Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mindenhol jó, de a legjobb otthon Eltörpülünk a magunk 1450 számú lakosságával, mégis bátran vagyok büszke. Gyermekkorom óta itt élek, itt n ő ttem fel.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mindenhol jó, de a legjobb otthon Eltörpülünk a magunk 1450 számú lakosságával, mégis bátran vagyok büszke. Gyermekkorom óta itt élek, itt n ő ttem fel."— Előadás másolata:

1 Mindenhol jó, de a legjobb otthon Eltörpülünk a magunk 1450 számú lakosságával, mégis bátran vagyok büszke. Gyermekkorom óta itt élek, itt n ő ttem fel. Sok szép falu és város van Szlovákiában, és mindegyiknek megvan a maga szépsége. Pont így van ezzel Farnad község is, amely a Garam folyó jobb oldalán fekszik, és 1156-ban Furnod néven említik először. Farnad Község

2 A Nádas néptánccsoport Fiataljaink, köztük én is, évek óta próbáljuk fenntartani a hagyományokat. A Nádas néptáncegyüttes még 1995-ben karolta fel az érdeklődő gyermekeket, és azóta is minden rendezvényen szívesen táncolunk. Gyakran kapunk külföldi meghívásokat, és számtalan min ő sít ő versenyen vettünk már rész, amelyeken nagyon szép eredményeket értünk el. A csoport szíve a szeretet, a nyitottság, a segít ő készség, és hogy tényleg szeretjük azt, amit csinálunk.

3 Farnad kivételes fekvése nagy és kiváló borvidéket biztosít, nemcsak az öregebbeknek, hanem az azt megörökl ő fiatalabb generációknak is. Ezt szemlélteti a több mint 1500 borospince és a több száz hektáron fekv ő ültetvény. A talaj sokszín ű sége miatt szinte minden fajta sz ő l ő megterem, ezért van lehet ő ség válogatni a jobbnál jobb borok között, melyeket az odaadó munka szül. A tekintélyes borvidék A sok munka viszont nincs hiába. A bortermelés végeredményeként falunk kit ű n ő borai széles körben népszer ű ek. Kóstolgatásra a Bornapok keretén belül lehet sort keríteni, ami immár 12 éve a februári hónapokban zajlik. Az emberközelség az igazi vonzer ő, ezért évr ő l évre egyre több városi érkezik ide, hogy kihasználják a természet adottságait. Május 25-én ünnepeljük Szent Orbán napját. Ez az id ő szak a sz ő l ő virágzás ideje is, ezért Szent Orbán a sz ő l ő m ű vesek véd ő szentje. Nagyon sok szobor ő rzi emlékét sz ő l ő hegyeinken.

4 Programok Évek óta megrendezésre kerül a falunap, kézműves tábor, sportnap, gulyásfőző verseny. Ezen kívül van lehetőség könyvtárba járni, zumbázni, kihasználni a sportpálya lehetőségeit.

5 Falumúzeum Ha nosztalgiázni van kedvünk a múltban, ellátogathatunk a falu múzeumába, amely több mint 100 évnyi történelmet foglal magába. Betekinthetünk dédnagymamáink hétköznapjaiba, és abba hogy miként éltek. A nagy udvarban alkalmanként filmvetítés zajlik, amelyen a falu fiataljai szép számban megjelennek, és megnéznek egy el ő re kiválasztott mozifilmet.

6 Szabadidőnket elüthetjük a vadonban való biciklitúrázással. A költői szépségű tájak kizökkentenek bennünket a szürke hétköznapokból. A közeli réteken akár még piknikezni is lehet, persze csak ha nincs vadászszezon.

7 Horváth Gitu Comenius Gimnázium – Zselíz III. Osztály 2013/2014


Letölteni ppt "Mindenhol jó, de a legjobb otthon Eltörpülünk a magunk 1450 számú lakosságával, mégis bátran vagyok büszke. Gyermekkorom óta itt élek, itt n ő ttem fel."

Hasonló előadás


Google Hirdetések