Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tél Visegrádon Ajánlatunk cégeknek, családoknak, pároknak, baráti társaságoknak GOLD MÉDIA ART KFT. 1704 Budapest Pf. 126. Tel.: 06-1/290-0630 Fax.:06-1/297-4107.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tél Visegrádon Ajánlatunk cégeknek, családoknak, pároknak, baráti társaságoknak GOLD MÉDIA ART KFT. 1704 Budapest Pf. 126. Tel.: 06-1/290-0630 Fax.:06-1/297-4107."— Előadás másolata:

1 Tél Visegrádon Ajánlatunk cégeknek, családoknak, pároknak, baráti társaságoknak GOLD MÉDIA ART KFT Budapest Pf Tel.: 06-1/ Fax.:06-1/ Mobil: 06-30/ * Az elkészített dia bemutató a Gold Media Art Kft saját szellemi terméke, annak engedélye nélkül sem részben sem egészben nem használható fel!

2 A visegrádi étterem A vadászcsárda egy álomként született újjá, a Dunakanyar fölé magasodva egyedülálló kilátással a Fellegvárra. Az volt a cél mind a tervekben, mind a kivitelezésben, hogy ne vesszen el a hely intimitása, a táj egységes képe és a természeti szépségek, így a fákat beépítették az épületbe, érintetlenül hagyva lombkoronájukat. Az étterem Vendégei kiléphetnek az id ő adta keretekb ő l, elfeledve a mindennapjaik gondjait-bajait, s zavartalanul élvezhetik a - Visegrád egyedi, történelmi hangulatával megf ű szerezett - szívvel és lélekkel készült ételek, finom borok együttes ízét.

3 Az étterem egyedülálló fekvésének köszönhet ő en tökéletes helyszínéül szolgál karácsonyi, évzáró rendezvények számára, akár hajnalig tartó mulatozásra. A havas táj, a téli Dunakanyar szépségeiben legkellemesebben éttermünkb ő l gyönyörködhet. Az élményt a fehér asztal örömeivel és a kandallóban ropogó t ű z varázsával tudjuk fokozni. Legyen szó akár karácsonyi vacsorákról, céges évzáró rendezvényekr ő l, az étterem kit ű n ő választás. Vendégeinket forralt borral köszöntjük és olyan karácsonyi ízekkel kényeztetjük, mint a szegedi halsaláta, Tokaji borleves fahéjas habgaluskával, gesztenyével etetett és töltött pulyka, aszaltszilvával töltött pulykamell, madártej duplahabbal kristálytálban vagy a kihagyhatatlan beigli-variációk. A helyszín

4 Téli rendezvényajánlataink Téli szarvasgombavadászat összekötve szarvasgombás ínyenc vacsorával Borvacsora Idegenvezetéssel, forralt borozással és sült gesztenyével, házi forró-meggyes- mákos lepénnyel összekötött séta a Királyi Palotában Téli Olimpia a Nagyvillám sípályán – síelést és snowboardozást oktatunk, de lehet szánkózni és fánkozni is óriás gumibels ő knek kialakított pályán. Interaktív Kvíz show (vezetéknélküli szavazógépekkel, vacsora után remek program) „Fortuna Est” – nem egyénileg, csapatban mérik össze szerencséjüket a vendégek. Team-roulette, Lovi-fogadás, Micky-mouse race, „kockavetés” stb. „Parázs-varázs” grill party Éjszakai kalandtúra a környez ő erd ő kben (1,5-2 óra) forralt borral, igény szerint mini jagermaister keresés... Éjszakai korcsolyázás Leányfalun zenével és éttermi kitelepüléssel Különleges élmény ajánlatunk a t ű z és a látvány jegyében: Fáklyás malacsütés tandoor-ban sült szárnyasokkal, chapatival, tárcsán sült pecsenyékkel és grill húsokkal kombinálva! Ételsoraink csupán kiindulási pontként szolgálnak, minden ötletre, javaslatra nyitottak vagyunk.

