Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Homlokzatok energetikai megújítása, kerámia szerelt homlokzatburkolatokkal Cságoly Zoltán okl. építészmérnök szaktanácsadó.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Homlokzatok energetikai megújítása, kerámia szerelt homlokzatburkolatokkal Cságoly Zoltán okl. építészmérnök szaktanácsadó."— Előadás másolata:

1 Homlokzatok energetikai megújítása, kerámia szerelt homlokzatburkolatokkal
Cságoly Zoltán okl. építészmérnök szaktanácsadó

2 Mi indokolja az energiatudatos gondolkodásra való átállást?
Meddig érünk rá még? Fenntartható a jövő? Mit tehetek én? fenntartható jövő= hosszú távú gondolkodás! 2

3 Mi indokolja az energiatudatos gondolkodásra való átállást?
Energia válság (nem megújuló energiaforrások kimerülnek, fűtő-, és üzemanyag árak, rossz hatásfok) Ökológiai válság (természeti katasztrófák, ár- és belvizek, ipari katasztrófák) Klíma változás (az elmúlt 10 év volt a 10 legmelegebb év, a tendencia nő) Túlnépesedés (idén 7 milliárd, 2045-re 9 milliárd!) ig 70%-kal nőtt a világ CO2 kibocsátása Rendszeres szmog-riadók fenntartható jövő= hosszú távú gondolkodás! 3

4 Meddig érünk rá még? Nem igazán!
„…Roskadófélben van a ház, Hámlik le a vakolat, S a szél egy darab födéllel Már tudj’ isten hol szalad; Javítsuk ki, mert maholnap Pallásról néz be az ég... Közbevágott Pató Pál úr: „Ej, ráérünk arra még!”…” Nem igazán! Az éghajlatváltozás napjait ma éljük ! A változások és kiszámíthatatlan környezeti hatások részei lettek mindennapjainknak, közvetlenül érintenek. A lakosság nagy része elkezdett környezet - tudatosan gondolkodni. fenntartható jövő= hosszú távú gondolkodás! 4

5 Szemléletváltás és hosszú távú gondolkodás!
Fenntartható a jövő? ? . . . Szemléletváltás és hosszú távú gondolkodás! fenntartható jövő= hosszú távú gondolkodás! 5

6 Mit tehetek én? - Világszerte az épületek adják a CO2 kibocsátás több mint 30%-át Világszerte az épületek adják az energiafelhasználás 40%-át (ennek 55%-a a fűtés igény) Hazánkban a 4,1 millió lakás 70%-a szorul energetikai korszerűsítésre Az építőipari szektorban és a mérnökök kezében hatalmas potenciál van, hogy csökkentsük az energiafelhasználást és CO2 kibocsátást! fenntartható jövő= hosszú távú gondolkodás! 6

7 Mit tehetek én? fenntartható jövő= hosszú távú gondolkodás!
EU Épület energia-felhasználási direktíva elfogadott céljai: Épületek energiatanúsítványa 2020-tól új építésű épület csak A++ kategóriában kerülhet tető alá 2020-ig 20%-kal csökkenteni a fosszilis energia felhasználást és CO2 kibocsátást, míg ugyanilyen arányban növelni a megújuló energiaforrások felhasználását Hazai célok (Új Széchenyi Terv): Hagyományos és panel épületek felújítása Mintaprojektek (korházak, sportlétesítmények, termálfürdők) Évente hagyományos- és panel lakás újuljon meg új otthon épüljön Felújítás esetén minimálisan 60%-os energia megtakarítás, új épületek esetén az átlagos fűtési energia nem haladhatja meg a 25kWh/m2/év értéket Megújuló energiaforrások támogatása Egyéni célok: szemléletváltás, rövid távú döntések helyett hosszú távú koncepció fenntartható jövő= hosszú távú gondolkodás! 7

8 Miért érdemes a szerelt homlokzatburkolatot választani?
Mert a szerelt homlokzatburkolatnak számtalan műszaki előnye van a vakolt polisztirolhabos felújítással szemben! - Azonnal érezhető és közel 4%-kal alacsonyabb energiafelhasználás! - A szerelt homlokzatburkolat hagyja lélegezni az épületet szemben a ps. habbal, melynek gyenge a páraáteresztő képessége, és nedvesség hatására romlik a hőszigetelő tulajdonsága! Építészeti szempontból igényesebb, időállóbb megoldás! Nem jelentkeznek repedések a burkolaton! A szerelt homlokzatburkolatot nem károsítják rovarok, madarak! „A” -nem éghető- kategóriás tűzállóság szemben a „B” –éghető-kategóriával! Nagyobb a zajszigetelési tulajdonsága! fenntartható jövő= hosszú távú gondolkodás!

