Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fekete munka felszámolása állami összefogással. I. Gazdasági rendszerváltás azonnal, mert nincs idő tovább várni. A fekete gazdaság azonnali megszüntetése.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fekete munka felszámolása állami összefogással. I. Gazdasági rendszerváltás azonnal, mert nincs idő tovább várni. A fekete gazdaság azonnali megszüntetése."— Előadás másolata:

1 Fekete munka felszámolása állami összefogással

2 I. Gazdasági rendszerváltás azonnal, mert nincs idő tovább várni. A fekete gazdaság azonnali megszüntetése állami segítséggel a kis- és középvállalatoknál. Fekete munka felszámolása állami összefogással Példa erre az autókereskedés. 1. Cél a vásárlóerő megteremtése azonnal, mert nincs idő várni. 2. A multikra nem lehet számítani, nem érdekli, hogy mennyi kis- és középvállalat megy tönkre.

3 I. Gazdasági rendszerváltás azonnal, mert nincs idő tovább várni. A fekete gazdaság azonnali megszüntetése állami segítséggel a kis- és középvállalatoknál. 1.Cél a vásárlóerő megteremtése azonnal, mert nincs idő várni. Fekete munka felszámolása állami összefogással Akik idáig nem mentek tönkre, ezután kerülhetnek sorra, mert mindenki érezheti, hogy nyakán a kés. Csak magunkra és az államra számíthatunk, más választásunk nincs.

4 I. Gazdasági rendszerváltás azonnal, mert nincs idő tovább várni. A fekete gazdaság azonnali megszüntetése állami segítséggel a kis- és középvállalatoknál. 2.A multikra nem lehet számítani, nem érdekli, hogy mennyi kis- és középvállalat megy tönkre. Fekete munka felszámolása állami összefogással Szeretném, ha a magyar állammal közösen a kis- és középvállalatok közreműködésével iparáganként szakmai műhelyek jönnének létre, amelyek kidolgoznák a hosszútávú gazdaságos működéshez szükséges javaslatokat. De ez nem lobby érdekképviselet, ezek valódi szakmai műhelyek, ahol az elmúlt 20 év közös munkájával megszerzett tapasztalatait összegeznék. Szükség lenne párbeszédre, de nem pártbeszédre. Megértés kölcsönös érdekek figyelembe vételével pl. a következő három témában, első lépésként.

5 Fekete munka felszámolása állami összefogással A)BANKOK SZABÁLYOZÁSA B)GAZDASÁG SZABÁLYOZÁSA C)REZSIÓRADÍJ BEVEZETÉSE A KERESKEDELEMBEN I. Gazdasági rendszerváltás azonnal, mert nincs idő tovább várni. A fekete gazdaság azonnali megszüntetése állami segítséggel a kis- és középvállalatoknál.

6 Fekete munka felszámolása állami összefogással A)BANKOK SZABÁLYOZÁSA A)BANKOK SZABÁLYOZÁSA Elképesztő, hogy a Magyarországon lévő leányvállalatokként üzemelő bankok a fedezet 100%-át 20-30%-os értéken veszik figyelembe és így állapítják meg a hitelek kamatait, lásd az alábbiak szerint: -BUBOR + 6-7% gépkocsi esetén +16-25% -LIBOR + 5-7% gépkocsi esetén +10-15% „Európától” mi még nagyon messze vagyunk - csak Európainak vagyunk címkézve – Ott LIBOR+0,75-2%-ig kapják a kis-és középvállalatok a hiteleket a fedezet függvényében. Fentiek eléréséhez kell központi szabályozás, SOS állami segítség vagy törvény, különben nem bírjuk ki hogy fennmaradjunk.

