Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MÁGNES, INFRA, NEGATÍV ION ÉLETTANI HATÁSAI

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MÁGNES, INFRA, NEGATÍV ION ÉLETTANI HATÁSAI"— Előadás másolata:

1 MÁGNES, INFRA, NEGATÍV ION ÉLETTANI HATÁSAI
Előadja: Dr. Angyal Ottó Előadó: dr. Angyal Ottó

2 A mágnes diagnosztikai alkalmazása

3 Mágneses képalkotó eljárás
Pécsi Diagnosztikai Központ MRI Mágneses képalkotó eljárás

4 „A kőbe dermedt földmágnesesség”

5 Newton és a „lehulló” alma
Ma már nehéz lenne megállapítani, igaz-e az a történet, mely szerint Newtont egy lehullott alma megfigyelése vezette az egyetemes tömegvonzás törvényének felfedezéséhez.

6 Einstein és az „iránytű”
Az azonban kétségtelen, hogy Einstein érdeklődését a fizika iránt egy egyszerű iránytű keltette fel, amelyet gyermekkorában kapott ajándékba édesapjától. A gyermek Einstein képzeletét megragadta az a rejtélyesnek látszó probléma, vajon milyen láthatatlan erő készteti a tájoló kicsiny mágnestűjét arra, hogy mindig azonos irányba álljon? Ezt az erőt a FÖLD általános mágneses tere létesíti.

7 Földmágnesesség A földmágnesességet a belső magban a rendkívül nagy nyomás következtében egymáshoz igen közeli atommagok saját mágnesességéből lehet származtatni.

8 Az atommagok között bizonyos rendezettség lép fel, és ezáltal mágneses terük
A számítások szerint valóban akkora mágneses térerősségnek kell ily módon kialakulnia, mint amilyet műszereinkkel a földfelszínen észlelünk. ÖSSZEGZŐDIK.

9 Mágneses Térhiányos Tünetegyüttes
Az MTT különböző tünetei: váll, hát, nyak kiterjedt lumbágó, mellkasi fájdalmak, fejfájások, szédülés, egyensúlyproblémák, székrekedésre való hajlam, indokolatlan általános fáradtságérzet. (Ezek a tünetek az MTT-n kívül más betegségekre is jellemzőek lehetnek, például társulhatnak magas vérnyomáshoz vagy emésztési problémákhoz.) Egy betegnél csak akkor lehet kétséget kizáróan megállapítani az MTT-t, ha panaszai mágneses kezelésre enyhülnek, illetve megszűnnek.

10 A mágnes élettani hatásai
Földünket hatalmas mágneses tér veszi körül. A természeti, globális szennyeződések hatására ez a mágneses mező több helyen sérül és csökkent. A föld mágneses mezeje jelenleg kb. 0,5 gauss, amely jóval kevesebb, mint akár 100 évvel ezelőtt. Várható, hogy a környezetszennyezés hatására ez az érték még kevesebb lesz. Ez számos tünet együttes megjelenését hozta az emberiség számára. Dr. Kyoichi Nakagawa, a tokiói Isuzu Kórház igazgatója, több mint 20 évig kutatta a mágnesesség élő szervezetekre gyakorolt hatásait. Bizonyította, hogy hiánya egyre több embernél orvosi rendellenességek oka lehet. Megalkotott egy új fogalmat: MÁGNESET TÉRHIÁNYOS TÜNETEGGYÜTTES = MTT Dr. Albert Roy Davis bizonyította, hogy a mágnesességet jellemző északi és déli pólus különbözően hat az emberi szervezetre.

11 Keringési rendszer A mágnesesség hat a vérre, s hatása elsősorban a keringési rendszer segítségével szóródik szét a testben. Az emberi testben 5-6 liter vér kering. A vér vérsejtekből 45%-ban , plazma sejtekből 55%-ban tevődik össze. A vörös vérsejt a hemoglobin nevű anyagot tárolja, amely a vér jellegzetes színét kölcsönzi. A hemoglobin molekula elég vasat tartalmaz, hogy a vörösvérsejt érzékeny legyen a mágneses terek hatásaira. A vörösvérsejtek ugyanakkor a szervezet legfőbb oxigénellátói is.