9 Miért érdemes a szerelt homlokzatburkolatot választani?
Mert a szerelt homlokzatburkolatnak számtalan „zöld” előnye van a vakolt polisztirolhabos felújítással szemben! - A burkolatok és kőzetgyapot természetes anyag, időállósága többszöröse a ps. habnak! - A hosszabb élettartam miatt nincs szükség az épület újraszigetelésre, míg a ps. hab élettartama év! Ps hab homlokzati felújítás kompletten és 25 évente jelentkezik! Ez kétszeresen terheli a környezetet: új tábla előállítása és a régit sem lehet újrahasznosítani! Az általunk forgalmazott anyagok természetes alapanyagokból készül, nem terhelik a környezetet és teljes mértékben újra felhasználható! A polisztirol hab alapanyaga nem megújuló alapanyag: nyersolaj és földgáz (az összes anyag inputjának 80%-a)! Hosszútávon nem tartható! Belátható a megtérülési idő! Hosszútávon olcsóbb! fenntartható jövő= hosszú távú gondolkodás!

10 A rövidtávon átgondolt pénzügyi döntések biztos, hogy kifizetődnek?
Átállítani a szemléletünket belátható időn belül megtérül! Tonality, Eternit életciklus év PS hab életciklus 20-25 év A hőszigetelt vakolati rendszer 25 év múlva már drágább mint a szerelt homlokzatburkolat! A rövidtávon átgondolt pénzügyi döntések biztos, hogy kifizetődnek? fenntartható jövő= hosszú távú gondolkodás!

11 Épület felújítás CREATON Tonality- és ETERNIT homlokzatburkolattal
Általános rétegrend: - Burkolat/homlokzati lap (Tonality, Eternit) - Távtartó profil - Légrés - Hőhídmegszakító alátét Szigetelőanyag Falazat fenntartható jövő= hosszú távú gondolkodás!

12 Épület felújítás CREATON Tonality- és ETERNIT homlokzatburkolattal – CREATON Tonality
Magas hőfokon égetett finomkerámia burkolat Németországból mm-ig 9 elemmagasság lépcső Kötetlen hossz mm közt 21, 26, 34 mm-es vastagság Karcsú keresztmetszet, beakasztóbordás merevítés Agyagtakarékos megfogatás Gyors szerelés, helyszíni megmunkálás Finom- és normálfugák 3-féle alrendszer (ADS, BAS, CLS) Magas szilárdság, kis önsúly 4 színcsalád, több mint 50 standard szín Kerámia árnyékoló családok: Lamella, Bagett, Négyzetes Anti Grafiti fenntartható jövő= hosszú távú gondolkodás!

13 Épület felújítás CREATON Tonality- és ETERNIT homlokzatburkolattal – CREATON Tonality
Elsődleges alszerkezet (távtartó konzol) Adaptív alszerkezet ADS BAS CLS fenntartható jövő= hosszú távú gondolkodás!

14 Épület felújítás CREATON Tonality- és ETERNIT homlokzatburkolattal – CREATON Tonality
Adaptív alszerkezet ADS BAS CLS fenntartható jövő= hosszú távú gondolkodás!

15 Épület felújítás CREATON Tonality- és ETERNIT homlokzatburkolattal – CREATON Tonality
fenntartható jövő= hosszú távú gondolkodás!

16 Épület felújítás CREATON Tonality- és ETERNIT homlokzatburkolattal – CREATON Tonality
fenntartható jövő= hosszú távú gondolkodás!