5 Borvacsora Menü - Borvacsora Vargánya falatkák bazsalikomos pesto-val, sárgarépás rostkenyér toaston Irsai Olivér (Hilltop borászat) – Neszmély Ördöghal ceviche korianderes zöldcitrom salsával Somlói Juhfark (Inhauser István) 2005 – Somlói borvidék Fogasfilé Kárpáthy módra petrezselymes burgonyával és turbolya szénával Badacsonyi Szürkebarát (Szeremley Huba) 2004 – Balatoni borvidék Színes borskéregben sütött kacsamell legyez ő, mézes, balzsamecetes Kadarka zselével, áfonyás burgonyakroketten tálalt pirított zsályaszalmával Kadarka (Takler Ferenc) – Szekszárdi borvidék Bélszínérmék borókás vörösboros libamájraguval, rókagombás rizses burgonyafészekkel, konyakos vöröshagymalekvárral Egri bikavér (Vincze Béla)-2002-Egri borvidék Körte Szép Heléna módra Tokaji Aszú 3 puttonyos (Chateau-Megyer) – 2000 – Tokaji borvidék

6 Szarvasgomba vadászat – avagy vadássza le ebédjét Szarvasgombavadászat kezdete: 10:00 Gyülekez ő : Visegrád, Étterem A túrát követ ő en a "zsákmányt" éttermünkben el is fogyaszthatják. Limbert János mesterszakács az alábbi ételsort ajánlja szarvasgombához: "Variációk szarvasgombára" menüajánlatunk: Szarvasgombás, vajas pirítós lágy tojással Bazsalikomos vargányaleves Szarvasgombás, vargányás penne Rókagombás jércemell Körte Szép Heléna módra vagy Baconbe göngyölt aszaltszilvával töltött libamáj, fehér szarvasgomba olajjal Bazsalikomos vargányaleves Fogas Kárpáthy módra Szarvasgerinc szarvasgomba forgáccsal és áfonyás lilahagyma lekvárral, burgonyafánkkal Körte Szép Heléna módra, szarvasgombás mézzel és citrom sorbet-al

7 Ünnepi menüajánlataink - Ínyencekt ő l, Ínyenceknek 1 - “Jeges érintés” menü 4400 Ft/f ő Vegyes ízelít ő : Gesztenyés pulykarolád snidlinges burgonya salátán Erdélyi padlizsánkrém Hegyi f ű szerekkel ízesített kecskesajt F ő ételek: Aszalt szilvával töltött pulykamell bacon köntösben Négymagos sertéssz ű z rántva Zelleres burgonya püré Flambírozott ő szibarack Erdei gombás rizs Szeszélyes séf saláta Édes b ű nbeesés - desszert válogatás: Gesztenye moussal töltött csokicsésze Trüffel csokigolyó Vanília fagylalt mézes tökmagolajjal csurgatva

8 Ünnepi menüajánlataink - Ínyencekt ő l, Ínyenceknek 2- “Lepencei” menü 4800 Ft/f ő Hideg el ő étel: Lepencei fogastekercs fürjtojás salátakanapén Leves: Harcsa halászlé F ő étel: Dióval és aszaltszilvával töltött pulykamell, rumos gesztenyemártással és burgonyafánkkal, zöldf ű szeres rizzsel Desszert: Gesztenyepüré

9 Ünnepi menüajánlataink - Ínyencekt ő l, Ínyenceknek 3-4- Fagyöngy menü 4800 Ft/f ő Hideg el ő ételek Szegedi halsaláta Marinirozott pontyszeletek Szivárványos t ő kehaltekercs zelleres burgonyatalpon Levesek: Dunakanyari halászlé bográcsban Gyöngyösleves lúdgégetésztával F ő ételek: Harcsapaprikás Fogasszeletek tésztaköntösben T ű zdelt bébi pulyka gyümölcságyon Négymagvas rántott pulykamell, Remulad mártással Parajos Lumaconi (Vegetáriánus fogás) Köretek: Túróscsusza Steak burgonya Zöldséges rizs pilaf Burgonyakrokett Salátabár Desszertek: Madártej duplahabbal Diós-mákos beigli, Mákos guba vanília fagylalttal Jégvirág menü 5500 Ft/f ő El ő ételek Csirkemáj pástétom borzselében Fogastekercs Munkácsy módra Padlizsánkrém lilahagymával Colbert sertéssz ű z Levesek A ház specialitása: Vadraguleves cibóban Halászlé F ő ételek Lazacsteak rózsaborsmártással Rozmaringos pulykamell grillezve Bórokás-mézes vaddisznósült Pácolt Argentia malaclapocka Mediterrán sült zöldségek Nyárson sült szárnyasok trancsírozva sibedával Grillezett gombafejek juhtúróval töltve Köretek Erdészburgonya, Zöldséges piláf Zöldségnyárs Flambírozott gyümölcsök Pita Desszertek Mákos guba akácmézzel pergetve Profiterol, Rétes variációk, Házi krémes

10 Ünnepi menüajánlataink - Ínyencekt ő l, Ínyenceknek 5- “Hópehely” Svédasztalos menüajánlatunk 4900 Ft/f ő El ő ételek: Keszthelyi fogastekercs Aszalt gyümölcsökel mozaikolt pulyka pástétom Marinírozott halszeletek Majonézes kukorica saláta, virslisaláta, Cézár saláta Levesek: Dunai halászlé Tárkonyos vadraguleves Tokaji borleves F ő ételek: Hawaii pulykamell Harcsapaprikás Juhtúróval töltött jércemell Sertéscsülök pékné módra Debreceni töltött káposzta (füstölt csülökkel, sok tejföllel tálalva) Tejszínes-vargányás-szarvasgombás penne Köretek: Flambírozott gyümölcsök Tepsis burgonya, Cs ő ben sült brokkoli, Grill zöldségek, Sáfrányos rizs Salátabár dresszingekkel, olajos magvakkal Desszertek: Diós, mákos, gesztenyés beigli Madártej, Gesztenye alagút, Mákos guba

11 Italcsomagjaink 3700 Ft/f ő Apritif: Villám koktél Narancs juice Mézes barack pálinka Étkezés alatt 3 órás id ő tartamra Szekszárdi Kékfrankos vörösbor Szekszárdi Chardonnay, Csapolt sör, Szénsavas és rostos üdít ő k, Ásványvíz, Kávé, tea Vendégeinket érkezéskor mézes, szegf ű szeges forralt borral és a kandallókban ropogó t ű z melegével várjuk. Igény szerint a bor mellé sült gesztenyét és meleg teát szolgálunk fel. További aperitif ajánlatunk: - Mézes barack pálinka - Nagyvillám koktél - 100% narancs juice

12 „ÍzVadászat” Hagyományos vadász ételek és italok, a Pilisi erd ő sség legkiválóbb vadjaiból, a legfinomabb erdei gombák kíséretében diszkoszban és serpeny ő ben tálalva. Menüajánlatunk: Érkezéskor: Vadászkoktél-Vadászleves erdei gombákkal-Diszkoszban sült vaddisznó erdészburgonyával és pezsg ő s káposztával-Serpeny ő ben tálalt vadszárnyasok erd ő kertek ízeivel-Vadászkehely Gourmet Vadász "Pilisi erd ő k és mez ő k vadászterületeir ő l kerülnek az asztalra pompás vadak, remek erdei gombák és a bel ő lük elkészített hagyományos ételek. Éttermünkben 21 évre nyúlnak vissza a vadételek speciális elkészítésének tradíciói. Menüajánlatunk: Érkezéskor Vadász Koktél-Pácolt Szarvassonka saláta ikebanán, mézes balzsamecettel-Gyöngyös er ő leves vadhúsos derelyével- Szarvassteak rókagomba paprikással, zöldmetélttel és házi burgonyafánkkal Mákparfé szederzsellével

13 „ÍzVadászat” - Nagyvillám Vadászcsárda módra Programajánlat „ÍzVadászat” Programajánlataink a teljesség igénye nélkül: Íjászat Agyaggalamb lövészet Vadetetés, vadgondozás Játékos Trófea Vadászat - GeoChallenge Éjszakai vadmegfigyelés Szarvasgomba vadászat

14 Reneszánsz nap VisegrádonLegendák nyomában A legendák nyomában programunk egyesíti a modern technikát egy játékos lovagi torna elemeivel, mint íjászat, dárdavetés és középkori ügyességi játékok. Izgalmas kalandjáték akár 10, akár több száz f ő s csoportok részére. A játék helyszíne a gazdag történelmi múlttal rendelkez ő Visegrád. A Fellegvár és Salamon torony múlt idéz ő falai, a Sibrik dombon található castrum romjai és még számos emlékm ű, továbbá a csodálatos természeti értékek megismerése közben, a csapatok „legendásan” kalandos játéknak lehetnek f ő szerepl ő i.

15 Reneszánsz nap VisegrádonLegendák nyomában-Nyomozás és Kicsvadászat A csapatok azaz különböz ő lovagrendek, miközben a GPS készülékeknek, térképeknek köszönhet ő en egyre több információt gy ű jtenek össze a kincs elhelyezkedésére vonatkozóan, ki kell állniuk a hét próbát is egyes állomásokon. A középkori jelleg ű csapatépít ő gyakorlatok, logikai és ügyességi játékok remek szórakozást ígérnek! A "Lovagi 7 próba" választható feladatai - a teljesség igénye nélkül Dárdahajítás, íjászat, csatacsillag dobás, „lovas-verseny”, átkelés a mocsáron, Királykisasszony kiszabadítása a toronyból hídépítés „építsünk várat” feladat

16 Reneszánsz nap VisegrádonLovagi lakoma A reneszánsz sokkal több, mint m ű vészeti stílus: életérzés, gondolkodásmód, világnézet. A hangsúlyt a földi életre és annak szépségére, a természet és az ember alkotta értékekre helyezték. Az új korszak tehát igencsak kedvezett az asztali örömöknek is. A középkor markánsan f ű szerezett étkei után ismét a pikantériáé lesz a f ő szerep. A magyar gasztronómiában Mátyás király nevével fémjelezett korszak igazi áttörést hozott. A f ő úri és királyi asztalok kínálata b ő séges és választékos volt. Mátyás udvarában sokféle vadat és halat szolgáltak fel, er ő sen érvényesült az olasz hatás az étkezésben. Mátyás korabeli lakomák pompáját és ínycsiklandozó fogásait szeretnénk feleleveníteni Reneszánsz Királyi Lakománk keretén belül a Fellegvár szomszédságában található visegrádi rendezvényhelyszinünkön. Menüajánlatunk A fejedelmi lakoma alatt kézzel-lábbal esznek a vendégek. (ev ő eszközt csak kés ő bb ajánlunk, ha nagyon szükséges) Bográcsból kínált Tárkonyos-tejfölös vadászleves melyet friss cipóval kanalazhatnak a Vendégek Reneszánsz tál – A Pilisi erd ő legfinomabb vadjai (egészben sült szárnyasok, kacsa, fácán, jérce és a pilisi erd ő ség legfinomabb vadjai. Köretként könny ű, párolt zöldségeket, héjában sült burgonyát snidlinges mártással és friss salátákat szervírozunk.) Gyümölcsös lepény A lakomához kancsóból finom bort kínálunk.

17 Reneszánsz nap VisegrádonReneszánsz programajánlataink Külön megrendelés esetén, fejedelmi m ű sorokkal, játékokkal szórakoztatja a vendégeket a király udvarmestere. A m ű sor a reneszánsz lovagi élet mozzanatait idézi fel, hangulatos lantzene feledteti a jelen kor rohanását és varázsolja el ő, a magyar történelem e fényl ő korszakának világát. Reneszánsz zenekar Lovagi torna (csatacsillag dobás, íjászat, dárdahajítás) Borivó verseny Középkori táncok Hastáncbemutató Sajtkóstoló Borbarangoló Udvari karikatúrista Esti séta a Fellegvár teraszain Séta a Királyi Palotában és idegenvezetés t ű znyel ő Reneszánsz pékség

18 Reneszánsz nap VisegrádonSzakács Olimpia A nap programjának és a f ő z ő verseny szabályainak ismertetésével kezdjük a tréninget. A résztvev ő ket kisebb csapatokba osztjuk és átadjuk számukra a szükséges felszereléseket, eszközöket. Ezt követ ő en kezdetét veszi a vetélked ő, melynek keretén belül a csapatok feladata, hogy a leghatékonyabban összegy ű jtsék GPS készülékek és egy „vaktérkép” az ételhez és terítéshez szükséges hozzávalókat és elkészítsék az ételt. Az a csapat nyer, amelyik a leghatékonyabban dolgozik együtt és a leggyorsabban, taktikusabban, hiszen az optimális útvonal kiválasztása stratégiát igényel. Természetesen ebb ő l a programajánlatunkból sem hiányozhat a humor. Hasonlóan többi programajánlatunkhoz a f ő z ő verseny is rugalmasan alakítható és variálható. A csapatok f ő zhetnek egymásnak, vendégülláthatnak más csapatokat, készülhetnek hangulatos erdei piknikre …