12 A mágnesek növelhetik a vér vezetőképességét.
Amennyiben csökken a vörösvérsejtek száma, vagy vastartalmuk alacsonyabb lesz, a szervezet nem kap elég oxigént, így az energiaszintünk leesik. Ez az anémiás állapot. A mágnesek növelhetik a vér vezetőképességét. Javulhat a keringés, harmonizálódik a magas vagy alacsony vérnyomás. A mágnesezett vér több oxigént juttat el a sejtekhez, amelyek ennek hatására jobban működnek. A mágnesezett hemoglobin lehetővé teszi a salakanyagok gyorsabb kiürülését is, csökken a koleszterinszint, gyorsabb véralvadás, csökkenhet a vérnyomás. Daróczi Zoltán terapeuta előadásából, Mandala Életfa Kft.

13 A kellő intenzitású mágneses térben az erek simaizomzata ellazul, csökken a vér viszkozitása, javul a sejtek vér és oxigén ellátottsága, újra töltődnek energiával, csökken a fajdalom. Aktiválódnak a csontépítő sejtek, gyorsul bizonyos szerkezeti fehérjék szintézise, tehát erőteljes csont és porcképzés indul el.

14 A mágneses terápia kiemelkedő indukciós területei
Izületi és izomfájdalmak Érszűkület Csont és sebgyógyulás Vérnyomásproblémák Fejfájás, migrén Lábszárfekély Asztma Allergia Depresszió Csontritkulás Anyagcserezavar Alvási zavarok, stressz Fizikai és szellemi teljesítménynövelés

15 Dr. Philpott szerint a mágnes-pozitív (déli) pólus élettani hatás
Sav-termelő Oxigénhiány keltő Általánosságban véve szimptomerősítő Stressz keltő Mikro-organizmus serkentő Álmatlanságot okoz, ingerlékennyé válik Jelentősen csökkenti a test mágneses biológiai energiáját A katabolikus hormontermelést serkenti, gátolja az anabolikus hormontermelést Metabolikusan segít toxikus végtermékek termelésében Szabad gyököket kelt

16 A mágnes-negatív (északi )pólus élettani hatásai
pH normalizáló Oxigénesítő Savas hatást közömbösítő Általánosságban véve szimptomcsökkentő Mikro-organizmus gátló Nyugalmat keltő, alvást segítő Visszaállítja a test körül legyengült biomágneses energiát Serkenti az anabolikus hormontermelést (melatonin, növekedési hormon) Segít a metabolikus eredetű toxinok tstből való eltávolításában Szabad gyökök hatásait ellensúlyozza

17 Infravörös sugárzás Elektromágneses sugárzás, melynek nagyobb a hullámhossza, mint a látható fénynek, de kisebb, mint a mikrohullámnak és a rádióhullámnak. Minden anyag hőtartalma következtében folyamatosan energiát bocsát ki elektromágneses sugárzás formájában. Az abszolút nulla hőmérséklet (-273,15 Co) feletti tárgyak által kibocsátott sugárzás kimutatható. Az elektromágneses sugárzás, a látható fénynél hosszabb hullámhosszú sugárázási tartomány. Bőrünkkel felfogva melegként érzékeljük, ezért hősugárzásnak is nevezzük.

18 Az infravörös tartományok
A közeli infravörös sugárzás, amelyet optikai kommunikációban használnak, mert csak enyhén gyengül üvegen kersztül haladva. A képi intenzitás erős ebben a tartományban, amit az éjjellátó szemüvegek hasznosítanak. A rövid hullámhosszú infravörös sugárzást a telekommunikációban hasznosítják. A közepes hullámhosszú infravörös sugárzást pl. rakéta technikában alkalmazzák. A hosszú hullámhosszú infravörös sugárzást gyakran hőérzékelőként emlegetnek, mert egy passzív hőképet alakít ki, melyhez nem kell külső fényforrás, vagy hő. Néha távoli infravörösnek is nevezik.

19 A távoli infravörös sugárzás. Hogyan hat az infravörös spektrum?
Az infravörös sugárzás a molekulákat saját energiájával gerjeszti, ezáltal a szövetekben magasabb energiaszint alakul ki, ami ennek megfelelő fiziológiás változásokkal jár együtt. Az infravörös sugárzás szervezetünkben beindítja a méregtelenítést, hatékonyan lazítja az izmokat, oldja a testi és lelki feszültséget, erősíti az immunrendszert. Alkalmazzák az izületi gyulladás, hátfájás, isiász, lumbágó, fejfájás, görcsök, rándulások és más izom, vagy csontbántalmak esetén.

20 Erős bőrregeneráló hatása által gyengülnek ráncainak és a hölgyek körében félelmet keltő narancsbőr kialakulása ellen is hathatós segítséget nyújt. Az öregkorban jelentkező fájdalmak sok fajtája csökkenthető, vagy megszüntethető az infravörös szaunákkal. A természetes napfény útban a Föld felé keresztül halad az atmoszféra vízgőzén. Ez a vízgőzréteg szűri meg az infravörös sugarakat. Kielégítő szintű sejtenergia nélkül nem valósulhat meg a károsodott szövetek gyógyulása. A sejtenergia ATP formájában képez alapot a regenerációhoz.

21 Az infravörös besugárzás hatására megemelkedő ATP-szint a bázisa egy sor meghatározó jelentőségű terápiás eredménynek, míg az energiaháztartás javulása vitalitás emelkedésével és az immunrendszer erősödésével is együtt jár. Infravörös fény hatására erősödik a ferritin (vas) védőrendszer. A koraszülöttek életbenntartása területén jelentős segédeszköz az infra sugárzás.

22 Az infravörös terápia gyakorlati oldala
A reumás alakkör megbetegedései Az izületek degeneratív elváltozásai Izomfeszülés Krónikus izületi gyulladás Krónikus bursopátiák Krónikus stádiumú Bechterew-kór Fibromialgiák

23 Krónikus gyulladások Krónikus sebgyógyulási zavarok
Krónikus vénás ulkusz krókisz Krónikus bronhitisz és asztmás panaszok Krónikus prosztata gyulladás Krónikus orrmellék gyulladás Krónikus furunkolózis és kelések

24 Felületi onkológiai betegségek
Bőrbetegségek pl.: melanómák Mammakarcinóma mellkasi recidiválása Kaposi-szarkoma

25 Negatív ionok Az ionok elektromos töltésű anyagi részecskék a levegőben. Töltésük lehet pozitív, vagy negatív. A természetben a negatív ionok vannak többségben, különösen a hegyi levegőben és a vízparton. A lakásokban, belterekben soka pozitív ion és kevés a negatív ion ami természetellenes az ember számára.

26 A pozitív töltésű ion többlet káros az egészségre és okozhat:
Magas pulzus (tachycardia) és magas vérnyomást Asztmát és izületi fájásokat Csökkenti a fájdalomküszöböt Növeli az agresszivitást és az ingerlékenységet Kimerülést és depressziót Hatástalanítják azokat az enzimeket amelyek leválasztják a seratonin hormont. Rossz közérzetet, álmatlanságot, az immunrendszer gyengülését okozhatja

27 A negatív töltésű ion többlet nagyon jó hatással van az egészségre
Csökkentik az agyban a seratonin túltermelést ami azért is fontos mert így kevesebb az esély a depresszióra. Serkentik az agyműködést és a koncentrációt. Szabályozzák az agy „alfa-hullámait”. Csökkentik a feszültséget. Erősítik az immunrendszert Segítenek az asztma és légzés problémákon Segítenek a vitaminok, tápanyagok könnyebb felszívódásában

28 Különböző környezet koncentrációi
Vízesés Hegyi, tengerparti levegő Vidéki mező Város Szoba vagy iroda Szoba légkondíciónálóval AirPower5 KONCENTRÁCIÓ: (ion/cm3) 5.000 – 100 – 2.000 0 – 20

29 A negatív ionok magas számának jótékony hatásai
Nagyobb boldogság érzet Gyorsabb növekedés állatok és növények esetében Alacsonyabb testhőmérséklet Alacsonyabb nyugalmi pulzus Kevesebb baktérium és vírus előfordulása a levegőben Gyorsabb tanulás Gyomorfekély enyhülése Por, poratka, pollen (fű és virágpor), penész spóra allergia tüneteinek csökkentése Asztma tüneteinek csökkentése

30 Készítette: Katona László
Köszönöm a figyelmet Dr. Angyal Ottó Készítette: Katona László


Letölteni ppt "MÁGNES, INFRA, NEGATÍV ION ÉLETTANI HATÁSAI"

Hasonló előadás


Google Hirdetések