7 Fekete munka felszámolása állami összefogással Pl. csak és kizárólag állami bankban lenne a folyószámlánk és a hitelünk is és a jelzálog is európai kamat szinten, vagy ha a kamat ezt a szintet meghaladja, akkor inkább egy magyar banknak fizessünk. Magyarországon is a bankok realizálják a legtöbb nyereséget, míg a vállalkozások és a lakosság jelentős része nyögi a kamatterheket és a vállalat pedig a veszteséget. Ilyen fedezet mellett elfogadhatatlan és gusztustalan a jelenlegi kamatszint. A)BANKOK SZABÁLYOZÁSA A)BANKOK SZABÁLYOZÁSA

8 Fekete munka felszámolása állami összefogással B) GAZDASÁG SZABÁLYOZÁSA Gazdasági törvény, azaz ágazati szakmánkénti besorolás: szakmunkás – betanított munkás – segédmunkás – adminisztrátor – kisegítő. Abból az Európából, ahová igyekszünk kell átvenni a már jól működő szabályozókat. Vállalkozásban egy szakmunkás 5 év feletti gyakorlattal kapjon 200.000Ft/hó nettó fizetést, ha 8 órát dolgozik és ha 8 órát gyári norma szerint teljesít 100%-ot kapjon 200.000Ft/hó nettó fizetést vagy a teljesítménnyel arányos összeget hivatalos, bejelentett fizetésként.

9 Fekete munka felszámolása állami összefogással B) GAZDASÁG SZABÁLYOZÁSA 5 év alatti gyakorlattal rendelkező dolgozó szintén 8 órát dolgozik, ha pl. – 20%-kal kevesebbet tud teljesíteni, akkor a vállalkozás 20%-kal kevesebbet vár el tőle, azaz 6,4 órát a gyári normának megfelelőnek akkor kapjon 160.000Ft/hó nettó fizetést és így tovább kiterjesztve, segédmunkásokra, kisegítőkőkre, adminisztrátorokra stb. Valamennyien a termelés teljesítményével lélegezzenek, mert a vett és az eladott óra +- os arány a vállalkozás egyszeregye.

10 Fekete munka felszámolása állami összefogással B) GAZDASÁG SZABÁLYOZÁSA A más beosztású dolgozóknál ugyan ezzel a modellel dolgozandó ki a jövedelmük. Ennek az a lényege, hogy a dolgozó is, a tulajdonos is, az állam is, az ügyfél is mint vásárlóerő is kontrollálható és követhető. Vissza kell adni a szakmunkásoknak és minden dolgozónak az általa elvégzett munka becsületét és értékrendjét minden területen. Legyen az szakmunkás, segédmunkás, adminisztrátor, kisegítő, középvezető vagy vállalatvezető.

11 Fekete munka felszámolása állami összefogással C)REZSIÓRADÍJ BEVEZETÉSE A KERESKEDELEMBEN Rezsi óradíj bevezetése a kereskedelemben is (hogy a tulajdonos és a vezető el tudjon számolni). - Ha a vevőszolgálatban előírás a rezsi óradíj, akkor legyen előírás a kereskedelemben is. Ami azt tenné lehetővé, hogy a multi a kereskedelmi árrés meghatározásánál köteles lenne figyelembe venni a kereskedelmi rezsi óradíjat. - Rezsi óradíj = általános költségek, bérköltségek, működési költségek, marketing költségek, állagmegóvási költségek, adminisztrációs költségek, telekadó, iparűzési adó stb a plusz mínusz nulla nulla ponthoz.

12 Fekete munka felszámolása állami összefogással C)REZSIÓRADÍJ BEVEZETÉSE A KERESKEDELEMBEN Egy példa: Kereskedelmi rezsi óradíj kiszámítása a fenti költségekből adódóan: 9.200Ft/óra 7 fő figyelembe vételével. Ami azt jelenti, hogy 9.200Ft rezsi óradíj X 8órával /fő X 21nappal átlag /hó = 1.545.600Ft/hó nettó /fő.

13 Fekete munka felszámolása állami összefogással C)REZSIÓRADÍJ BEVEZETÉSE A KERESKEDELEMBEN Tehát 1 fő kereskedőnek termelni kell 1.545.600Ft /hó: eladott 6db autót akkor 257.600Ft-ot kell megtermelni 1 autón. (azaz árrés + bónusz + finanszírozási jutalék + biztosítási jutalék, stb.) Ekkor a kereskedő megtermelte a rezsi óradíjat, a vállalat elérte a plusz mínusz nulla nulla pontot.

14 Fekete munka felszámolása állami összefogással C)REZSIÓRADÍJ BEVEZETÉSE A KERESKEDELEMBEN Ha ezt a darabszámot 7fő hozta átlagban, akkor 7fő X 6db = 42db autót adott el a cég, tehát termelt 7 X 1.545.600Ft = 10.819.200Ft-ot = 42db autó = 10.819.200Ft = 7fő. Tehát a kereskedő megkereste a 200.000Ft-ot, ami bruttó bruttóban 500.000Ft a 2009-es év figyelembe vételével.

15 Fekete munka felszámolása állami összefogással C)REZSIÓRADÍJ BEVEZETÉSE A KERESKEDELEMBEN Ahhoz, hogy a multik mindezeket figyelembe vegyék szükséges a szakma egységes fellépése és az állam egyidejű masszív támogatása, hogy meg tudjuk termelni az államnak, a vállalatnak és az APEH-nak is, ami megilleti.

16 Fekete munka felszámolása állami összefogással C)REZSIÓRADÍJ BEVEZETÉSE A KERESKEDELEMBEN A példánál maradva a kereskedők /fő kapnak 200.000Ft nettót, ami = 500.000Ft bruttó bruttó. A 2009-es adatokat bázisként figyelembe véve Természetesen ez már nem fekete pénz. -Ez már az államnak is egy check-point -A vállalatnak is egy plusz mínusz nulla nulla pont -Dolgozó hivatalosan adózva kaphat 200.000Ft nettót.

17 II. Most jön az állam megértése és segítsége Fekete munka felszámolása állami összefogással 1. Mit kapna a dolgozó 2. Mit kapna a vállalat 3. Mit kapna az állam

18 II. Most jön az állam megértése és segítsége Fekete munka felszámolása állami összefogással Vegyük az 5 év feletti szakmunkás példáját 2009-ben érvényes jogszabályok szerint: 1 fő szakmunkás keresne 1 hónapban 200.000Ft/hó nettót = 100% teljesítménynél A vállalatnak kerülne 500.000Ft-jába = bruttó bruttó (bruttó bér + összes közteher) Az állam ÚGY ADNA, HOGY NEM VESZ EL az 500.000Ft-ból 30%-ot = 150.000Ft-ot. A 150.000Ft-ból 30%-a a szakmunkásé lenne azaz 45.000Ft. A vállalat kapna 105.000Ft-ot, azaz a 150.000Ft 70%-át.

19 II. Most jön az állam megértése és segítsége Fekete munka felszámolása állami összefogással 1. Mit kapna a dolgozó A FENTIEKRE FIGYELEMMEL - 1 fő szakmunkás kapna 200.000 Ft-ot hivatalosan - Államtól kapna 45.000 Ft-ot hivatalosan = az összesen 245.000 Ft /fő. EHHEZ KÉPEST AZ INFORMÁCIÓINK SZERINT - 2009-ben kapott 100.000Ft nettót hivatalosan - 100.000Ft-ot zsebbe = összesen kapott 200.000Ft nettó /hó feketén és fehéren.

20 II. Most jön az állam megértése és segítsége Fekete munka felszámolása állami összefogással 2. Mit kapna a vállalat 1 fő után 105.000Ft-ot ezért ő vállalná: a) hogy feketén nem dolgozik és nem dolgoztat b) 5 évig megtartja ezt a munkahelyet c) 5 év alatt + 1 szakmunkást biztosít kapacitása figyelembe vételével Minden szakmának meg vannak a gazdasági kapacitás számai a termelékenység figyelembe vételével. Pl.: 1fő szerelőnek kell 1,5 állás, amiben 1db emelőnek kell hogy legyen. Tehát: 2 fő szerelőnek kell 3 állás 2db emelővel, ezzel tudnak 100% munkát teljesíteni.

21 II. Most jön az állam megértése és segítsége Fekete munka felszámolása állami összefogással 3. Mit kapna az állam - vásárlóerőt teremtene - a fekete gazdaságot visszaszorítaná - a jelenlegi állapothoz képest több mint 50%-os plusz bevétele keletkezne (ÁFA, SZJA, járulékok) (ÁFA, SZJA, járulékok)

22 Fekete munka felszámolása állami összefogással És mindenki boldog, míg meg nem hal.


Letölteni ppt "Fekete munka felszámolása állami összefogással. I. Gazdasági rendszerváltás azonnal, mert nincs idő tovább várni. A fekete gazdaság azonnali megszüntetése."

Hasonló előadás


Google Hirdetések