Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

bemutatja… Daewoo Lanos tükörfűtés (elektromos beszerelés)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "bemutatja… Daewoo Lanos tükörfűtés (elektromos beszerelés)"— Előadás másolata:

1

2 bemutatja…

3 Daewoo Lanos tükörfűtés (elektromos beszerelés)

4

5 Előzőleg addig jutottunk, hogy a kábelt behúztuk az ajtó belsejébe. Most innen folytatjuk! Előzőleg behúztuk a kábelt az ajtóba. Most innen folytatjuk. A sárga nyíllal jelölt helyeken lévő csavarokat kitermeljük, utána a burkolat leemelhető! Ezt a műanyag kerete is le kell pattintani! Ezt a műanyagot necces leszedni, mert könnyen törik.

6

7 Ha ügyesek voltunk akkor levétel után ezt látjuk a műanyag burkolat alatt…. De nekünk ennél mélyebbre kell „ásnunk”…. A nyíllal jelölt fém konzolt csavarozzuk le, majd szedjük le a fehér fóliát is.

8

9 A csupasz ajtó!  Képen látszik a fehér kábel, amit előzőleg bejuttattunk az ajtóba! Ezt a vezetéket kell az utastérbe bevarázsolni a gumicsövön keresztül! Ez a tükörfűtés kábele Itt kell becibálni a kábelt

10

11 Közelebbről a gumicső amiben a kábelek futnak, ajtóból az utastérbe! Sajnos ez nem egy üres gumicső, a kasztninál egy csatlakozóban végződik (sárga nyíl) Itt a csatlakozó! Ezt ki kell pattintani

12

13 A kipattintott csatlakozó. Ez az ami megnehezíti a dolgunkat. Legegyszerűbb, ha egy üres résznél egyszerűen átfúrjuk a csatlakozót!

14

15 Mivel én már régebben áthuzaloztam a hangszórókat, ezért már kivan nekem fúrva a csati. A képen a hangszóró kábelei láthatóak. Emellé kell behúzni a tükör kábeleit.

16

17 Itt már a 2 kábel be van húzva. Most a 2 hangszórókábel mellett kell folytatnunk az utunkat az utastér felé! Tükörfűtés kábelei Hangszóró kábelei

18

19 Ha áthúztuk a kábelt a csatlakozón, akkor az utastérben a műszerfal oldalán levő kis szervizajtót pattintsuk ki!

20 Ha a csatlakozón átjutott a kábel, a szervizajtót kipattintottuk, akkor a legnehezebb Feladat, hogy a kábelt bejutassuk a műszerfal mögé. Mivel a kasztni üreges nincs egyszerű dolgunk, a műszerfal mögötti részen meg egy kátránypapírral szerűséggel van leragasztva a nyílás. Én ezt úgy oldottam meg, hogy bentről egy merev rézdrótot kibujtattam erre kötöttem rá a 2 behúzott vezetéket és már csak bekellett húzni az utastérbe.

21

22 A leszedett szerviz nyílás, és a behúzott 2 kábel látható. Ha ezzel megvagyunk akkor már szerelhetjük is össze az egész ajtót!

23 •A másik oldalon is megismételjük ezt a procedúrát, erről nem készítettem fotókat. •Ha az is megvan akkor jön a kis szakértelmet igénylő rész, az elektromos bekötés.

24

25 Íme a Lanos fűtés konzoljának elektromos bekötése. A bekeretezett rész a hátsó ablakfűtés, ami minket érdekel, mert ide szeretnénk rácsatlakozni a tükrökkel!

26 A rajzból kiderül hogy a hátsó ablakfűtés a C203-as csatlakozóban levő PPL színű (Lila) vezeték. Erre kellene nekünk az utólagos tükörfűtést ráakasztani! Ez lesz a „+” ág. A testet „-” bárhol a kasztnihoz fogathatjuk.

27

28 A bekarikázott rész a C203-as csatlakozó, a biztosítéktábla melletti részen. Nagy segítség ez a bekötéshez!

29

30 Az utastérben található biztosítéktábla. Ezt a műanyag takaróelemet le kell szednünk hogy hozzáférhessünk a C203-as csatlakozóhoz.

31

32 A pedálok melletti részen van egy ilyen csavar… ha ezt kiszedjük, a biztosítéktábla takaró műanyagot el is tudjuk távolítani!

33

34 Ez a borzalmas látvány fogad minket! Rengeteg kábel és dróthalmaz. A pirossal bekarikázott csati a C203! Ha ezt kihúzzuk, akkor a LILA vezetékre kell kötnünk.

35

36 A kihúzott C203 csatlakozó, jól látszik a LILA vezeték. Erre kell rácsatlakoznunk a 2 tükörfűtés vezetékével!

37

38 Én forrasztással oldottam meg a csatlakozást. De előtte a 3 vezetéket összesodortam. A végén szigetelőszalaggal rendesen betekertem a forrasztást!

39

40 A „-” csatlakozást én egy szemes saruval oldottam meg. Préseléssel és forrasztással rögzítettem! A biztosítéktábla tetején lévő testelési ponthoz kötöttem!

41

42 Ez egy gyári testelési csomópont. Az előbb elkészített csatlakozást ide rögzítem!

43 •Ha mindent gondosan bekötöttünk, elvezettük a kábeleket, szigeteltük a kötéseket, akkor a C203-as csatlakozót tegyük vissza a helyére, szereljük össze a burkolatokat és próbáljuk ki, hogy mit alkottunk. •A hőmérsékletmérést én egy lézeres hőmérővel végeztem a tükörlapon, mégpedig úgy, hogy egy darab fekete szigetelő szalagot ragasztottam az üvegre, hogy a lézersugarat ne zavarja a mérésben.

44

45 Hát igen, kicsit hideg volt amikor szereltem a tükröt…. 0,6 C fok a tükörlap hőmérséklete!

46

47 Kb. 2 perc után, erős gőzölgés közepette, már 59C fok volt a tükörlap! Szerintem több bizonyíték nem is kell arra hogy működik!

48 •Az elektromos bekötéshez segítséget nyújtott Josh Cartárs! •A bemutatót készítette: Futee a Magyar Daewoo-Chevrolet Klub megbízásából, Önként! :☺

49 Köszönet a Magyar Daewoo—Chevrolet Klub tagjainak! Ne kérdezzétek miért! 

50 Vigyázz a tükör baromi meleg! Ne tapogasd, oké?!

51


Letölteni ppt "bemutatja… Daewoo Lanos tükörfűtés (elektromos beszerelés)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések