Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hogyan maradhatunk tiszták szennyes áradatban? Ruhája szegélye piszkos; nem gondolt a jövendőre. Szörnyű mélyre süllyedt, nincs vigasztalója. JSir 1, 9.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hogyan maradhatunk tiszták szennyes áradatban? Ruhája szegélye piszkos; nem gondolt a jövendőre. Szörnyű mélyre süllyedt, nincs vigasztalója. JSir 1, 9."— Előadás másolata:

1 Hogyan maradhatunk tiszták szennyes áradatban? Ruhája szegélye piszkos; nem gondolt a jövendőre. Szörnyű mélyre süllyedt, nincs vigasztalója. JSir 1, 9 Boldog, aki vigyáz, és őrzi ruháját… Jel 16, 15 Összeállította: Pálhegyi FerencA képek forrása részben: Internet

2 Ha ránk zúdul a szennyes áradat… önzés gyűlölködés felelőtlenség szex szeretet nélkül abortusz válás hűtlenség irigység Ki lehet térni előle?

3 Élj úgy, mint a remete, aki tiszta akar maradni a világ szennyétől!? Ne nézz oda! Ne menj oda! Ne is érintsd! De Jézus így imádkozott: Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól. Jn 17,15

4 Jól teszed, ha nem mész oda, ahol megfertőzhetnek Trágár beszéd Korrupt kollégák Rossz társaság Ivócimborák Szexuális erkölcstelenség De még jobban teszed, ha megerősíted lelki immunrendszeredet A látóhatárig elterülő árvizet nem tudod kikerülni

5 Mit tehetsz, ha az Úr a mocsárban fuldoklók (szenvedélybetegek, prostituáltak, bűnözők) mentésére küld? A mentő is besározódikVan védő felszerelésed? Ef 6, 10-18 A lelkigondozó is „bemosakszik” beszélgetés előtt. Utána is újra „meg kell mosakodnia” (Gyökössy) Légy őszinte magadhoz: Valóban Isten küldött fuldoklókat menteni, vagy te is dagonyázni szeretnél a sárban? A megfürdött disznó sárban hentereg 2Pt 2, 22

6 Ha lelkileg sterilen szeretnél élni (remete módjára) • soha nem nézhetnél tévét • nem beszélhetnél a szomszédoddal • nem vehetnél kézbe egy napilapot sem • nem mehetnél ki az utcára Nem tudjuk elhagyni életközegünket A halak sem tudnak elmenekülni a szennyezett tóból Mit tehetünk?

7 Ebből az üvegből hogy lehetne eltávolítani a levegőt? Ki lehet szivattyúzni és lezárni. Ennél jobb ötlet: színültig megtölteni folyadékkal Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon! Kol 3, 16 Teljetek meg Lélekkel! Ef 5, 18 Erősítsük meg lelki immunrendszerünket!


Letölteni ppt "Hogyan maradhatunk tiszták szennyes áradatban? Ruhája szegélye piszkos; nem gondolt a jövendőre. Szörnyű mélyre süllyedt, nincs vigasztalója. JSir 1, 9."

Hasonló előadás


Google Hirdetések