19 Reneszánsz nap VisegrádonKülönleges programajánlataink-csapatépítéshez is Keverem, kavarom, feldobom, elkapom (legtöbbször) és megiszom! Önállóan, rendezvények egyik elemeként, vagy akár konferenciához, esetleg vacsorához kapcsolódóan érdemes választani ezt a programelemet. Az italokat, a kellékeket, az eszközöket a hozzávalókat és a mixereket mi biztosítjuk! Helyszín és id ő járás független program, ahol az alkoholos és alkoholmentes italokat a vendégsereg készíti egymásnak és magának. Megtanulhatóak itt a legdivatosabb és a legízletesebb koktélok receptjei mellett a díszítés fortélyai is és természetesen néhány mesterfogást is el lehet sajátítani. A legfontosabb pedig az, hogy a frissen szerzett új tudást a gyakorlatban azonnal ki is lehet próbálni. Ha pedig már megvan az alaptudás, indulhat a verseny! Gyorsaság, ügyesség, kreativitás és csapatmunka szükséges ahhoz, hogy a leggyorsabb, a legízletesebb, a legszínesebb koktéljainkat a szakért ő kb ő l és a résztvev ő kb ő l álló zs ű ri valóban a legjobbnak min ő sítse. Ha már koktél, akkor hivatásos ital-zsongl ő rök prudukcióját is megnézhetjük, de egy kis id ő re akár hastáncosok elkápráztathatnak minket tánctudásukkal. Ha pedig angolosan múlatnánk az id ő t, sétáljunk be a szivarszalonba, vagy ha mégis inkább egy kis Amerikát csempésznénk az esti programba, akkor válasszunk a koktél-kavarós-kavalkád mellé egy casinó programot! Koktélvarázs

20 Reneszánsz nap VisegrádonSzivar szalon A szivarok egzotikus világa, a karibi szivarvilág titkainak felfedezése A SZIVAR a fejlett asztali kultúra koronájának tekinthet ő. Nincs jobb mint vacsora után egy jó „Pantinella” vagy kandallónk mellett egy Double corona” (Marcus del Monego) – de még a kandalló se fontos (de mi biztosítjuk) Don Cortobez szivarspecialista kóstolóval egybekötött szivarbemutatója. Dekoratív szivarszigeten a Buena Vista – Mariachi lágy dallamai mellett: nemes párlatok, min ő ségi borok, egzotikus koktélok randevújában történik a méltán világhír ű szivarok és elengedhetetlen kellékeinek bemutatása. Ismertetjük a szivarozás történetét Colombustól napjainkig. Szivarprezentációnk során megtudhatja: honnan származik, hogy készül, milyen aromájú az igazi karibi szivar miként befolyásolja a szivar színe, alakja és származási helye a füst er ő sségét, ízét, a dohányzás élményét útmutatót nyújtunk a helyes szivarvágáshoz, és a szívás mikéntjéhez, hogy a maximumot tudjuk kihozni szivarunkból bemutatót tartunk a szivar tárolásának, érlelésének helyes módjairól

21 Reneszánsz nap VisegrádonKeleti Örömök A vízipipát els ő sorban az arab országokban szeretik és ismerik. Ott ez az emberek mindennapi használati tárgya. Vízipipa mellett beszélgetnek, gondolkodnak, pihennek, szórakoznak. Törökországban a török almatea mellé elengedhetetlen az almaaromájú vízipipa. Szertartásosan, hosszú órákon keresztül elpipázgatnak. Lenyugtat és lecsendesít, kissé bódulttá tesz. Lényegében egészségesebb a cigarettázásnál, hiszen a forró füstöt a pipában lév ő hideg víz valamelyest leh ű ti. A pipázás jó egy órás elfoglaltság, hiszen a benne lév ő dohányadag b ő ven elegend ő. S ő t nagyobb társaságoknak is kit ű n ő id ő töltés. Különböz ő gyümölcsíz ű aromákat prezentálunk (alma, cseresznye, banán, barack, menta). Vizipipa szalon

