Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Milyen lesz a világ 40 év múlva? A 40 éves Világgazdaság felmérése 40, 40 éves menedzser körében.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Milyen lesz a világ 40 év múlva? A 40 éves Világgazdaság felmérése 40, 40 éves menedzser körében."— Előadás másolata:

1 Milyen lesz a világ 40 év múlva? A 40 éves Világgazdaság felmérése 40, 40 éves menedzser körében

2 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 1. Milyen lesz az irodája? olyan mint ma, csak több technikával felszerelve14% mozgó irodája lesz, vagyis ott dolgozik a cégen belül, ahol éppen akar20% nem is lesz irodája, a telekommunikáció segítségével irányítja a munkatársait30% kreatív válaszok36% Nem lesz olyan, hogy iroda. Problémákhoz és lehetőségekhez rendelt találkozási pontok lesznek. Az információ áramlása akadálymentes lesz, tartalma mindenki számára elérhető a Földön és azon túl is. Minden be lesz építve a bőrünk alá és speciális kontakt lencséinken szörfölünk a neten vagy nézzük a híreket 3D-ben. Lesz irodám, de csak akkor megyek be, ha egy kicsit egyedül akarok lenni.

3 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 2. Hány órát fog dolgozni egy átlagos munkanapon? ugyanannyit amennyit ma50% kevesebbet50% többet0% 3. Mit csinál a szabadidejében? ugyanazt, mint ma64% egészen mást36% A Holdon fogok aerobic edzéseken pattogni. Lékhorgászok a Marson (azt tudjuk, hogy jég van). Szeretek vadászni. De az állatvilágot már nem lesz illő pusztítani. A sportvadászok fácánra és nyúlra tökéletesen hasonló robotokra fognak vadászni a természet lágy ölén. Antigravitációs siklót vezetek.

4 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 4. Honnan tájékozódik a világ eseményeiről? írott sajtó23% TV, rádió23% online77% Az információs klubtagságon keresztül - a kapcsolatépítő portáloknak ez az egyik fontos tevékenységévé válik. Az írott sajtó saját e-papír újságra letöltődő tartalommal működik, plusz lesz még gondolatátvitel is, az online-hoz vagy TV/Rádióhoz kapcsolódóan. Beépített implantokon keresztül nálam lesz minden információ és a pillanatnyi gazdasági döntések órákról percekre rövidülnek. Minden reggel úgy ébredek, hogy egy furmányos szerkezet az előre kiválasztott címkék szerint "betáplálja a memóriámba" a szükséges híreket! Mindenkinek saját információs zónája/bankja lesz, ahová maga válogat tartalmat az összes információs forrásból.

5 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 5. Ott lesz-e a VILÁGGAZDASÁG a tájékozódási forrásai között? Igen, nyomtatott és online formában is36% Igen, de csak online64% nem0% Köszönjük, Önök udvarias emberek 

6 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 6. Mely országok lesznek politikailag a világ nagyhatalmai?

7 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 7. Mekkora szerepe lesz az ENSZ-nek a világpolitikában? akkora, mint most14% nagyobb, mint most26% kisebb mint most60% Csak reménykedem, hogy sokkal nagyobb: ha a környezetvédelem vagy a szegénység elleni küzdelem nem válik világszintű üggyé, akkor úgyis édes mindegy. Kisebb, tekintve hogy a "világ" nagyobb lesz. Nem lesz ENSZ. A nemzetek politikai szerepét másodrangúvá fogja tenni a mai közösségi networking oldalakból kinövő nemzetközi politikai erő, amelyből megalakul az első világkormány. Legfőbb feladata az emberiség hosszú távú túlélésének és prosperálásnak biztosítása lesz

8 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 8. Mi jellemzi az EU szerepét? ugyanolyan lesz, mint most20% kisebb befolyása lesz, mint most20% nagyobb befolyása lesz a világpolitikában, mint most60% Az egész EU múzeum lesz, ha még létezni fog, élő múmiákkal. :-) Öregek otthona válik belőle. Az EU évtizedek alatt sem lesz képes ütőképes politikai egységet alkotni. Szabadpiaci mechanizmusai azonban jól működnek majd.

9 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 9. Hány tagja lesz az EU-nak? több, mint 30 ország71% kevesebb, mint most12% ugyanannyi, mint most, azaz 27 ország0% nem tudja, egyéb17% Az EU Oroszországgal alkot majd egységet és szövetségben Amerikával Kína ellensúlyát képezi majd. Mindennek azonban egyre kevesebb jelentősége lesz. Ha több mint 30, akkor a szervezet komolytalanná válhat.

10 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 10. Milyen lesz a magyar belpolitika? olyan, mint most35% irracionálisabb, érzelemvezéreltebb, békétlenebb, mint most5% racionálisabb, békésebb, együttműködőbb, mint most40% nem tudja, egyéb20% Racionálisabb tán nem lesz, de nyugodtabb, kevésbé kiélezett. Rá fogunk ébredni, hogy egy 10-15 milliós városállam vagyunk, ahol a végletes megosztottság luxus. A belpolitika a közjó érdekében fog tevékenykedni.”

11 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 11. Milyen pártok lesznek jelen a magyar belpolitikában?

12 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 12. Mely mai magyar politikusokra fognak még emlékezni az emberek? Gyurcsány Ferenc64% Orbán Viktor64% Göncz Árpád, Antall József, Sólyom László10% Dávid Ibolya, Fodor Gábor, Kóka János, Semlyén Zsolt5% Nem a "kire" a kérdés, hanem a "hogyan"! Kósa Lajosra is emlékezni fognak, egy építkezésen véletlenül előkerült régi Playboy-ból.”

13 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 13. Milyen gazdaági szerepe lesz az Egyesült államoknak, Oroszországnak, Kínának, Indiának és az EU-nak? Az EU, India és Kína szerepe nő, az USA-é és az oroszoké csökken. Csak India és Oroszország szerepe nő, Kína fejlődése megtörik, a többiek pedig lefelé mennek. EU, Oroszország: nő, USA csökken, Kína, India változatlan. Kínáé és az EU-é nő, a többi szinten marad. Kína szerepe biztosan nő, Oroszország szerepe nagyban függ a világ energia igényétől, EU és USA biztosan csökken. Kína, India és az EU szerepe nő, az USA csökken, Oroszország hitelességi válságban. USA szerepe marad, Kína, India, EU nő, Afrika megjelenik. A nemzeti alapon szerveződő gazdaságok helyét egyre inkább átveszik az iparági alapon szerveződő gazdasági hatalmak. A világ vertikálissá válik. A vertikumok működését a világkormány fogja szabályozni és ellenőrizni.

14 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 14. Milyen új iparágak jelennek meg a következő 40 évben? Környezetrestauráció klímamanagement. UV védelem Tiszta víz előállító és italgyártó WaterCola branddel. Az orvosi kutatások és technológiák (pl. genetika) "piaci" hasznosítása. Emberi életkort hosszabbító "hiperwellness" iparág Implantátum-sebészet és gyártás Idősegészségügy. Mélytengeri és más bolygókon/aszteroidákon való bányászat Űrbázisok építése. Bolygóközi szállítás. Anyagátvitel-teleportálás. gondolatipar mások szándékainak megfejtésére és új iparági technológiák programozott kitalálására Nanotechnológia a háztartásban. Robotgyártás.

15 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 15. Melyik iparágakban tevékenykedik a világ 5 legnagyobb cége? Energia szektor (megújuló energia)80% IT szektor59% Biotechnológia, egészségügyi szektor55% Futurisztikus iparágak41% Szórakoztató ipar26% Élelmiszeripar23% Pénzügyi szektor18% Autóipar, hadipar4% 16. Melyik iparágakban tevékenykedik hazánk 5 legnagyobb cége? Remélhetőleg ugyanazokban. Hazánk legnagyobb cégei valamelyik multinacionális cég leányvállalatai lesznek. Skanzen hasznosító Zrt. nyugdíjasok foglalkoztatására alapított vállalat Old Power néven CO2 kvóta értékesítő Zrt.

16 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 17. A dollár vagy az euró lesz a világon a legtöbb helyen használt pénznem? Kár, hogy Soros Úr nem 40 éves és nincs a VG listáján, mert érdekelne a válasza - aztán venni, várni, eladni! Meg fog jelenni a legnagyobb tranzakciók elszámolását lehetővé tevő egységes világpénz, a CIERA (China, India, Europa, Russia, America) 18. Használunk-e még 40 év múlva fizikai valójában is pénzt? Igen, lesz papír és/vagy fém pénz is45% Nem, csak elektronikusan kezelt pénz lesz55% Lesz papírpénz, de a fejlett világ csak elektronikus eszközöket használ majd

17 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 19. Erősödik vagy gyengül a globalizáció? erősödik71% gyengül9% köztes válasz20% Továbbterjed a Holdra, majd a Marsra. Rövid távon gyengül, most egy bezárkózó időszak következik. De hosszú távon erősödik. Lesznek szektorok ahol erősödik, és lesznek, ahol gyengül.

18 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 20. Növekszik vagy éppen csökken az állam szerepe a gazdaságban? növekszik58% csökken37% köztes válasz5% A 2008-as világválságot követően megnőtt az állam szerepe, de 25 év múlva kudarcot vallott a gondolat, így mindenki újra a piacok szabályozó erejében hisz 21. Hány gazdasági válság vár még ránk a következő 40 évben? nem tudja73% viszonylag optimista (1-4)18% pesszimista (40+)9% 22. Az Ön cége vagy munkahelye? prosperál77% válsággal kell szembenéznie23% Jól prosperál, de válsággal kell szembenézni. Aki ezt nem ismeri el az bolond vagy hazudik

19 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 23. Több lesz-e a női vezető, mint a férfi? több nő lesz vezető, mint most82% nagyjából ugyanannyi lesz mint most18% kevesebb nő lesz vezető, mint most0% Csak női vezetők lesznek. Általában a fejlett világban kb. ugyanannyi lesz, de Magyarországon még akkor is sokkal több lesz a férfi. 24. Lesz-e olimpia Magyarországon a következő 40 év folyamán? nem lesz, nem tudja72% lesz38% Lesz, de azt is a kínaiak rendezik.

20 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 25. Melyik a legnépesebb ország a földön 40 év múlva? India70% Kína20% Nem tudja, kitérő válasz10% 26. Melyik a nyelvet beszéli a legtöbb ember a világon? angol77% Kínai14% hindi9% 27. Melyik a vallást gyakorolja a legtöbb ember a világon? kereszténység33% iszlám27% hinduizmus14% buddhizmus9% wellness, antiaging

21 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 28. Hányan élünk hazánkban? 8-9 millióan58% 10 millióan9% 11-14 millióan23% 29. Lesznek-e nagy létszámban betelepült népcsoportok hazánkban? lesznek62% Nem lesznek38% Kínaiak illetve romák alkotják majd a többséget. Ázsiai, afrikai bevándorlók. Tengerszint-növekedés indukálta migráció (pl. Maldív-szigetek, afrikai tengerpartok stb.) Bevándorlók délről a kellemes éghajlat miatt. Onnan ahová a jelenlegi politikai elitünk esetleg emigrál.

22 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 30. Mennyi lesz az átlagéletkor Magyarországon? nem tudja86% átlag (terjedelem: 52 - 73 év) =67 év 31. És a nyugdíjkorhatár? nem tudja68% 65 év4% 70 év20% 72 év4% 99 év4%

23 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 32. Lesznek-e háborúk Európában és a világban? lesznek81% nem lesznek19% A nyersanyag készleteket tartalmazó területekért folytatnak vallási, etnikai okokra hivatkozva megindított háborúkat. Élelmiszerért vízért és energiáért vívják őket. Vallási háborúktól kell tartanunk, sajnos. Az éghajlatváltozás miatt.

24 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 32. Lesznek-e háborúk Európában és a világban? lesznek81% nem lesznek19% A nyersanyag készleteket tartalmazó területekért folytatnak vallási, etnikai okokra hivatkozva megindított háborúkat. Élelmiszerért vízért és energiáért vívják őket. Vallási háborúktól kell tartanunk, sajnos. Az éghajlatváltozás miatt.

25 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 34. Hogyan, mivel utazunk? ugyanúgy, mint mostanában csak modernebb, korszerűbb járművekkel50% másképpen50% A föld felszíne felett 50-100 méter magasságban repülő autókkal és persze repülővel. Kialakul az autószerű magánrepülés. Nem lesznek utak és vasutak. A levegőben fogunk közlekedni. Az alternatív üzemanyagok teret nyernek és kiszorítják a robbanómotort. Biódízeles járművekkel. Hibrid és egyéb környezetkímélő járművel, melyek inkább új energia forrásokkal működnek. Egyénre szabott tömegközlekedés intenzív használata a mindennapokban. Kerékpár illetve kötött-pályás tömegközlekedés. A főpolgármester-jelölti programomban bővebben kifejtem :-)

26 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 35. Növekszik, nem változik csökken vagy megszűnik a következő energiaforrások felhasználása?

27 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 36. Sikerül-e kapcsolatot teremteni földönkívüliekkel? igen33% nem67% 37. Milyen kommunikációs eszközöket használ napi gyakorisággal?? nagyjából ugyanazokat, mint mostanában58% más eszközöket42% Agyba ültetett kommunikátor. A kommunikációs készülékkel gondolatkapcsolat lesz. Mindent beépíttetünk a testünkbe.

28 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 38. Mi a jövő szakmája? IT szakember, orvos (sok környezeti kár miatt) Állítólag 40 után rozogább az ember, úgyhogy elkezdek az orvostudománynak drukkolni. géntechnológus orvos és temetkezési vállalkozó növesztett szerv kereskedő űr idegenvezető:)) Élménynyújtó-coach geotermikus erőmű tervező vízmérnök..és természetesen bankár :o)) menedzser, más néven jós... Konfliktus megoldó (conflict resolution). Rajtuk, az előttünk álló regionális és globális konfliktusok sikeres megoldásán múlik az emberiség túlélése.

29 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 39. Milyen sportot fog nézni a tévében? A futball örök! Semmilyet, mert pihentetem a szememet a szürke hályog műtét után. Hiszen jövőre FOCI VB!!! Űrfutball (a súlytalanság állapotában). Már nem lesz tévé, egész más technikákat használnak majd. Néha teniszt. A dopping vizsgálat helyett már azt fogják ellenőrizni ember vagy robot játszik-e a pályán. Ugyanazokat mint ma, a sport az ahol legkevesebb az "újítás" (a sportágakat illetően), a kérdés inkább, hogy TV-ben nézzük-e? :)

30 Milyen lesz a világ 40 év múlva? 40. Melyek a legjelentősebb globális és hazai problémáink 2049-ben? 1. terrorizmus, 2. Túlnépesedés, 3. Környezetszennyezés A civilizáltabb társadalmakban tovább csökken népesség, felértékelődik az egészség szerepe, mely erőn felüli költekezésbe hajtja ezeket az országokat (kínálat húzta kereslet). Energia és ivóvíz előállítása, elsivatagosodás megállítása és a népvándorlások új kora. fenntartható környezet, ivóvíz, nem megújuló energiaforrások kimerülése. Energiahiány, élelmiszerhiány, a fejlődő világ kiábrándító kilátástalansága. Magyarország, mint ország fennmaradása. Együttműködési készség és képesség, valamint a tolerancia hiánya a társadalomban. Kisebbségek konfliktusai. Energia beszerzés/termelés nehézségei. Környezetszennyezés Az 1990 és 2020 között felhalmozott államadósság törlesztése és gazdasági lemaradás végleges ledolgozása. A népesség elöregedése és az ezzel kapcsolatos költségvetései kihívások.


Letölteni ppt "Milyen lesz a világ 40 év múlva? A 40 éves Világgazdaság felmérése 40, 40 éves menedzser körében."

Hasonló előadás


Google Hirdetések