Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 Ideális vezetőnek állította be magát.  Nem egy összefoglalt program, de számos olyan dolog szerepelt benne ami a későbbi náci Németország fontos.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " Ideális vezetőnek állította be magát.  Nem egy összefoglalt program, de számos olyan dolog szerepelt benne ami a későbbi náci Németország fontos."— Előadás másolata:

1

2

3  Ideális vezetőnek állította be magát.  Nem egy összefoglalt program, de számos olyan dolog szerepelt benne ami a későbbi náci Németország fontos mozgatórugója volt.  Föbb pontjai: -Anschluss Ausztriával -Antiszemita meggyőződés ( a zsidók támogatják a prostitúciót és terjesztik a szifiliszt) -Munkások megnyerése

4  -Demokrácia elhagyása, germán Führer államal kell felváltni  Három féle faj van: kultúrateremtő, kultúrahordozó és kultúraromboló  Meg kell akadályozni a zsidókkal való keveredést még a végleges megoldás előtt  Az árják között is vannak gyengék pl: homoszexuálisak.

5  Horogkereszt: Egyike a legősibb jelképnek, számtalan kultúrkörben használták. Jelentése Indiában jó szerencse, míg Kínában halhatatlanság volt. A magyar népművészetben is előfordul, tekerőlevél néven. Antiszemita töltését a 20. század elején kapta.

6  Leni Riefenstahl:  Hitlert Riefenstahl külseje és tehetsége egyaránt lenyűgözte. A rendezőnő szintén el volt ragadtatva Hitlertől. 1932-ben levelet írt neki, ezt követően találkoztak. Ennek következtében a rendezőnő Hitler propagandafilmesévé vált. Az első ilyen film A hit győzelme volt (1933),amelyet az 1934-es nürnbergi náci pártkongresszust megörökítő Az akarat diadala követett.

7  Hit győzelme:  http://www.youtube.com/watch?v=ahoA- QgcBuE http://www.youtube.com/watch?v=ahoA- QgcBuE  Akarat diadala:  http://www.youtube.com/watch?v=deoUXWms OEA&list=PLEFF86B9053FDD6CC http://www.youtube.com/watch?v=deoUXWms OEA&list=PLEFF86B9053FDD6CC


Letölteni ppt " Ideális vezetőnek állította be magát.  Nem egy összefoglalt program, de számos olyan dolog szerepelt benne ami a későbbi náci Németország fontos."

Hasonló előadás


Google Hirdetések