22 Reneszánsz nap VisegrádonCsokimanufaktúra Ma már összejövetelek, partik fénypontját jelentik a különböz ő csokoládé fondük. Friss karibi gyümölcsök, vagy nagymamáink receptje szerint aszalt gyümölcsfák termése lágyan olvadt tej- vagy étcsokoládé palástban, alkohollal vagy alkoholmentesen, az Ön igényei szerint, mézes capelliniben, Bagaméri tölcsérben, vagy azték gyümölcsnyársakon szervírozva, leheletfinom mandulaforgácsok, színes cukorkonfettik, vagy rézmozsárban ő rölt diókorona kíséretében tálalva. A csokoládé fondüt apró mécsesek izzítják, és gyümölcs jairdanettek ölelik. A csokoládé nyársacskákat brightoni capellinikben szervírozzuk. Vendégeinket az egykori angol gyarmatok delikát gyümölcseivel kápráztatjuk el. Csoki fondü-Csoki szök ő kút

23 Reneszánsz nap Visegrádon Pálinkakóstoló Tapasztatalataink szerint, ez a kóstolással egybekötött bemutató a rendezvények, fogadások sikerének aperitifje. Pálinkafelismer ő verseny Hagyományos ízek és ízes hagyományok! Fogadás 1 pálinkával, pogácsával. Pogácsa és sajtfalatok az egész program alatt (igény szerint sajtfondü). A pálinkafelismer ő verseny ismertetése majd bonyolítása. Min. 8 pálinka ismertetése bemutatása, kóstoltatása név szerint, majd rövid szünet (táncos blokk) után a pálinka anonym visszakóstoltatása. Tippszelvény segítségével jelölhetik a vendégek az általuk felismertnek vélt pálinkát.

24 Reneszánsz nap Visegrádon Gourmet Kávé és Teaház A tea a kelet illata, a császárok meséje, a megbékélve haladó id ő ritmusa. Egy feledésbe merült ceremónia reneszánsza, egy igazi gasztronómiai unikum! Kiállítások, vásárok, rendezvények leglátogatottabb pavilonja! A tea a magunkra szánt pillanat öröme. Szemet és fantáziát gyönyörködtet ő teapavilonunknál különlegesebbnél különlegesebb kínai, japán, orosz, indiai és ceyloni teakeverékeket ízlelhetnek meg kedves vendégeink. A teaházhoz külön kérésre korh ű Thonett asztalokat és székeket tudunk biztosítani. Az Ön kezében a döntés – B ű völjük el vendégeinket!

25 Reneszánsz nap Visegrádon SushiMoshiMoshi Bevezetünk a legnépszer ű bb japán ételek elkészítésének titkaiba és a teaszertartás momentumaiba. Megtanulhatsz néhány japán kézm ű ves technikát és alapvet ő udvariassági formulát. Felpróbálhatod a jakatát és felpróbálhatod az igazi japán papucsokatis. Ismerkedés a japán kultúrával Témák Japán gasztronómia – szuschi, maki, mizo leves, tempura készítése és tálalása - mivel hidegkonyháról van szó, rendezvényteremben is lebonyolítható Szaké – fogyasztási módok, típusok és kóstolás Teaszertartás – fogd meg a pillanatot és figyelj önmagadra, a részletekre Csoportban az er ő Japán nyelv- japán észjárás Protokoll Origami Hagyományos japán viseletek A szamurájok világa – BUSIDO Szimbólumok, figurák, mangák és egyéb érdekességek különleges világa – vetítéssel egybekötve A határozott „nem” kerülése azaz „Nem szokott teát inni?- Igen, nem szoktam” kommunikáció

26 Köszönjük megtisztel ő figyelmüket, kérje árajánlatunkat ben, vagy telefonon! Üdvözlettel a Gold Media Art Kft és a Nagyvillám Vadászcsárda csapata További téli ünnepi ajánlatainkért tekintse meg bemutatónkat


Letölteni ppt "Tél Visegrádon Ajánlatunk cégeknek, családoknak, pároknak, baráti társaságoknak GOLD MÉDIA ART KFT. 1704 Budapest Pf. 126. Tel.: 06-1/290-0630 Fax.:06-1/297-4107."

Hasonló előadás


Google Hirdetések