Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nemzetközi Nyári Fews Fejlesztőtábor Magyarországon

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nemzetközi Nyári Fews Fejlesztőtábor Magyarországon"— Előadás másolata:

1 Nemzetközi Nyári Fews Fejlesztőtábor Magyarországon
Balatonfüred, 2006

2 Célok 1. Megvalósítani egy integrált fejlesztő programot a sérültek esélyegyenlőségének növelésére. A halmozottan fogyatékos fiatalok habilitációját–rehabilitációját célzó tíz napot szerveztünk koncentrált továbbképzéssel és terápiával, a társadalmi beilleszkedés elősegítésére. Kiterjeszteni fiataljaink képességeinek vélt vagy valós határait, a "jé én is meg tudom tenni" érzés meglepetésével együtt. Sok-sok mókát, örömöt, vidámságot csempészni az életükbe.

3 Célok 2. Nemzetközi, informális oktatási projektet létrehozni, mely elősegítette közös európai kultúránk és örökségünk sokszínüségének, valamint közös alapértékeink jobb megértését, lehetőséget adott a fiatalok szolidaritásérzékének szabad kifejezésére, és segítette a diszkrimináció és a társadalmi egyenlőtlenség minden formájának megszüntetését. Önkéntes résztvevőkkel hasznosítani ezt az egyedülálló lehetőséget olyan pszichológiai kutatások elvégzésére, melyek a Williams szindrómás emberek alvási nehézségeinek leküzdését, és ezáltal tanulási képességeinek javítását célozzák.

4

5 Balatonfüred

6 Helyszín

7

8 Előkészítő találkozó

9 Eligazító értekezlet

10 Ismerkedési játékok

11 Közös strandolás

12 Gasztronómiai kirándulás

13 Esténkénti szabadidő

14 Szenzomotoros tréning

15 Speciális úszásoktatás

16 Zenei fejlesztés

17 Zenés gimnasztika

18 Táncterápia

19 Hidroterápia

20 Kutyaterápia

21 Művészetterápia

22 Drámaterápia

23 Kirándulások

24 Zséda koncert

25 Országbemutatók

26 Játék és sport a sportcsarnokban

27 Záró bemutatók

28 A tábor kiértékelése

29 Tábortűz

30 A záróbuli

31 A búcsú

32 Küzdelem a papírokkal 

33 Konklúzió A tábor fantasztikusan jól sikerült, tehát megérte a sok-sok erőfeszítést. Jobb információáramlás szükséges a partner-szervezetek vezetői, és a résztvevők között. Meg kell próbálni még több résztvevőt bevonni a program tervezésébe még a pályázatírási szakaszban (nem pedig később, amikor nehéz változtatni). „Egy bálnák megfigyelésére szervezett táborba ne hívj meg olyan résztvevőt, aki nem szereti az állatokat és ráadásul a vizet is utálja ”

34 Különleges értékeink 1. Kimagasló volumen és szervezettség köszönhetően a sok önkéntes tevékenységének is. Ilyen nagy létszámú, nemzetközi, sérülteknek kialakított, integrált fejlesztő tábort még soha senki sem szervezett (13 országra kiterjedő, több mint 207 résztvevővel a párhuzamosan rendezett magyar speciális táborral együtt). „Minden irányba” történő integráció (egészségesekkel, egyéb fogyatékosokkal). A legújabb tudományos eredményeknek is megfelelő, összetett fejlesztési rendszer. Folyamatosan értelmi, mozgásfejlesztési, társadalmi és kultúrális ismereteket szereztek úgy, hogy még élvezték is, mindezzel támogatva az előitéletek leküzdését is.

35 Különleges értékeink 2. A program sokszínűsége, változatossága. A folyamatos fejlesztések mellett nagy hangsúlyt kaptak az egymás hasonlóságait – különbségeit megismerő – elfogadó együttlétek, elősegítve a fiatalok társadalmi részvételét. Hasonló formában ugyanígy folytatható a program, országonként különböző helyszíneken. Tapasztalatszerzés céljából külső szakértők is bekapcsolódnak a projektbe (pl: egy ír tábor vezetője, vagy saját költségen a román ill. görög vezetők). Generáltuk több partner szervezettségi szintjének növekedését (pl: Romániában és Görögországban a hasonló egyesületek létrejöttét). Rugalmas alkalmazkodás a napi értékelések alapján a kisebb problémák megoldására. A nyilvánosság megteremtésének korszerű módszerei (internet, TV, DVD).

36 Eredményesség Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy egy független értékelőbizottság véleménye alapján, a 2006 évi nemzetközi fejlesztő táborunk programjával és lebonyolításával megnyertük az elmúlt "7 év egyik legkiemelkedőbb projektje" címet az Európai Unió Irodájától! Sok köszönet, és gratuláció minden résztvevőnek, közremüködőnek és támogatónknak! Az elmúlt hét év kb ifjúsági EU pályázatának, kb nyertese közül benne voltunk a 21 db. legjobb program között, a saját kategórián belül pedig (Hátrányos helyzetü fiatalok bevonása, fejlesztése) miénk lett harmadik legjobb program a hét év alatt az EU office értékelése szerint ☺. A fentiek alapján ezt a programot benevezték a Brüsszeli Európai Ifjúsági Hét (European Youth Week 2007) 2007 évi Európai Ifjúsági Díjára (European Youth Award 2007)!

37 Hálás köszönet minden támogatónknak!
Hasonlóképpen az anyag összeállításában résztvevő fotósoknak és videósoknak! © MWSzT, 2007


Letölteni ppt "Nemzetközi Nyári Fews Fejlesztőtábor Magyarországon"

Hasonló előadás


Google Hirdetések