Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

II. rész. Több mint: Jókívánság ! Automatikusan vált!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "II. rész. Több mint: Jókívánság ! Automatikusan vált!"— Előadás másolata:

1

2 II. rész. Több mint: Jókívánság ! Automatikusan vált!

3 B ékét, csendet, mely elűzi a vihart…, szent erőt, mely próba közt kitart!

4 É rző szívet, mely enyhíti a nyomort..., s mely alázattal ha kell, porig hajol!

5 Ö römöt, mely napsugárként..., tud gondfelhők között is szórnifényt! tud gondfelhők között is szórni fényt!

6 B átorságot, mely meg nem remeg…, kész odaadni kincset, életet! kész odaadni kincset, életet!

7 S zívet, mely a bűnöst szereti…, gyengeségét, vétkét felfedi!

8 É s hitet, mely mint a sas madár…, fölfelé tart és az égbe száll…,

9 melynek nincs nehéz…, s nem ismeri a lehetetlent!

10 Ezt kívánom…, és kell-e több neked ?

11 Vagyis földi létünkön túl, múlhatatlan életre születtünk! Úgy érdemes tehát kalkulálnunk, hogy a boldogulásunk kiállja a földi próbán túl, az örökkévaló létezést! Miért több, mint jókívánság ez az üzenet? Mert maguk az égiek drukkolnak nekünk, hogy boldoguljunk! A Biblia szerint: a földi létünk csak 60-80 évre korlátozódik, míg lényünk teremtettségünknél fogva, ö r ö k k é v a l ó !

12 S mivel egyiknek sincs önmagában élete, és nem képes táplálás nélkül funkcionálni, így szellemünk is csak az Istennel való közösségen keresztül életképes! A Bibliai hit iránt szkeptikus emberek számára lehet, ez semmit nem jelent, mégis Isten lenyomata tetten érhető teremtettségünkben : hiszen hordozzuk az Ő hármasságát testünk - lelkünk - szellemünk felépítésében!

13 Ha csak saját leszármazottainkra tekintünk, felismerjük, hogy csak olyan életet tudunk tovább adni, amilyen életünk nekünk van. Istenről pedig egyenesen bolondság lenne ezt a képességet, nem feltételezni! Naivitás lenne arra a következtetésre jutnunk, hogy ez a szisztematikus, hármas felépítés nem a teremtettségből ered. S hogy Isten, aki örökkévaló, lényegét megtagadva, örökkévaló helyett mulandó életet teremtett volna!

14 Az ember csak meghazudtolná önmagát, ha ezzel nem lenne hajlandó szembe nézni, és azt feltételezné, hogy neki önönmagában van élete. Nincs! A Biblia szerint: csak az Atyának és az ő Fiának van élete önmagában. Így az Istennel való közösség nélkül, az embernek nem lehet örökkévaló élete!

15 Az életünk legnagyobb kihívása éppen ezért az, hogy képesek vagyunk-e „Isten kegyelmi ajándékát elfogadni Jézus Krisztusban” - míg a földi életünk tart, mert a testünk nem tud az örök enyészetévé válni, hanem az a feltámadásra rendeltetett! Róma 6:23, ill. 1.Kor. 6:13.

16 Ezért egy életmű méretik meg azzal: ha nincs élete a testnek! Ekkor a lélek elhagyja a testet, és a temetőbe kerül. Ugyanakkor a test kimúlásával a lélek nem semmisül meg, hanem a Seolba kerül, s a feltámadás után Isten ítélete szerint a Gyehennában, testben szenvedi el az örök létezést!

17 Így vagy úgy, de örök létezésünk van, vagy kárhozottan, vagy Isten dicsőségében. Ezért legyünk a hit emberei, hogy életet nyerjünk! Ha viszont elfogadtuk Isten kegyelmi ajándékát bűneink bocsánata által, a szellemünk megelevenedik, s ezután már tudunk Isten Igéjének engedelmeskedni. Ám testünk elmúlásával a lélek ekkor már nem a Seolba, hanem Isten jelenlétébe kerül, s a megdicsőült testen már nem tud fogni a második halál.

18 „Ébredj fel, aki alszol és támadj fel a halálból, és felragyog néked a Krisztus” Tehát miközben boldogulni akarunk, „ne tagadjuk le az eget a fejünk fölül”, mert: „Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az Ő Fiában van meg. Akinél nincs az Isten Fia, annak nincs élete” 1.János 5:11-12. Mindenkinek tudnia kell lényünk örökkévaló voltáról, s hogy egyedül Isten Fiába vetett hit által lehet szabadulásunk az örök gyötrelemtől. Ezért mondja a Biblia, hogy: Efézus 5:14. V é g e! Több mint Jókívánság Kísérőzene: John Williams: Forrest Gump Theme Diafelvétel: Természet képei Feliratozás és animáció: Jose Alberto Martinez nyomán R. J. 2008. A Biblia éve! Ebből az alkalomból egy közérdekű ismeretterjesztő sorozat üzenetének: II. részét láttad. ˇ ˇ ˇ Több mint jókívánság része annak a sorozatnak, amely megtalálható a http://www.filmlevelek.hu honlapon; http://www.filmlevelek.hu Mint szívesen látott vendégnek, neked is készségesen válaszolok a vendégkönyvben, ha a filmmel kapcsolatban kérdésedet vagy észrevételedet megírod. Következik: III. rész. Szakíts magadnak időt! - hangképes üzenet - * * *


Letölteni ppt "II. rész. Több mint: Jókívánság ! Automatikusan vált!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések