyíllik. Az előlapon található a hálózati kapcsoló is. A mini ITX házak kitörtek az ipari felhasználók szűk köréből és szinte bármilyen otthoni vagy irodai alkalmazásban kiválóan teljesit. A rájuk épített számítógépek kisméretűek és gyakran teljesen hangtalanok, mivel még ventilátor sem kell a megfelelő hűtéshez. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a havi villanyszámla akár 1000 – 1500 FT- tal is lecsökkenhet egy ilyen PC használatával.

6 Mode com-Logic 1700: Mode com-Logic 1700. Olcsó kis ATX ház, 2 darab 5.25”-os, és 4 darab 3.25”-os hely található benne. Alapból nem adnak tápegységet ehhez a számítógépházhoz, de kárpótoljon az előlapi USB és Hang kivezetés, és a CPU hőfok jelző. Eléggé jó ház, az árához képest… ÁTLAGOS GÉPHÁZ

7 Cooler Master HAF 922:Más néven nevezhetjük toronyháznak is Igen szép gépház. XL-ATX méret, amibe már azért jó sok minden elfér. Nagy teljesítményű összeállításokhoz használhatóak. Fő előnye a jó hűtés 12 darab 3.5”-os, és 6 darab 5.25”-os hely. A tápegységet a ház aljában kell elhelyeznünk, ezzel lehetővé téve a vízhűtést. Elől egy 14 cm- es piros Led-es ventit kapunk hozzá, felülre 2 darab 12 cm-es, oldalra egy 22cm-es, és hátulra 1darab 12 Centist. Állítható magasságú talpak, előlapi Usb 2.0 és 3.0 kivezetés, audio ki-és be csatlakozási lehetőség. Súlya nem kevesebb mint 8 kg.

8 A ház hátulján találunk külön furatokat is, amelyek folyadékhűtő rendszerek radiátorához tartozó kivezetését könnyítik meg. A hűtésről alap esetben három darab 120mm-es ventilátor gondoskodik. 2 a ház elején míg 1 a ház hátulján bújik meg. A ház oldalán 120/140mm és tetején 200mm további légkeverőket helyezhetünk el, ha gyári hűtés esetleg kevésnek bizonyúl. Az előlapi ventilátorok előtt és a tápegység alatt kivehető szűrők is találhatóak, amelyek megpróbálják megakadályozni a por bejutását. Az előlapi portok között ezúttal is két USB 2.0-s port, valamint egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet kapott helyet

9 Tápegys ég ventilátor nyílása Áramt alanító kapcs oló Tápká bel csatla kozó Hűtőventiláor - nyílás Bővítő kártyák csatlakozó helyei Hang + Mikrofon kimenet USB csatlakozók Monitor kimenet

10


Letölteni ppt "Elsőre a DEER márkanév nem mond semmit. Ez így is van, hiszen nem a legelterjedtebb tápegység Magyarországon, ez annak is köszönhető, hogy nagy az ingadozása,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések