Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kereskedelmi technikus leszek. Nem volt könnyű a döntés az érettségi után. Hová tegyek X-et? Mi legyek? Hová menjek? választott A választott képzés: felsőoktatás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kereskedelmi technikus leszek. Nem volt könnyű a döntés az érettségi után. Hová tegyek X-et? Mi legyek? Hová menjek? választott A választott képzés: felsőoktatás."— Előadás másolata:

1 Kereskedelmi technikus leszek

2 Nem volt könnyű a döntés az érettségi után. Hová tegyek X-et? Mi legyek? Hová menjek? választott A választott képzés: felsőoktatás 3-5 év:  más szakma, máshol:  kereskedelmi technikus 2 év:  marketing- és reklámügyintéző 1 év:  Alkalmazott? Vállalkozó? Kereskedő???

3 A helyzetem sajátos: Maradtam a suliban, minden ismerős, mégis más. Van miért fogni a fejem! Gyakran ugyanazok tanítanak akik eddig, de már másképp.

4 Persze azért nem minden változott! Van, ami maradt: LENGYEL GYULA KERESKEDELMI SZAKKÖZÉPISKOLA HÁZIREND Hiányzás igazolás! Az osztályfőnök vigyázó szeme. A már jól ismert csapat! Hát, igen.

5 Az érettségi mégis fordulópont volt: Már érettségizett felnőtt vagyok. Önálló életet élek. És persze nincs elég pénzem, így a hétvégén gyakran dolgozom. Így nehezebb szeretni! Ismétlik is gyakran! Mindent nekem kell csinálni!

6 Milyen vagyok? Kitartó. Kitartó. Hiszen két évre mondtam igent. Szeretem az iskolát. Szeretem az iskolát. De legalábbis jól megvagyok, mert 4 nap alatt van 28 órám. Szeretek dolgozni. Szeretek dolgozni. Hiszen hetente egy napot az iskola helyett a gyakorlaton töltök. Sőt! Még a nyári szünetből is 3 teljes hetet!

7 Az iskolán kívül: a gyakorlat A METRO-t mindenki ismeri, de mi olyan arcát is látjuk, amit más nem!

8 Természetesen a vevőtérben dolgozni még akkor is más, ha különben jól ismerjük az üzletet.

9 Van aki többet, van aki kevesebbet utazik a gyakorlatra. 2041 Budaörs, Budapark Keleti 3. 1097 Budapest, Gyáli út 35-37. 1616 Budapest, M3-as autópálya főúti leágazás

10 A szakmai és egyéb programok is kellenek: Idén itt is jártunk! Nemcsak a műsor felvétele volt izgalmas, de még az osztálypénz is gyarapodott! A marketing szakkiállítás nagyon jó volt!!! Epret sajnos csak papíron kaptunk! Hiszen az ő eladása volt a feladat!

11 A suliban sok mindent kell tanulnunk: Vezetés Üzleti kommunikáció Angol és német nyelv Testnevelés Marketing

12 A szakdolgozatnál mindezt fel is használjuk: Híres magyar borok, borvidékek Tényleg olyan különleges a borászat, mint gondolnánk?! Írunk ismert témákról:

13 "Terem itt ollyan bor, sűrű ötputtonos, Hogy ize az egész tájékkal rokonos, Benn a méhe zsongás aranyos lugasban, A méz édessége kissé fanyarabban, Napsugár zamata, villámlás deleje, Láva föld goromba Titani ereje Isak az első kortyban. Ki bőn nyelegeti, Fenségét nem érzi és elveszegeti, Soha fel nem fogja e Nectar beszédet: Meghalunk s egy tsepben itt az örök élet." (Psyché)

14 Julius Meinl első kávé és import áru üzlete Bécsben 1900 körül A kávé, a tea és az alkohol, mint az étkezési kultúra része

15 De sok más is érdekel minket: A hulladék hasznosítása

16 A viselettörténet „ A társadalom alapja – minél tovább töprengek, annál inkább elámulok rajta: a ruha!” (Carlyle)

17 A porcelán A hazai porcelángyártás története és eredményei A Herendi Porcelánmanufaktúra Rt.

18 És természetesen a kereskedelem szűkebb és tágabb szakmai kérdései: A display mintája Az óriásplakát és a bolti attrap mintája Hold étterem üzleti tervének megvalósítása És ha kell, hát rajzolgatunk is! Bevezetés Növekedés Érettség Hanyatlás idő értékesítés

19 Két év hosszú idő, de Ha a csillagok felé nyújtod a kezed, lehet, hogy sohasem éred el őket, de az biztos, hogy nem egy marék sárral térsz meg!


Letölteni ppt "Kereskedelmi technikus leszek. Nem volt könnyű a döntés az érettségi után. Hová tegyek X-et? Mi legyek? Hová menjek? választott A választott képzés: felsőoktatás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések