Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A képzési területek továbbtanulási lehetőségei

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A képzési területek továbbtanulási lehetőségei"— Előadás másolata:

1 A képzési területek továbbtanulási lehetőségei

2 Kézművesség Faipar szakmacsoport
Képzési idő: 2+3 (2) év Megszerezhető végzettség: Bútorasztalos A faipari alapképzés után több azonos tőről fakadó, szakma is elsajátítható, pl.: bútorműves (műbútorasztalos), faesztergályos, intarziakészítő, kádár, bognár, amik ma már hiányszakmák, és speciális szakismeretet igényelnek.

3 Válaszd ezt a szakmát, ha
szereted a természetes fát, kreatív gondolkodású vagy, van türelmed a pontos munkához, szereted a változatos munkát, a kihívásokat, jó a térlátásod, jó helyzetfelismerő, problémamegoldó vagy képes vagy egyedül és csapatban is dolgozni, jól fizető, keresett munkát akarsz végezni, mely egyben a hobbid is lehet.

4 HOL? Barabás György Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola
Cím: 9600 Sárvár, Kisfaludy S. u. 2/A. Telefon: 95/ Igazgató: Lakatné Mester Éva Rázsó Imre Szakközépiskola és Szakiskola Cím: 9900 Körmend, Rákóczi u. 2. Telefon: 94/ , Igazgató: Egyed Gyula

5 Építészet szakmacsoport
Képzési idő: 2+2 (3) év Megszerezhető végzettség: Festő, mázoló és tapétázó Milyen munkát végez a festő, mázoló és tapétázó? Köz- és lakóépületek külső és belső felületét vonja be különböző védő és díszítőanyaggal, pl. festékkel, tapétával. Lefesti és mázolja a bevakolt falat, fém- és faanyagokat, pl. ajtókat, ablakokat, kerítéseket, hidakat és különböző acélszerkezeteket. Eltávolítja a régi festéket és papírtapétát. A hézagokat, repedéseket kittel, glettel vagy vakolattal kitölti. Szükség szerint lemossa a falat és a mennyezetet, zsírtalanítja, rozsdátlanítja a fémfelületet. Kikeveri a kívánt színárnyalatot. Ecsettel, hengerrel és festékszóróval felviszi a festéket a felületre. Tapétázáskor letisztítja, gletteli és csiszolja a falfelületet, majd papír, vászon vagy műanyag tapétával fedi be.

6 Válaszd ezt a szakmát, ha
jó a színérzéked, biztos a kézmozgásod, egyensúlyérzéked, szeretsz önállóan dolgozni, szeretnél egy olyan szakmát, amire mindig szükség van, amivel mindig lehet pénzt keresni.

7 HOL? Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola
Cím: 9500 Celldömölk, Nagy Sándor tér 13. Telefon: 95/ Tagiskola: 95/ Igazgató: Sipos Tibor

8 Virágkötő, virágkereskedő képzés
A virágkötő szakma a legfiatalabb szakmák közé tartozik. Önállóságát a kertészeti szakmacsoporton belül vívta ki egy évtizede tanévtől három éves a képzés. A szakmai vizsga után két év alatt érettségi megszerzésére is van lehetőség. Tanulók a 9. évfolyamtól elméleti alapozó ismereteket gyűjtenek, és iskolai gyakorlaton vesznek részt. A 10. és 11. évfolyamon kezdődik az igazi munka: a tanműhelyben és a virágboltban megtanulják a csokorkötés, asztaldísz, fali-dísz és koszorú készítés szabályait. Majd a mindennapokhoz kapcsolva a tanultakat, a díszek megfelelő elhelyezéséről, alkalomhoz illő megjelenéséről szereznek ismereteket.

9 Hol? Herman Ottó Kertészeti, Környezetvédelmi, Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégium Cím: 9700 Szombathely, Ernuszt K. u. 1. Telefon: 94/ Igazgató: Hodvogner Csaba

10 Előadói Művészetek Kanizsai Dorottya Gimnázium
Az iskola énekkara sajátos diákkörként működik, a tantárgyfelosztásban meghatározott időkeretben. Vezetője az igazgató által megbízott kórusvezető tanár. Az énekkar biztosítja az iskolai ünnepélyek és rendezvények zenei programját, magas színvonalának köszönhetően egyre több városi rendezvényre kap meghívást. Kanizsai Dorottya Gimnázium Cím: 9700 Szombathely, Aréna u. 10. Telefon: 94/ Igazgató: Módos Tibor

