Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ipolymenti Vállalkozók klubja Egyesület

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ipolymenti Vállalkozók klubja Egyesület"— Előadás másolata:

1 Ipolymenti Vállalkozók klubja Egyesület
IKSZT Ipolytölgyes

2 Ipolymenti Vállalkozók Klubja Egyesület
Az Ipolymenti Vállalkozók Klubja 2000 májusában alakult. Fazekas F. Péter vállalkozó klub alapítási javaslatát Martos György térségmenedzser valósította meg. A térségből mintegy 150 vállalkozó kapott névre szóló meghívást az alakuló ülésre. A 45 megjelentből végül is 25-en alapították meg az egyesületet Szobon az Önkormányzat által biztosított helyiségben. Remitzky Zoltán polgármester engedélyével az egyesület székhelyeként Szob város Önkormányzatának címe szerepel az alapító okiratban. A megalakulásban jogi és erkölcsi támogatást nyújtott az ülésen személyesen is megjelent Harrach Péter miniszter úr, a térség országgyűlési képviselője. A megalakulás óta a tagság havonta egyszer találkozik mindig a hónap első keddjén, és mindig más helyen a térségben. Az összejöveteleken közös vacsora keretében beszélik meg a vállalkozókat, illetve a térséget érintő aktuális témákat. Kezdetben a Klub korlátozott számban vett fel új tagokat, tagi ajánlások, jelentkezés alapján. A tagfelvételt bármelyik tag megvétózhatja. A Klubnak határon túli tagjai is voltak Ipolyság környékéről, és szeretnénk, ha a jövőben megint magunk között tudhatnánk vállalkozókat az Ipoly túloldaláról. A Klub céljait és vezérelveit a belépési nyilatkozat foglalja össze. Az egyesület célja, - Vállalkozásokat segítse, fejlődésüket, sikeressé válásukat támogassa elsősorban az együttműködésből, kapcsolattartásból eredő erősségek, mint belső energiák kihasználásával, - A helyi vállalkozókat, kapcsolatba hozza egymással - Biztosítja, hogy a tagok hozzáférhessenek információkhoz, az egyesület munkáján keresztül megszerezhessék a tevékenységükhöz szükséges legfontosabb információkat, tudást, fejlesztési forrás lehetőségeket. - Információk továbbítása, hogy a tagok megismerjék, és hatékonyan kiaknázzák lehetőségeiket, fejlesszék munkatársaik szaktudását, valamint együttműködések létrehozásával serkentsék a helyi szintű társadalmi – gazdasági integrációt és fejlődést. - Biztosítja a rendszeres találkozás lehetőségét, és bízva az élő IKSZT pályázatunk sikerében, végre lehet egy állandó közösségi helyünk. - Előzetes igényfelmérés alapján meghívott gazdasági, hatósági, társadalmi előadókkal rendezvényeket tart.

3 Integrált Közösségi Szolgáltató Tér
Ipolytölgyes, Kossuth u. 46.

4 IKSZT működése Az Ipolytölgyes, Kossuth u. 46.-ban levő Integrált Közösségi Szolgáltató Tér- ben a vállalt tevékenységek tervezése, előkészítése kivitelezése. A IKSZT- n kívül rendezendő események előkészítése és mindezek dokumentálása.

5 A szakmai konzultáció Az IKSZT, MVH, DIB Vidékfejlesztési Egyesület, Váci munkaügyi központ Fórumain, munkaértekezletein részt veszünk, ennek alapján alakítjuk a helyi képzéseinket, előadásainkat, konzultációinkat.

6 a működtetés, finanszírozás
Az IKSZ-t az Ipolymenti Vállalkozók Klubjának Egyesülete működteti a helyi Önkormányzat segítségével. Az egyesület anyagi kerete szűkös, tagdíjakból tartja fenn magát. A napi feladatokat egy közhasznú dolgozó és egy állást kereső munkanélküli végzi. Szükségünk lenne olyan pályázatokra melyek munkahely teremtést és a működtetés anyagi fedezetéül szolgálnának.

7 Pályázati beszámolás DÁTUM MEGNEVEZÉS Tisztújító közgyűlés Címbirtokos pályázat benyújtása kódjel: IKSZT/2008/02 Címbirtokosi okirat érkezése kódjel: IKSZT/2008/ IKSZT pályázat benyújtása Megállapodás Önkormányzattal Szándéknyilatkozat (IKSZT épület használatáról) Értesítés a támogatás elnyeréséről iratazonosító: Építési engedély megadása szám: /2010./I. Beruházás kezdete kivitelező: NÉ&PA Kft. Vállalkozási szerződés kötés NÉ&PA Kft. Terület átadás-átvétel Építési napló nyitása I. kötet Építési napló II. kötet kifizetési kérelem benyújtása Építési napló II. kötet Telepítendő lépcsőlift tervdokumentációja Beruházás befejezése Telepített lépcsőlift átadása kifizetési kérelem hiánypótlás iratazonosító: Műszaki átadás-átvétel Teljesítés igazolási jegyzőkönyv Kivitelezői nyilatkozat kifizetési kérelem benyújtása (végszámla) IKSZT ünnepélyes átadása Használatbavételi engedély szám: 713-8/2012/1. kifizetési kérelem (végszámla) hiánypótlás iratazonosító: MVH helyszíni ellenőrzés Tóth Bálint ellenőr Torma Attila ellenőr Iratpótlás – helyszíni ellenőrzésre személyesen, meghatalmazott útján

8 Ellátott ifjúsági területek
Kiemelt prioritást élvez a éve korosztály bevonása a közösségi életbe. Kultúra Sport Egészség Identitás Szakmai tevékenységekkel való megismertetés Életre nevelés Közbiztonságra nevelés Tudatos környezetvédelemre nevelés Jövőkép

9 - Közösségfejlesztési folyamatok generálása, folyamatkövetése
Tevékenységi terület. Az IKSZT a következő kötelező és opcionális szolgáltatásokat nyújtja: - Közösségfejlesztési folyamatok generálása, folyamatkövetése - Helyszín biztosítása civil szervezetek számára - Egészségfejlesztési programok megvalósítása - Elektronikus közigazgatási végpont szolgáltatások biztosítása (Közháló végpont) - Állami Foglalkoztatási Szolgáltatások (ÁFSZ) információs pont kialakítása - Közművelődési programok szervezése - Lakosság, vállalkozások információhoz való hozzájuttatása - Könyvtár működtetése

10 Ifjúsági közösségi programok
2012. IV. negyedév

11 Angolra hangolva – tanfolyam 2012. július 23-27.
Az IKSZT épületében megtartott angol tanfolyam a minden résztvevő számára mást nyújtott. Volt olyan résztvevő aki a közelgő nyelvvizsga felkészítéséhez kapott segítséget vagy csak az iskolában tanultakat akarta feleleveníteni vagy az elmaradását pótolni a tanfolyamon. Az oktató elmondása alapján a résztvevők jó hangulattal és kedvel vették az általa gördített akadályokat.

12 Mozdulj, az egészségedért - sportprogram 2012. augusztus 1.
A szervezett program kicsiket és nagyokat is egyaránt megmozgatott, annyira jól érezték magukat a résztvevők, hogy a továbbiakban is igényt tartanak a rendszeres mozgásra. Ebből kiindulva heti rendszerességgel nyújtunk teret a program folytatásához.

13 Kézműves foglalkozás - szakkör 2012. október 26.
Programtervben népi játékok készítését terveztük. Megvalósítás: Népi játékok készítéséhez szükséges alapanyagok beszerzését nem tudtuk megvalósítani ezért helyette a gyermekek számára lehetővé tettük a gyöngyfűzést, hímzést, kötést és papírhajtogatást. A résztvevő gyerekeknek nagyon tetszett az általunk biztosított alapanyagok használata és megismerése.

