Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Sajtótájékoztató 2012.06.08 Café Kara - H-1063 Budapest, Andrássy út 130.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Sajtótájékoztató 2012.06.08 Café Kara - H-1063 Budapest, Andrássy út 130."— Előadás másolata:

1 Sajtótájékoztató 2012.06.08 Café Kara - H-1063 Budapest, Andrássy út 130. http://www.cafekara.hu/

2 Köszöntő Tisztelettel köszöntjük a média megjelent munkatársait és vendégeinket. Sajtótájékoztatónk apropója az, hogy beadtuk első közérdekű keresetünket. Ennek az eseménynek a publikálására hívtuk össze a jelenlévőket.

3 Program A sajtótájékoztatón megszólalnak: Tilk László Géza, a Devizaadósok Szövetsége elnöke Dr. Kende Péter, ügyvéd, a szövetség - közérdekű keresetei ügyében - jogi képviselője

4 Közlemény a devizahitelesek első közérdekű keresetének beadásáról Budapest, 2012. június 4., hétfő (OS) - A Devizaadósok Szövetsége 2012. június 4-én beadta a Fővárosi Törvényszékre az első közérdekű keresetet, amely devizahitelek részleges semmisségének megállapítását és reparálását kéri.

5 Közlemény a devizahitelesek első közérdekű keresetének beadásáról A keresetet dr. Kende Péter ügyvéd dolgozta ki és jegyzi. A közérdekű kereset azt jelenti, hogy amennyiben a bíróság helyt ad annak, a kifogásolt két szerződési feltételt az adott bankkal szerződő valamennyi félre kiterjedő hatállyal nyilvánítja érvénytelennek.

6 Közlemény a devizahitelesek első közérdekű keresetének beadásáról A kereseti kérelem a következő – szó szerinti idézetben. A kereseti kérelem a következő – szó szerinti idézetben. Kérem, a tisztelt Fővárosi Törvényszék – az alább kifejtett indokok alapján – Kérem, a tisztelt Fővárosi Törvényszék – az alább kifejtett indokok alapján – I.állapítsa meg, hogy semmis az Alperes valamennyi devizahitel-szerződésében a kezelési költség devizában elszámolása; I.állapítsa meg, hogy semmis az Alperes valamennyi devizahitel-szerződésében a kezelési költség devizában elszámolása; II.II. állapítsa meg, hogy semmis az Alperes valamennyi devizahitel- szerződésében a vételi árfolyamon nyújtott hitel törlesztő-részleteinek eladási árfolyamon elszámolása;

7 Közlemény a devizahitelesek első közérdekű keresetének beadásáról ezek alapján kötelezze Alperest, hogy I. valamennyi devizahitelese számára a szerződés szerinti legelső havi törlesztő-részlet időpontjától kezdve írja jóvá és fizesse vissza azt az árfolyamváltozások okozta különbözetet, amely abból adódott, hogy a kezelési költséget devizában számolta el, ahelyett, hogy forintban számolta volna el; valamint e különbözetnek az egyes törlesztő- részletek kifizetésének napjától a visszafizetés napjáig terjedő időre szóló késedelmi kamatát; valamint e különbözetnek az egyes törlesztő- részletek kifizetésének napjától a visszafizetés napjáig terjedő időre szóló késedelmi kamatát;

8 Közlemény a devizahitelesek első közérdekű keresetének beadásáról II. valamennyi devizahitelese számára a szerződés szerinti legelső havi törlesztő- részlet időpontjától kezdve írja jóvá és fizesse vissza azt a különbözetet, amely abból adódott, hogy a vételi árfolyamon nyújtott hitel törlesztő-részleteit és kezelési költségét nem vételi, hanem eladási árfolyamon számolta el; valamint e különbözetnek az egyes törlesztő-részletek kifizetésének napjától a visszafizetés napjáig terjedő időre szóló késedelmi kamatát.