11 Művészet, közművelődés, kommunikáció szakmacsoport
Képzési forma: Dekoratőr OKJ Képzési idő: 4+1 = 5 év (érettségire épülő képzés)  Jellemző tevékenységek Elképzelések, ötletek megfogalmazása, felvázolása; dekoratőri látványterv készítése; tervezés; szakrajz készítése; kiviteli és költségterv készítése; szervezés; kirakatba kerülő áruk kiválasztása, elrendezése; kiállítás rendezés; drapéria, installáció, dekoratőri elemek készítése, készíttetése, beszerzése; arculattervezés; dekorációk, grafikák, feliratok készítése; számítógépes grafikai, tipográfiai programok használata. Megszerezhető képesítések: Dekoratőr. Rész-szaképesítés: Címfestő (érettségire épülő), számítógépes dekoratőr (érettségire épülő)

12 HOL? Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző Iskola
Cím: 9700 Szombathely, Szent Márton u. 77. Telefon: 94/ Igazgató: Dr. Szalai Péter

13 Színjátszás Soltis Lajos Színház
Színiiskolánk óta működik.. A rendszeres képzésen túl a tanulók tanulók részt vesznek a színház által szervezett, mindenki számára elérhető tréningeken is. A Gyermekstúdióban a 8-14 éves korúak tanulnak, a színi stúdióban középiskolások, főiskolások, és egyetemisták. Nagy Gábor, igazgató:

14 Ungaresca Táncegyüttes
A szombathelyi Ungaresca Táncegyüttest 1955-ben a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium diákjai alapították Nagy Árpád tanár kezdeményezésére. Az együttes az elmúlt időszak alatt számos országos fesztiválon, versenyen vett részt és nyert el együttesi, szólótáncos és koreográfusi díjakat. Európa országai mellett Ázsiában is jártak, összesen 101 alkalommal képviselték a magyar néphagyományt. Évente átlagosan fellépése van a csoportnak. Tagjai diákok és felnőtt dolgozó emberek, akik kedvtelésből táncolnak. Az utánpótlást a csoport mellett működő Szivárvány Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói biztosítják, itt 350 gyermek ismerkedik a magyar néptánc kinccsel. Telefon:    

15 Újságírás, TV-riporter képzés
újságíró: korábban volt iskolarendszeren kívüli 2 éves OKJ-s képzés az új OKJ bevezetésével ez megszűnt, klasszikus értelemben ilyen nincs. A jelenleg futó képzések még mennek, de újságíró képzés max. a felsőoktatásban marad kommunikáció-médiatudomány néven eddig volt: újságíró I és II. (klasszikus újságíró, illetve rádiós műsorvezető és konferanszié képzés) - ezen belül volt pl. fotóriporter ma nincs újságíró képzés, de lehet külön tanulni pl. vágó, operatőr, fotóriporter képzéseket

16 Képzőművészetek Művészeti Szakközépiskola
Cím: 9700 Szombathely, Paragvári u. 77. Telefon: 94/ Igazgató: Tóthné Vanger Lívia

17 Az Iskola a középfokú művészeti képzés területén országos elismertséget szerzett a több évtizedes kitartó és magas színvonalú munkának köszönhetően. Az ben alakult zenei tagozat már kitaposta azt az utat, amihez 1991-ben kapcsolódott a képző-és iparművészeti tagozat. A 12. évfolyamig a közismereti és szakmai tárgyakat párhuzamosan tanulják a diákok, a 12. év végén érettségi vizsgáznak. A 13. évfolyam tisztán szakmai év, aminek végeztével OKJ-s szakmai vizsgát tesznek.  Szakmától függetlenül mindenki részt vesz a következő alapozó tárgyi órákon: rajz, festés, mintázás, művészettörténet, kortárs művészeti környezet, ábrázoló geometria, szakmai ábrázolási gyakorlat. Jelenleg működő szakjaink: alkalmazott fotográfia, bútorműves, grafika, ötvös, textil, szobrász.

18 A Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola Vas megye egyetlen középfokú művészeti képzést folytató intézménye. Az iskola Zeneművészeti tagozata zenei pályára készülő, illetve zenei érdeklődésű növendékek középfokú képzésére szerveződött; klasszikus tanszaka 1975 óta működik, melynek létrejötte kétféle igény szerencsés találkozásának köszönhető. 2010 őszétől a tagozat népzenész és jazz-zenész képzéssel bővült, engedve a kor igényeinek, és a népzene, illetve jazz iránt érdeklődő, felvételizni szándékozó diákoknak.

19 Szakjaink: népzenész: népi hegedű, népi brácsa, bőgő, cselló, citera, tambura, népi klarinét, tárogató, népi ének; klasszikus zenész: zongora, orgona, hegedű, brácsa, gordonka, nagybőgő, fuvola, oboa, klarinét, fagott, blockflöte, trombita, kürt, harsona, tuba, ütőhangszerek, gitár, magánének, szolfézs; jazz-zenész: jazz-szaxofon, jazz-zongora, jazz-gitár, jazz-bőgő és jazz-basszusgitár, jazz-dob, jazz-ének.


Letölteni ppt "A képzési területek továbbtanulási lehetőségei"

Hasonló előadás


Google Hirdetések