Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MÁGNES, INFRA, NEGATÍV ION ÉLETTANI HATÁSAI Előadja: Dr. Angyal Ottó Előadó: dr. Angyal Ottó.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MÁGNES, INFRA, NEGATÍV ION ÉLETTANI HATÁSAI Előadja: Dr. Angyal Ottó Előadó: dr. Angyal Ottó."— Előadás másolata:

1 MÁGNES, INFRA, NEGATÍV ION ÉLETTANI HATÁSAI Előadja: Dr. Angyal Ottó Előadó: dr. Angyal Ottó

2 A mágnes diagnosztikai alkalmazása

3 Mágneses képalkotó eljárás Pécsi Diagnosztikai Központ MRI

4 „A kőbe dermedt földmágnesesség”

5 Newton és a „lehulló” alma  Ma már nehéz lenne megállapítani, igaz-e az a történet, mely szerint Newtont egy lehullott alma megfigyelése vezette az egyetemes tömegvonzás törvényének felfedezéséhez.

6 Einstein és az „iránytű”  Az azonban kétségtelen, hogy Einstein érdeklődését a fizika iránt egy egyszerű iránytű keltette fel, amelyet gyermekkorában kapott ajándékba édesapjától.  A gyermek Einstein képzeletét megragadta az a rejtélyesnek látszó probléma, vajon milyen láthatatlan erő készteti a tájoló kicsiny mágnestűjét arra, hogy mindig azonos irányba álljon? Ezt az erőt a FÖLD általános mágneses tere létesíti.

7 Földmágnesesség  A földmágnesességet a belső magban a rendkívül nagy nyomás következtében egymáshoz igen közeli atommagok saját mágnesességéből lehet származtatni.

8 Az atommagok között bizonyos rendezettség lép fel, és ezáltal mágneses terük ÖSSZEGZŐDIK.  A számítások szerint valóban akkora mágneses térerősségnek kell ily módon kialakulnia, mint amilyet műszereinkkel a földfelszínen észlelünk.

9 Mágneses Térhiányos Tünetegyüttes  Az MTT különböző tünetei: váll, hát, nyak kiterjedt lumbágó, mellkasi fájdalmak, fejfájások, szédülés, egyensúlyproblémák, székrekedésre való hajlam, indokolatlan általános fáradtságérzet.  (Ezek a tünetek az MTT-n kívül más betegségekre is jellemzőek lehetnek, például társulhatnak magas vérnyomáshoz vagy emésztési problémákhoz.)  Egy betegnél csak akkor lehet kétséget kizáróan megállapítani az MTT-t, ha panaszai mágneses kezelésre enyhülnek, illetve megszűnnek.

10 A mágnes élettani hatásai  Földünket hatalmas mágneses tér veszi körül.  A természeti, globális szennyeződések hatására ez a mágneses mező több helyen sérül és csökkent.  A föld mágneses mezeje jelenleg kb. 0,5 gauss, amely jóval kevesebb, mint akár 100 évvel ezelőtt.  Várható, hogy a környezetszennyezés hatására ez az érték még kevesebb lesz.  Ez számos tünet együttes megjelenését hozta az emberiség számára.  Dr. Kyoichi Nakagawa, a tokiói Isuzu Kórház igazgatója, több mint 20 évig kutatta a mágnesesség élő szervezetekre gyakorolt hatásait.  Bizonyította, hogy hiánya egyre több embernél orvosi rendellenességek oka lehet.  Megalkotott egy új fogalmat: – MÁGNESET TÉRHIÁNYOS TÜNETEGGYÜTTES = MTT  Dr. Albert Roy Davis bizonyította, hogy a mágnesességet jellemző északi és déli pólus különbözően hat az emberi szervezetre.

11 Keringési rendszer  A mágnesesség hat a vérre, s hatása elsősorban a keringési rendszer segítségével szóródik szét a testben. Az emberi testben 5-6 liter vér kering. A vér vérsejtekből 45%-ban, plazma sejtekből 55%-ban tevődik össze.  A vörös vérsejt a hemoglobin nevű anyagot tárolja, amely a vér jellegzetes színét kölcsönzi.  A hemoglobin molekula elég vasat tartalmaz, hogy a vörösvérsejt érzékeny legyen a mágneses terek hatásaira.  A vörösvérsejtek ugyanakkor a szervezet legfőbb oxigénellátói is.

12  Amennyiben csökken a vörösvérsejtek száma, vagy vastartalmuk alacsonyabb lesz, a szervezet nem kap elég oxigént, így az energiaszintünk leesik. Ez az anémiás állapot.  A mágnesek növelhetik a vér vezetőképességét.  Javulhat a keringés, harmonizálódik a magas vagy alacsony vérnyomás.  A mágnesezett vér több oxigént juttat el a sejtekhez, amelyek ennek hatására jobban működnek.  A mágnesezett hemoglobin lehetővé teszi a salakanyagok gyorsabb kiürülését is, csökken a koleszterinszint, gyorsabb véralvadás, csökkenhet a vérnyomás. Daróczi Zoltán terapeuta előadásából, Mandala Életfa Kft.

13  A kellő intenzitású mágneses térben az erek simaizomzata ellazul, csökken a vér viszkozitása, javul a sejtek vér és oxigén ellátottsága, újra töltődnek energiával, csökken a fajdalom. Aktiválódnak a csontépítő sejtek, gyorsul bizonyos szerkezeti fehérjék szintézise, tehát erőteljes csont és porcképzés indul el.

14 A mágneses terápia kiemelkedő indukciós területei  Izületi és izomfájdalmak  Érszűkület  Csont és sebgyógyulás  Vérnyomásproblémák  Fejfájás, migrén  Lábszárfekély  Asztma  Allergia  Depresszió  Csontritkulás  Anyagcserezavar  Alvási zavarok, stressz  Fizikai és szellemi teljesítménynövelés

15 Dr. Philpott szerint a mágnes- pozitív (déli) pólus élettani hatás  Sav-termelő  Oxigénhiány keltő  Általánosságban véve szimptomerősítő  Stressz keltő  Mikro-organizmus serkentő  Álmatlanságot okoz, ingerlékennyé válik  Jelentősen csökkenti a test mágneses biológiai energiáját  A katabolikus hormontermelést serkenti, gátolja az anabolikus hormontermelést  Metabolikusan segít toxikus végtermékek termelésében  Szabad gyököket kelt

16 A mágnes-negatív (északi )pólus élettani hatásai  pH normalizáló  Oxigénesítő  Savas hatást közömbösítő  Általánosságban véve szimptomcsökkentő  Mikro-organizmus gátló  Nyugalmat keltő, alvást segítő  Visszaállítja a test körül legyengült biomágneses energiát  Serkenti az anabolikus hormontermelést (melatonin, növekedési hormon)  Segít a metabolikus eredetű toxinok tstből való eltávolításában  Szabad gyökök hatásait ellensúlyozza

17 Infravörös sugárzás  Elektromágneses sugárzás, melynek nagyobb a hullámhossza, mint a látható fénynek, de kisebb, mint a mikrohullámnak és a rádióhullámnak.  Minden anyag hőtartalma következtében folyamatosan energiát bocsát ki elektromágneses sugárzás formájában. Az abszolút nulla hőmérséklet (-273,15 C o ) feletti tárgyak által kibocsátott sugárzás kimutatható.  Az elektromágneses sugárzás, a látható fénynél hosszabb hullámhosszú sugárázási tartomány. Bőrünkkel felfogva melegként érzékeljük, ezért hősugárzásnak is nevezzük.

18 Az infravörös tartományok  A közeli infravörös sugárzás, amelyet optikai kommunikációban használnak, mert csak enyhén gyengül üvegen kersztül haladva. A képi intenzitás erős ebben a tartományban, amit az éjjellátó szemüvegek hasznosítanak.  A rövid hullámhosszú infravörös sugárzást a telekommunikációban hasznosítják.  A közepes hullámhosszú infravörös sugárzást pl. rakéta technikában alkalmazzák.  A hosszú hullámhosszú infravörös sugárzást gyakran hőérzékelőként emlegetnek, mert egy passzív hőképet alakít ki, melyhez nem kell külső fényforrás, vagy hő. Néha távoli infravörösnek is nevezik.

19 A távoli infravörös sugárzás. Hogyan hat az infravörös spektrum?  Az infravörös sugárzás a molekulákat saját energiájával gerjeszti, ezáltal a szövetekben magasabb energiaszint alakul ki, ami ennek megfelelő fiziológiás változásokkal jár együtt.  Az infravörös sugárzás szervezetünkben beindítja a méregtelenítést, hatékonyan lazítja az izmokat, oldja a testi és lelki feszültséget, erősíti az immunrendszert. Alkalmazzák az izületi gyulladás, hátfájás, isiász, lumbágó, fejfájás, görcsök, rándulások és más izom, vagy csontbántalmak esetén.

20  Erős bőrregeneráló hatása által gyengülnek ráncainak és a hölgyek körében félelmet keltő narancsbőr kialakulása ellen is hathatós segítséget nyújt.  Az öregkorban jelentkező fájdalmak sok fajtája csökkenthető, vagy megszüntethető az infravörös szaunákkal.  A természetes napfény útban a Föld felé keresztül halad az atmoszféra vízgőzén. Ez a vízgőzréteg szűri meg az infravörös sugarakat.  Kielégítő szintű sejtenergia nélkül nem valósulhat meg a károsodott szövetek gyógyulása. A sejtenergia ATP formájában képez alapot a regenerációhoz.

21  Az infravörös besugárzás hatására megemelkedő ATP-szint a bázisa egy sor meghatározó jelentőségű terápiás eredménynek, míg az energiaháztartás javulása vitalitás emelkedésével és az immunrendszer erősödésével is együtt jár.  Infravörös fény hatására erősödik a ferritin (vas) védőrendszer.  A koraszülöttek életbenntartása területén jelentős segédeszköz az infra sugárzás.

22 Az infravörös terápia gyakorlati oldala  Az izületek degeneratív elváltozásai  Izomfeszülés  Krónikus izületi gyulladás  Krónikus bursopátiák  Krónikus stádiumú Bechterew-kór  Fibromialgiák A reumás alakkör megbetegedései

23 Krónikus gyulladások  Krónikus sebgyógyulási zavarok  Krónikus vénás ulkusz krókisz  Krónikus bronhitisz és asztmás panaszok  Krónikus prosztata gyulladás  Krónikus orrmellék gyulladás  Krónikus furunkolózis és kelések

24 Felületi onkológiai betegségek  Bőrbetegségek pl.: melanómák  Mammakarcinóma mellkasi recidiválása  Kaposi-szarkoma

25 Negatív ionok  Az ionok elektromos töltésű anyagi részecskék a levegőben. Töltésük lehet pozitív, vagy negatív. A természetben a negatív ionok vannak többségben, különösen a hegyi levegőben és a vízparton. A lakásokban, belterekben soka pozitív ion és kevés a negatív ion ami természetellenes az ember számára.

26 A pozitív töltésű ion többlet káros az egészségre és okozhat:  Magas pulzus (tachycardia) és magas vérnyomást  Asztmát és izületi fájásokat  Csökkenti a fájdalomküszöböt  Növeli az agresszivitást és az ingerlékenységet  Kimerülést és depressziót  Hatástalanítják azokat az enzimeket amelyek leválasztják a seratonin hormont.  Rossz közérzetet, álmatlanságot, az immunrendszer gyengülését okozhatja

27 A negatív töltésű ion többlet nagyon jó hatással van az egészségre  Csökkentik az agyban a seratonin túltermelést ami azért is fontos mert így kevesebb az esély a depresszióra.  Serkentik az agyműködést és a koncentrációt. Szabályozzák az agy „alfa-hullámait”. Csökkentik a feszültséget.  Erősítik az immunrendszert  Segítenek az asztma és légzés problémákon  Segítenek a vitaminok, tápanyagok könnyebb felszívódásában

28 Különböző környezet koncentrációi KÖRNYEZET:  Vízesés  Hegyi, tengerparti levegő  Vidéki mező  Város  Szoba vagy iroda  Szoba légkondíciónálóval  AirPower5 KONCENTRÁCIÓ: (ion/cm 3 )  95.000 – 450.000  50.000 – 100.000  5.000 – 50.000  100 – 2.000  40 -100  0 – 20  1.000.000 – 2.000.000

29 A negatív ionok magas számának jótékony hatásai  Nagyobb boldogság érzet  Gyorsabb növekedés állatok és növények esetében  Alacsonyabb testhőmérséklet  Alacsonyabb nyugalmi pulzus  Kevesebb baktérium és vírus előfordulása a levegőben  Gyorsabb tanulás  Gyomorfekély enyhülése  Por, poratka, pollen (fű és virágpor), penész spóra allergia tüneteinek csökkentése  Asztma tüneteinek csökkentése

30 Köszönöm a figyelmet Dr. Angyal Ottó Készítette: Katona László


Letölteni ppt "MÁGNES, INFRA, NEGATÍV ION ÉLETTANI HATÁSAI Előadja: Dr. Angyal Ottó Előadó: dr. Angyal Ottó."

Hasonló előadás


Google Hirdetések