9 Közlemény a devizahitelesek első közérdekű keresetének beadásáról Kérem, a tisztelt Törvényszék szíveskedjék kötelezni Alperest, hogy mind az I., mind a II. szerinti egyenkénti elszámoláshoz készítsen megfelelő képleteket és elszámolási mintákat – ideértve a késedelmi kamatok elszámolását is – annak érdekében, hogy e jóváírás költségeiből semennyi ne legyen az Adósokra terhelhető. Kérem, a tisztelt Törvényszék szíveskedjék kötelezni Alperest, hogy mind az I., mind a II. szerinti egyenkénti elszámoláshoz készítsen megfelelő képleteket és elszámolási mintákat – ideértve a késedelmi kamatok elszámolását is – annak érdekében, hogy e jóváírás költségeiből semennyi ne legyen az Adósokra terhelhető.

10 Közlemény a devizahitelesek első közérdekű keresetének beadásáról Kérem, a tisztelt Törvényszék kötelezze Alperest az érvénytelenség megállapításának saját költségén történő közzétételére: öt-öt alkalommal legalább három országos napilapban; az interneten saját honlapjának nyitó-oldalán, legalább hat hónapon keresztül;

11 Közlemény a devizahitelesek első közérdekű keresetének beadásáról valamint az Index, az Origo és a hvg.hu honlapok nyitóoldalán legalább egy héten keresztül. Kérem, a tisztelt Törvényszék marasztalja Alperest perköltségünkben, beleértve az F/2. alatt csatolt rövidített ügyvédi megbízási szerződés szerinti munkadíjat. Kérem, a tisztelt Törvényszék marasztalja Alperest perköltségünkben, beleértve az F/2. alatt csatolt rövidített ügyvédi megbízási szerződés szerinti munkadíjat.

12 Közlemény a devizahitelesek első közérdekű keresetének beadásáról A beadott közérdekű kereset alperese az UniCredit Bank Zrt. A beadott közérdekű kereset alperese az UniCredit Bank Zrt.

13 A devizaadós perekről A devizaadós perekről A devizaadós perekről összességében nincsenek pontos ismeretek, a Kúria is csak nemrég kérette be annak a mintegy ötven pernek az anyagait - tanulmányozásra egy esetleges jogegységi határozat kimunkálása érdekében - amelyről az igazságszolgáltatásnak tudomása van.

14 A devizaadós perekről Ez idáig egyetlen jogerős ítéletről van csak tudomásunk a Szegedi Ítélőtáblán, melyet az érintett pénzintézet nem fogad el a híradások szerint. /Kásler vs. OTP/ A szövetség devizaadós pernyilvántartást fektetett fel.

15 A devizaadós perekről Magukról a pertársaságokról, azaz a pertársaságban történő esetleges perek lehetőségeiről, különösen a hátrányairól számos média híradás is megjelent. Megjelent – szervezésünkben - a Fővárosi Törvényszéken az első devizaadós pertársaság keresete is, mely az AXA Bankkal kötött kölcsönszerződések semmisségének kimondására irányul Dr. Bense László Erik ügyvéd jogi képviseletével, melyet a közeljövőben egyre több követ szervezésünkben.

16 Tilk László Géza elnök Davizaadósok Szövetsége Szervezetünknek miután 2011.10.22- én alakultunk ez a második sajtótájékoztatója. Megtisztelve éreznénk magunkat, ha hírt adnának arról, hogy sikerült elindítanunk az első devizaadós pertársaságot, egyben az első közérdekű keresetet is szövetségünk adta be ez ügyben.

17 Tilk László Géza elnök NÉZŐPONTUNK Nekünk devizaadósoknak jogaink és vagyonunk – családjaink megélhetése - sokkal fontosabb annál, mintsem azt csak az ügyvédekre és a politikusokra bízzuk.

18 Tilk László Géza elnök NÉZŐPONTUNK Egyre növekvő – mára kétszeresét meghaladó – havi törlesztő részletek fizetési kötelezettsége mellett még a nyilvántartott tartozás követelés is nő? Majd ha 90 napon túli késedelembe esünk – a tarthatatlanra emelt havi törlesztők miatt – felbontják a szerződést, végrehajtásra adják ki a fedezetet?

19 Tilk László Géza elnök NÉZŐPONTUNK Majd kényszerértékesítés (magyarul legalizált fosztogatás) során elvihetik az autónkat, otthonunkat úgynevezett likvidációs értéken, úgy hogy még egy életre szóló tartozáskövetelés marad is? Ez egy világcsodája és eljött az idő, hogy megszűnjön.

20 Tilk László Géza elnök NÉZŐPONTUNK Igen. Perelünk. Mert jogunk és okunk van rá. A független bíróságoktól várjuk azt, hogy megállítsák a banki terrort, majd helyére téve a dolgokat a károkozás dolgaiban is rendet tegyenek, tegyünk.

21 A törvényes út, amit követünk -Pertársaságok megszervezése bankonként -Közérdekű kereset bankonként -Büntető feljelentés ismeretlen tettes ellen uzsorázás bűntette ügyében

22 © Tilk László Géza: NÉZŐPONTUNK A kár, már eddig is minket ért, nem a bankokat, ahogy azt a mainstream médiában a banki szektor szajkózza. Ezt be is mutatjuk.

23 NÉZŐPONTUNK: Szemléletmódunk

24 NÉZŐPONTUNK: Életpálya-diagramm

25 NÉZŐPONTUNK: A - a megtévesztés pontja

26 NÉZŐPONTUNK: B - a fordulópont

27 NÉZŐPONTUNK: C - A nulla pont

28 NÉZŐPONTUNK: D- Extra profit kezdő pont

29

30 NÉZŐPONTUNK: Valós Hitel-életpálya

31 NÉZŐPONTUNK: Kárérték számítás Saját példa. Felvettünk 2.700.000,- Ft kölcsönt. (autó). Kifizettünk 3,3 milliót. Hogy szabaduljunk fizetni kellene még 1,5 milliót, összesen tehát 4,8 millió forintot 2,7 millióra. Mekkora a kamat? 4,8 / 2,7 = 1,777 azaz 77 %. Ez uzsora, szerintem.

32 NÉZŐPONTUNK: Kárérték számítás A bemutatott hitel-életpálya diagramm minden kölcsönszerződésre elkészíthető. A banki kölcsönszámítások is ellenőrizhetők. Kontrollálhatók. Megállapítottuk, ők sem tévedhetetlenek. Ezeket a diagrammokat mi a szövetségben minden rendes tagunkkal el tudjuk készíttetni.

33 NÉZŐPONTUNK: Az uzsora Mi úgy látjuk, hogy attól kezdve, hogy akár a havi törlesztő részletnek a forint kölcsönhöz nézett 30 % fölé emelkedése, akár a referencia forint kölcsönhöz képesti 30 %-os eltérés már uzsorahatású.

34 NÉZŐPONTUNK: Az uzsora Ezek a dolgok jogértelmezési kérdésekbe futnak bele. Éppen ezért is tesszük meg ismeretlen tettesek ellen az uzsora bűncselekményekre vonatkozó szövetségi büntető feljelentésünket a közeljövőben. Konkrét kölcsönszerződések kapcsán, számszerűsített kárérték kimutatásokkal, mind a jelen időre, mind pedig a jövőben biztosan bekövetkező károkra nézve.

35 A szövetségről Nevünk: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége Rövid nevünk : Devizaadósok Szövetsége Betű nevünk : DÉSZ Betű nevünk : DÉSZ Taglétszámunk: 2012.06.06-án Regisztrál kölcsönszerződések száma: 1003 db Regisztrált tagok száma: 841 fő Rendes tagok száma: 115 fő

36 Jelünk és logónk

37 A szövetségről Bírósági bejegyzés száma: Fővárosi Bíróság 14691 Fővárosi Bíróság 14691Fővárosi Bíróság 14691 Adószám: 18278749-1-43 Folyószámla: MAGNET Magyar Közösségi Bank Pénzforgalmi jelzőszám: 16200151-00202226 IBAN szám: HU23 1620 0151 0020 2226 0000 0000

38 A szövetségről Hivatalos weboldalunk: www.devizaados.eu www.devizaados.eu Facebook fórumunk: http://www.facebook.com/gro ups/devizaados/ http://www.facebook.com/gro ups/devizaados/http://www.facebook.com/gro ups/devizaados/ Alapszabályunk: http://www.palimadar. hu/tar/deszalapszabaly.pdf http://www.palimadar. hu/tar/deszalapszabaly.pdfhttp://www.palimadar. hu/tar/deszalapszabaly.pdf Tagi jogok és kötelezettségek: http://www.devizaados.eu/index.php/2012-01-02-01-13-11 http://www.devizaados.eu/index.php/2012-01-02-01-13-11http://www.devizaados.eu/index.php/2012-01-02-01-13-11

39 A szövetségről Szervezeti felépítésünk: http://www.palimada r.hu/tar/deszszerv20120129.pps http://www.palimada r.hu/tar/deszszerv20120129.ppshttp://www.palimada r.hu/tar/deszszerv20120129.pps Tagozódásunk: http://www.devizaa dos.eu/index.php/percsoportok http://www.devizaa dos.eu/index.php/percsoportokhttp://www.devizaa dos.eu/index.php/percsoportok Cselekvési programunk: http://www.devizaado s.eu/index.php/teendok http://www.devizaado s.eu/index.php/teendokhttp://www.devizaado s.eu/index.php/teendok

40 A szövetségről Petícióink: A devizaadósok perilleték mentességéért http://www.peticiok.com/peticio_a_de vizaadosok_perilletek_mentessegeert http://www.peticiok.com/peticio_a_de vizaadosok_perilletek_mentessegeert Nem akarunk kilakoltatásokat látni! http://www.peticiok.com/signatures/n em_akarunk_kilakoltatasokat_latni/ http://www.peticiok.com/signatures/n em_akarunk_kilakoltatasokat_latni/

41 A szövetségről Elnökség: Tilk László Géza elnök Dr. Tenke Sándorné alelnök Hámori Gábor alelnök

42 A szövetségről Postai cím: Postai cím: Devizaadósok Szövetsége, Tilk László Géza Tilk László Géza elnök Tilk László Géza 1118 Budapest, Rahó u. 18 E-mail: devizaadosok@mailbox.hu devizaadosok@mailbox.hu Mobil: 36 20 4937508 Mobil: 36 20 4937508

43 A szövetségről: Percsoportjaink A percsoportokban történik az érdemi munka, azaz a büntető feljelentések előkészítése, felszerelése a kárkimutatásokkal. Itt történik a perköltség kalkuláció és kockázat elemzés. melynek eredményeként alakítható meg a pertársaság, a választott ügyvéd bevonásával.

44 A szövetségről: Élethelyzeteink

45 A szövetségről: A szövetség működése A szövetségi élet és munka - Közgyüléseken (szövetségi, csoport, társaság) -Tanácskozásokon -Interneten keresztül zajlik

46 A szövetségről: Internet és Facebook A szövetség működésének technikai alapja a kommunikáció. Kommunikációs csatornák és felületek: -Hivatalos lapunk: http://www.devizaados.eu http://www.devizaados.eu -Hírlevelünk: info@devizaados.eu info@devizaados.eu -Hivatalos e-mail címünk: devizaadosok@mailbox.hu devizaadosok@mailbox.hu

47 A szövetségről: Facebook csoportfórumok Nyílt Facebook fórumunk: 694 fő Banki percsoport fórumaink: 14 db Élethelyzet fórumaink: 8 db Egyéniek fóruma, Platform: 1 db Speciális fórumaink (vezetési, ügyvédi, lelki, panaszfal stb.) változó

48 A szövetségről: Facebook fedélzet

49 A DÉSZ-I.AXA Pertársaság és jogi képviselője -A DÉSZ-I.AXA Pertársaságról -A keresetről

50 Dr. Kende Péter ügyvéd Dr. Kende Péter ügyvéd Várjuk kérdéseiket!

51 Tilk László Géza elnök Tilk László Géza elnök Köszönjük a megjelenést, az érdeklődést. Büfé.


Letölteni ppt "Sajtótájékoztató 2012.06.08 Café Kara - H-1063 Budapest, Andrássy út 130."

Hasonló előadás


Google Hirdetések