17 Épület felújítás CREATON Tonality- és ETERNIT homlokzatburkolattal – CREATON Eternit
Nagytáblás szálcement burkolat Németországból és Belgiumból 1250,1500/2500,3100 mm-es táblák Helyszíni vagy gyári megmunkálás 8, 12 mm vastagságban Fa-, alumínium alszerkezet, látszó- vagy rejtett rögzítés Több mint 120 különböző szín és felület, anyagában színezett, vagy felületén színezett Gyors szerelés EPDM fugaszalagok, kiegészítők, vízszintes alu profilok Kis önsúly 7 termék család, + beltéri alkalmazások Anti Grafiti (egyes termékeknél) fenntartható jövő= hosszú távú gondolkodás!

18 Épület felújítás CREATON Tonality- és ETERNIT homlokzatburkolattal – CREATON Eternit
Alszerkezet: FA FÉM Rögzítés: LÁTSZÓ: csavar szegecs REJTETT: Tergo Ragasztás fenntartható jövő= hosszú távú gondolkodás!

19 Épület felújítás CREATON Tonality- és ETERNIT homlokzatburkolattal
A hőszigetelés és időjárás elleni védelem szerkezeti elválasztása Időjárástól független, gyors beépítés Precizitás, előregyártás lehetséges a szabásnál és furatkészítésnél Hővédelem: tetszőleges vastagságú hőszigetelés beépíthető Tűzvédelem: nem éghető, anyagosztály A1 és A2 Páravédelem: az építésből és a használatból adódó nedvesség a légrésen keresztül távozik Hangszigetelés: a beépített homlokzati rendszer a hangszigetelési értéket 9-11 dB-lel javítja Ökológia: a rendszer természetes alapanyagokból készül, teljes egészében bontható és újrafelhasználható Igényes, magas élettartamú termékek (70-80 év) fenntartható jövő= hosszú távú gondolkodás!

20 Termékeink és a környezetvédelem
mészkő homok víz levegő cellulóz Összetevő alapanyagok: természetes, megújuló, vagy kimeríthetetlen forrás Eternit/Tonality gyártása: tiszta, alacsony energiafelhasználású technológia, minimális környezeti behatással Environmental Product Declaration (EPD): független vizsgálat a gyártási technológia- és a termék (teljes élettartalma alatt) környezetre tett hatásairól Az EPD meghatározza az alapanyag felhasználás-, energiafelhasználás- és melléktermék kibocsátás mennyiségét A szálcement és kerámia termékek teljes egészében újrahasznosíthatóak alapanyagként részben a cementgyártásban, vagy útépítésben.

21 Passzív ház - Eternittel
Termék: Eternit Natura Családi ház - Weißenburg, Németország Fa falszerkezet (34 cm+8) U = 0,11 W/(m²K) Fűtési energia szükséglet: 15 kWh/(m²év) Összes energia szükséglet: 55 kWh/(m²év) Miért választotta a Creaton-Eternit termékeit az építész? Igény a modern, egyedi megjelenésű homlokzatra Tudatos döntés a természetes anyag mellett Újrahasznosítás átszellőztetett falszerkezet növeli a passzívház hatásfokát Burkolat előnyei az előre gyártott építési technológiában Tartósság Gyors szerelés (előregyártás) EPD igazolás fenntartható jövő= hosszú távú gondolkodás!

22 VPOP Informatikai Főosztály Budapest – Hungária krt

23 Épületelújítás - Eternittel
Művészetek Háza Gödöllő

24 Épületelújítás - Tonality
Weöres Sándos Színház (HEMO) Szombathely

25 Email.: info@creaton.hu
"Változások idején a tanulóké lesz a Föld, míg a tanult emberek csodálatosan fel lesznek szerelkezve egy olyan világra, ami már nem létezik...„ Eric Hoffer Köszönjük figyelmüket! CREATON Hungary KFT 8960 Lenti, Cserépgyár u. 1 Tel.: (92) , (92) , (92) Fax.: (92) .: fenntartható jövő= hosszú távú gondolkodás!


Letölteni ppt "Homlokzatok energetikai megújítása, kerámia szerelt homlokzatburkolatokkal Cságoly Zoltán okl. építészmérnök szaktanácsadó."

Hasonló előadás


Google Hirdetések