14 Ifjúság élete vidéken, falun - önismereti programok 2012. november 19.
Filmvetítés során, városi életet szemléltető filmet vetítettünk le, majd ezt követően helyben készült filmet vetítettünk. A vetítés után kielemeztük a résztvevő fiatalokkal a látottakat, mely alapján sokkal pozitívabb képet kaptak a saját helyzetükről, mint ahogy előtte látták.

15 Ipolytölgyesi KI MIT TUD! - vetélkedő - 2012. december 11.
A fiatalok kreativitásának, tehetségének elősegítése és bemutatkozási lehetősége a környezete számára, ehhez nyújtunk segítséget megfelelő környezet biztosításával. Vetélkedő program keretében.

16 Helyszín és feltételek biztosítása a Magyar Nemzeti vidéki Hálózat tájékoztatási pont működtetéséhez
Megnevezés Típus Dátum Eredmény leírása Fa megmunkálás tanfolyam 2012. október 17. Zsiger Attila iparművész ellátogatott az IKSZT épületébe ahol a résztvevőknek beszélt a fa faragás rejtelmeiről, érdekességeiről és az általa készített tárgyak szépségéről. A résztvevők számára bemutatott néhány fogást a fafaragás műveletéből. Az érdeklődők által feltett kérdésekre válaszolt, és amit lehetett bemutatott a gyakorlatban. Pályázati lehetőségek előfordulási helyei fogadóóra 2012. november 12. Szőke István az Ipolymenti Vállalkozók Klubja elnöke, tájékoztatta a résztvevőket a legjobb internetes oldalakról amelyeken a legújabb pályázatokat találják meg. Az elhangzottakat volt aki kibővítette hozzászólással. Leader az Ipolymenti térségben előadás 2012. december 10. 2012 évi nyertes pályázatok ismertetése, ezek alapján új célok megfogalmazása, a LEADER program népszerűsítése.

17

18 Közművelődési programok
Megnevezés Típus Dátum Eredmény leírása Honfoglalás kori történelem az Ipoly völgyében amatőr művészeti klub 2012. október 2. A tervezett programban az előadó betegsége miatt nem tudott részt venni, helyette Fésű József György egy beszélgetés keretében tájékoztatta a megjelenteket az Ipoly mente honfoglalás kori történeteivel régészeti megvilágításban. Az előadásban hallhatták, hogy mikor jelent meg az ember a térségben, milyen kőeszközök kerültek elő a különböző korokból. hogy a honfoglaló magyarok – Anonymus leírása szerint – a nógrádi részek meghódítására vették birtokba az Ipoly torkolatáig, Szobig terjedő területet. Résztvevők odafigyelve hallgatták az előadást. Tudod kik a kádárok? ismeretterjesztő előadás 2012. november 6. Az előadó a kihaló félben lévő mesterséggel ismertette meg az általa hozott képekkel, és elmondta, hogy ezt a mesterségek ma már nagyon kevesen akarják folytatni. A róla készült felvételek közzétételéhez nem járult hozzá. Déli harangszótól Beethovenig művészeti programok 2012. december 4. Az esten résztvevők magyar nótától kezdve a klasszikus zenei cd-k hallgatásával múlatták az időt és szórakoztak.

19

20 Lakosság, vállalkozások információhoz juttatása
Megnevezés Típus Dátum Eredmény leírása térségi vállalkozások bemutatkozása vállalkozói klub 2012. október 9. A térségben a vállalkozások a vállalkozás könyvelését, pénzügyi és számvitelei feladatok ellátását könyvelőre bízzák, de nagyon fontos a cégek vezetőinek néminemű vállalkozási alapismeret hiszen a mindennapi életben ez már fontos a helyes és jó döntések meghozatalában. A klubban megjelent vállalkozókat tájékoztattuk az új Munka törvénykönyv változásairól és a feltett kérdésekre válaszoltunk.

21 Nyilvános könyvtári ellátás
Megnevezés Típus Dátum Eredmény leírása Új alkotmány ismertetése előadás 2012. október 19. Beszélgetés az Új alkotmányról, a Preambulum és egyes fontos pontjainak megvitatása. Nagyon sok ember halott az új alkotmányi módosításokról, de igazán nem értették és nem is tudták, hogy erre miért volt szükség. A résztvevőknek elmondtuk a fontosabb változásokat annak hatásait a környezetünkre. A feltett kérdéseket együtt értelmeztük és megértettük az egybegyűltekkel. Mit nyújt neked a könyvtár szakkör 2012. november 26. Szakkör keretén belül a gyerekeknek beszéltek a könyvtár hasznosságáról, hogy a könyvek által információhoz jutnak, a könyvek szórakoztatnak és műveltséget adnak.

22 Közösségi internet hozzáférés biztosítása
Megnevezés Típus Dátum Eredmény leírása Elektronikus ügyintézés előnyei előadás 2012. november 23. Forrainé H. Éva elmagyarázta a résztvevőknek a számítógépes ügyintézés gyorsaságát, megmutatta a számítógépen a belépéshez szükséges teendőket és annak sorrendjét. Tóth Gáborné megmutatta a bevalláshoz szükséges nyomtatványokat a kitöltésüket és az elküldés menetét az adóhivatal felé. A résztvevők nagy érdeklődéssel figyelték a számítógépes ügyintézés előnyeit és gyorsaságát.

23 Közösségfejlesztési folyamatok generálása
Megnevezés Típus Dátum Eredmény leírása Civil összefogás előadás 2012. október 4. Előadás a különféle civil szervezetek, társaságok együttműködés hasznáról, beszélgetés minél több szervezet bevonásának lehetőségéről.

24 Egészségfejlesztési program
Megnevezés Típus Dátum Eredmény leírása Egészséged érdekében egészségügyi szűrővizsgálat 2012. október 31. Az egészségünk érdekében szűrővizsgálatot szerveztünk az itt élő emberek számára az IKSZT épületében. A szűrővizsgálat során megmérték a megjelentek vérnyomását, pulzusát, vércukorszintjét és hallásvizsgálattal fejezték be a szűrővizsgálatokat. A résztvevők nagyon örültek a helyben elvégzett vizsgálatoknak, ahol kiderültek némi egészségügyi problémák is, melyekről nem is tudtak az emberek egy része.

25 Állami foglalkoztatási szolgáltatások (ÁFSZ) információs pont
Megnevezés Típus Dátum Eredmény leírása Térségben rejlő lehetőségek megismertetése tájékoztató rendezvény 2012. október 29. A cél, hogy a munkához jutást elősegítsük és szorgalmazzuk, hogy könnyebben találkozzon a kereső a kínálóval. Az azonnal betölthető munkahelyek ismertetése és a képzést igénylő munkahelyekre való felkészítés - útbaigazítás - útnak indítás a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat és az IKSZT együttműködésével helyben Ipolytölgyesen.

26 Egyéb programok

27 Kemecsi Ferenc – Retorika és kommunikációs tréning

28 Közös munka a Budapesti Gazdasági Főiskolával

29 Budapest Portál Csoport
Bemutatkozás Kapcsolatok

30

31 Üzemlátogatás, mely egy későbbi képzés része

32 OXIFA Oxifa mint környezetjavító Oxifa mint gazdasági termék

33 Köszönöm megtisztelő figyelmüket.
Szőke István elnök Ipoylmenti Vállalkozók Klubja Egyesület 2633 Ipolytölgyes, Kossuth u. 45. Tel/fax:


Letölteni ppt "Ipolymenti Vállalkozók klubja Egyesület"

Hasonló előadás


Google Hirdetések